• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

Vepřové maso s cuketou a rajčaty

Vepřové maso s cuketou a rajčaty

V pánvičce rozpálíme olej a maso nakrájené na nudličky na něm opečeme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, kari a rozetřené stroužky česneku. Za občasného... více o Vepřové maso s cuketou a rajčaty

Domácí paštika

Domácí paštika

Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny, vlijeme směs a... více o Domácí paštika

Řízky po cikánsku

Řízky po cikánsku

Omyté, lehce naklepané kotlety obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujeme slaninu... více o Řízky po cikánsku

90 minut
Kotlety pro gurmány

Kotlety pro gurmány

Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Pečeme v předem vyhřáté... více o Kotlety pro gurmány

Vepřová plec na pivu

Vepřová plec na pivu

Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji osmahneme dorůžova. Přidáme na kousky nakrájené maso, podusíme je, osolíme, přidáme kmín,... více o Vepřová plec na pivu

Kotlety plněné bryndzou

Kotlety plněné bryndzou

Bryndzu rozmělníme vidličkou, přidáme na kostičky nakrájené olivy, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Kotlety omyjeme, osušíme,... více o Kotlety plněné bryndzou

Vepřové maso s hráškem

Vepřové maso s hráškem

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme moukou a nepatrně opepříme. Pak maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso přelijeme vlažnou... více o Vepřové maso s hráškem

Kotlety po uhersku

Kotlety po uhersku

Vepřovou pečeni rozsekáme na kotlety, ty pak na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Maso také částečně uvolníme od kosti, aby se dobře propeklo.... více o Kotlety po uhersku

Smažené masové kuličky

Smažené masové kuličky

Cibuli nakrájíme na kostičky. Všechny přísady (mimo oleje) vmícháme do masa, osolíme a zahustíme moukou. Vše důkladně promícháme a tvoříme větší... více o Smažené masové kuličky

Kaftedakia

Kaftedakia

Maso, nasekanou cibuli, utřený česnek, máslo, pepř, dobromysl, mátu, vejce, veku namočenou ve víně a mouku dobře promícháme a osolíme. Ze směsi... více o Kaftedakia

Korsické závitky

Korsické závitky

Maso nakrájíme na 16 kousků, lehce naklepeme, okořeníme, přidáme lístek šalvěje, kousek šunky a pevně zavineme do plátku anglické slaniny. Závitky po... více o Korsické závitky

Plněné medailonky

Plněné medailonky

Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a ostrouháme z něj 1 lžíci citronové kůry. Citron pak nakrájíme na plátky. Smícháme jemně nasekanou petželku,... více o Plněné medailonky

Vepřová kýta Moravanka

Vepřová kýta Moravanka

Maso omyjeme, naklepeme a osolíme. Plátky masa obalíme ve strouhance a vajíčku. Na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče,... více o Vepřová kýta Moravanka

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Maso nakrájíme na kostky a okořeníme. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, česnek, slaninu a papriku. Vše zalijeme vodou, dochutíme a vaříme asi... více o Dudácký guláš

Vepřové dušené v kapustě

Vepřové dušené v kapustě

Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky.¨ Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a... více o Vepřové dušené v kapustě

Paella

Paella

Maso, cibuli a česnek nakrájíme a vhodíme na rozpálený olej. Osolíme a okořeníme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a dusíme asi 30 minut. V... více o Paella

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a pepřem a ze všech stran vetřeme do... více o Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Očištěné a vyprané jazyky vložíme do vroucí osolené vody společně s celou cibulí a polovinou prolisovaného česneku. Vaříme téměř doměkka, poté dáme... více o Vepřový jazyk na česneku

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Maso nakrájíme na menší kostky. Smícháme cukr, sójový olej, sójovou omáčku, solamyl a sůl. S touto směsí maso promícháme a necháme asi hodinu uležet.... více o Čínské vepřové kostky

Kotlety po vinařsku

Kotlety po vinařsku

Kotlety jemně naklepeme, mírně odkrojíme od kosti, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Zakápneme olejem a po odležení opečeme na roštu z... více o Kotlety po vinařsku

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Do kotlet prořízneme kapsy. Šunkou obalíme plátky sýra a zasuneme je do kapes v kotletách a sepneme jehlami. Opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a... více o Kotlety plněné šunkou a sýrem

60 minut
Kunětický rožeň

Kunětický rožeň

Nakrájené, osolené, opepřené maso napichujeme na špíz střídavě s kapií, cibulí a slaninou s bobkovým listem. Na rozpáleném oleji zvolna opékáme tak,... více o Kunětický rožeň

Horalské ražniči

Horalské ražniči

Maso nakrájíme na kostky a vlhkou paličkou naklepeme. Na špízové jehly, nebo na špejle střídavě napichujeme plátky masa, sýra, cibule a rajčat.... více o Horalské ražniči

Brněnský drak

Brněnský drak

Panenskou svíčkovou naklepeme hranou dlaně a po délce, okraje nařízneme několika řezy asi 1,5 cm hlubokými. Maso osolíme, potřeme česnekem a necháme 2... více o Brněnský drak

45 minut
Moravský divoký šíp

Moravský divoký šíp

Ze svíčkové a kýty nakrájíme menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na jehlu, prokládáme kolečky cibule, feferonkou a... více o Moravský divoký šíp

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Bůček omyjeme a špičatým ostrým nožem v něm uděláme kapsu. Žloutky rozšleháme v mléce a osolíme. Do této směsi dáme zvlhčit housky nakrájené na... více o Plněný vepřový bůček

75 minut
Žebírko po mexicku

Žebírko po mexicku

Nejprve žebírko upečeme dozlatova (asi 25 minut) a slijeme omastek. Kakao smícháme s moukou, kmínem, paprikou a přidáme oregáno, sůl, pepř, vodu a med... více o Žebírko po mexicku

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 1 1/4 hodiny. Občas podlijeme.... více o Vepřová pečeně se špenátem

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Kotlety opláchneme a osušíme. Na okrajích je nařízneme a maso částečně uvolníme od kosti. Mírně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a na rozpáleném... více o Zbojnické kotlety

20 minut
Vepřová kýta rytíře Fryduše

Vepřová kýta rytíře Fryduše

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v... více o Vepřová kýta rytíře Fryduše

120 minut
Vepřová roláda na rajčatech

Vepřová roláda na rajčatech

Maso omyjeme a rozkrojíme přes vlákno na stejnoměrný plát. Osolíme a potřeme hořčicí. Připravíme vaječnou omeletu do které zabalíme párek. Na maso... více o Vepřová roláda na rajčatech

45 minut
Kotlety na křenu

Kotlety na křenu

Kotlety jemně naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Opepříme, osolíme a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Ve vývaru rozvaříme veku a... více o Kotlety na křenu

45 minut
Vepřové topinky

Vepřové topinky

Řízky odblaníme, naklepeme, mírně pomoučíme a na oleji prudce opečeme po obou stranách. Osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a... více o Vepřové topinky

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Kotlety omyjeme, lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nestočily. Smícháme vejce, solamyl, kečup, rozmačkaný česnek, majoránku, pepř, kari a... více o Kotlety po čínsku

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na... více o Francouzský plátek

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety zbavíme páteřních kostí, nařízneme po obvodu a u kosti. Jemně naklepeme, osolíme a obalíme po obou stranách v mouce. V pekáčku... více o Vepřové kotlety v šunkové omáčce

60 minut
Rizoto po čínsku

Rizoto po čínsku

Opranou rýži zalijeme vodou, osolíme a uvaříme. Na kostičky nakrájené maso podusíme v malém množství vody. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme do... více o Rizoto po čínsku

Chalupářské maso

Chalupářské maso

Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přendáme do hrnce, ve výpeku osmahneme cibuli a česnek, přidáme k masu, podlijeme, osolíme, posypeme... více o Chalupářské maso

90 minut
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Maso na segedínský guláš opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje do růžova. Přidáme mletou papriku,... více o Segedínský guláš

Pikantní masová směs

Pikantní masová směs

Na rozpálený olej vložíme špek, přidáme cibuli a česnek, necháme zpěnit. Poté přidáme nakrájené vepřové, uzené, klobásu. Osmahneme a podlijeme.... více o Pikantní masová směs

Kotlety po spišsku

Kotlety po spišsku

Nastrouháme sýr, cibuli nakrájíme na kolečka, masox rozmačkáme do vína, rozpustíme máslo. Na oleji prudce osmahneme kotlety, přendáme do pekáčku,... více o Kotlety po spišsku

Moravský vrabec

Moravský vrabec

Opláchnuté maso na moravského vrabce nakrájíme na kostky, vložíme do malého pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli... více o Moravský vrabec

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Smísíme olej s chilli omáčkou, solí a pepřem. Rozpůlíme chilli papričky, odstraníme jadérka. Lusky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Ty nasypeme... více o Pikantní žebírka na grilu

Kotlety s česnekovými žampiony

Kotlety s česnekovými žampiony

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a orestujeme na rozpáleném oleji. Žampiony a česnek nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme... více o Kotlety s česnekovými žampiony

Maso tří barev

Maso tří barev

Maso i játra očistíme, omyjeme a odřízneme tučné kousky. Solamyl přelijeme dvěma lžícemi vody a necháme stát. Asi po 10 minutách vodu slijeme. Do... více o Maso tří barev

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso omyjeme a... více o Vepřový řízek s holandskou omáčkou

90 minut
Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule... více o Vepřové závitky na smetaně

Vepřové medailonky s čínským zelím

Vepřové medailonky s čínským zelím

Očištěné a omyté zelí nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi... více o Vepřové medailonky s čínským zelím

150 minut
Vepřový guláš

Vepřový guláš

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme.... více o Vepřový guláš

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Vepřovou krkovici dobře omyjeme, osušíme a potřeme sladkou paprikou, solí a pepřem. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme v předehřáté troubě ... více o Vepřové na houbách

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

106
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
67
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
49
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)
39
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Hvězda Ulice Milena Steinmasslová: Jak se z nás nestaly »krávy«

Hvězda Ulice Milena Steinmasslová: Jak se z nás nestaly »krávy«

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact