• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

Řízky na rubo

Řízky na rubo

Maso naklepeme osolíme a opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhánce a pak ve vajíčku a dáme opéct na panev. Do zapékací mísy, kterou jsme trochu... více o Řízky na rubo

Špagety Budvar

Špagety Budvar

Na cibulce osmažené "do zlatova" prudce orestujeme maso pokrájené na kostky, osolíme a po vypražení uvolněné vody zalijeme protlakem (je dobré ho... více o Špagety Budvar

45 minut
Brokolicová omáčka s vepřovými plátky

Brokolicová omáčka s vepřovými plátky

Cibulku a pórek si osmahneme na olivovém oleji, plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na pávni s rostlinným... více o Brokolicová omáčka s vepřovými plátky

45 minut
Pelhřimovský řízek

Pelhřimovský řízek

Syrové brambory nastrouáme, přidáme vejce, sůl, mléko a hladnou mouku a zamícháme. Na pánvičce rozpustíme sádlo, naneseme vrstvu bramborové směsi asi... více o Pelhřimovský řízek

60 minut
Musaka III.

Musaka III.

Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji. Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme... více o Musaka III.

Vepřové plátky ve fazolové omáčce

Vepřové plátky ve fazolové omáčce

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném rostlinném oleji. Mezitím nakrájíme cibulku a necháme ji na olivovém... více o Vepřové plátky ve fazolové omáčce

Karbanátky z hlívy ústřičné

Karbanátky z hlívy ústřičné

Hlívu nakrájíme na velmi drobné kostičky, do mísy připravíme namleté maso, k němu přidáme hlívu, nastrouhané brambory (brambory nastrouháme na středně... více o Karbanátky z hlívy ústřičné

90 minut
Vepřové  na šlehačce

Vepřové na šlehačce

Vepřové maso (kýta, krkovice, ramínko) nakrájíme na menší plátky (použijeme 2 na porci). Naklepeme mírne paličkou, osolíme, opepříme a necháme chvíli... více o Vepřové na šlehačce

30 minut
Gyros + tzaziki

Gyros + tzaziki

Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny. Potom osmahneme maso do... více o Gyros + tzaziki

60 minut
Vepřové po italsku

Vepřové po italsku

Maso naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, opepříme, orestujeme a dusíme v papiňáku do měkka. Maso vyjmeme. Do... více o Vepřové po italsku

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou... více o Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bigmanův hrnec

Bigmanův hrnec

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme po žebírkách, nebo na větší hranolky asi 3x3 cm, záleží jaké maso použijeme. Nakrájíme špek na menší kostičky a... více o Bigmanův hrnec

Vepřové plátky na zelenině II.

Vepřové plátky na zelenině II.

Maso nakrájíme na plátky, opečeme na slanině s cibulkou a mírně podlijeme vodou. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev s petrželí, koření, podle chuti... více o Vepřové plátky na zelenině II.

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Mleté maso okořeníme, smícháme s předvařenou rýží a směsí naplníme papriky. Necháme odpočívat. Omáčka: Cibule nakrájíme na kolečka, česnek nakrájíme... více o Plněné papriky II.

Vepřové plátky

Vepřové plátky

Maso osolíme, obalíme hladkou moukou a posypeme mletou paprikou, po obou stranách potřeme plnotučnou hořčicí. Osmažíme na rozpáleném tuku. Ještě na... více o Vepřové plátky

Řezy z krkovice se zeleninovým ragú

Řezy z krkovice se zeleninovým ragú

Nakrájenou mrkev povaříme do poloměkka ve vodě se lžičkou másla. Papriku, mrkev a cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Plátky krkovice... více o Řezy z krkovice se zeleninovým ragú

Maso v bramboráku se směsí

Maso v bramboráku se směsí

Z nastrouhaných brambor, mouky, vejce, česneku a koření připravíme bramborákové těsto. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpálený olej dáme... více o Maso v bramboráku se směsí

Zapečené brambory IV.

Zapečené brambory IV.

Na dno pekáče položíme plátky okořeněné krkovice. Ve vrstvách na sebe pokládáme oloupané a na kolečka nakrájené brambory. Každou vrstvu brambor... více o Zapečené brambory IV.

Zapečené kotlety + bramborová kaše

Zapečené kotlety + bramborová kaše

Dno vymazaného pekáče vyložíme plátky cibule. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a položíme na cibuli. Poprášíme lehce... více o Zapečené kotlety + bramborová kaše

Slovácké klobásky

Slovácké klobásky

Maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, vajíčkem, strouhankou a moukou a tvoříme placičky, do kterých balíme klobásy. Vše zabalíme do plátků... více o Slovácké klobásky

Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Dno vymazaného pekáče vyložíme plátky cibule. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a položíme na cibuli. Poprášíme lehce... více o Zapečené kotlety

Čína z vepřového masa

Čína z vepřového masa

Maso, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, přidáme worscester, sojovou omáčku, kari, olej,... více o Čína z vepřového masa

Rizoto III.

Rizoto III.

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku, pak maso na malé kousky. Podlejeme a dusíme až je maso skoro měké. Poté přidáme hrášek a mrkev a... více o Rizoto III.

Kotlety zapečené se sýrem

Kotlety zapečené se sýrem

Kotlety odřízneme od kosti, nařízneme, osolíme,opepříme, zprudka opečeme. Do zapékací mísy dáme kotlety, přelijeme výpekem,posypeme cibulí a necháme v... více o Kotlety zapečené se sýrem

60 minut
Výborná čína

Výborná čína

Omyté maso nakrájíme na proužky a vložíme do mísy. Zalijeme cca 1 dcl oleje, vínem, silně sójovou omáčkou, tak aby maso mělo hodně tmavou barvu, hustě... více o Výborná čína

Kotletky na hořčici

Kotletky na hořčici

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Poté z obou stran silně potřeme hořčicí a necháme chvíli odležet. Z prudka opečeme na... více o Kotletky na hořčici

Vepřové maso s chřestem

Vepřové maso s chřestem

Plátky masa naklepeme, osolíme opeříme, a posypeme barbecue. Na ně položíme chřest, povařený v osolené vodě, a kousek nivy. Celé zabalíme. Chřest... více o Vepřové maso s chřestem

Opilecká pečeně

Opilecká pečeně

Brambory uvaříme ve slané vodě bez slupky a po vychladnutí pomačkáme. Nádobu vymažeme máslem, na to dáme maso (posypané solí, kari, paprikou), pečeme... více o Opilecká pečeně

Sele na rožni

Sele na rožni

Dobře očištěnou, utěrkou osušenou část selátka nasolíme v místech, kde není kůže, trochu pokmínujeme a napichujeme na rožeň. Upevníme grilovacími trny... více o Sele na rožni

10 minut
Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni.... více o Grilovací marináda I.

TĚSTOVINY s MLETÝM MASEM -alla Bolognese

TĚSTOVINY s MLETÝM MASEM -alla…

Cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme na slabá kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli dusíme a přidáme mleté maso. Mícháme a krátce opražíme. Až se maso... více o TĚSTOVINY s MLETÝM MASEM -alla Bolognese

Voňavý česnekový bůček

Voňavý česnekový bůček

Libovější bůček důkladně prošpikujeme stroužky česneku – na kilo boku jich může být i dvacet. Stroužky dáváme napříč ke směru, kterým budeme bok... více o Voňavý česnekový bůček

Šašlik podle labužníka

Šašlik podle labužníka

Maso nakrájejte na 2 cm tlusté kousky, které na špízy napichujte naplocho a vkládejte mezi ně tenké plátky slaniny. Do oleje vmíchejte pepř a maso... více o Šašlik podle labužníka

Andělské zvony

Andělské zvony

Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme na... více o Andělské zvony

20 minut
Chalupářské ražniči s rajčaty a paprikou

Chalupářské ražniči s rajčaty a…

Maso nakrájíme na kostky, rajčata a cibuli nakrájíme na čtvrtky, papriku, slaninu a sýr na plátky. Na špízové jehly postupně napichujeme maso, slaninu... více o Chalupářské ražniči s rajčaty a paprikou

Čínská pánev

Čínská pánev

Maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme se sójovou omáčkou, vínem, solamylem a kořením a dáme odležet alespoň na 1/2 hodiny do chladničky. Na... více o Čínská pánev

60 minut
Vepřové závitky s ořechy

Vepřové závitky s ořechy

Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme plátek anglické slaniny, posypeme nasekanými vlašskými ořechy, dáme na ně... více o Vepřové závitky s ořechy

maso

maso

Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule... více o maso

75 minut
Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Konzervu rozpustíme na pánvi, přidáme prolisovaný česnek, kečup a necháme provařit. Scezené těstoviny smícháme... více o Zapečené těstoviny s vepřovkou

30 minut
Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Maso nakrájíme na tenké plátky a z utřeného česneku a všech dalších ingrediencí připravíme marinádu. Plátky marinádou důkladně po obou stranách... více o Vepřové plátky na medu

Gyros se zeleninou a jogurtovou omáčkou

Gyros se zeleninou a jogurtovou…

Maso nakrájíme na úzké proužky, 2 stroužky česneku nakrájíme na velmi jemno. V míse promícháme maso, sekaný česnek, koření, sůl a několik lžic oleje.... více o Gyros se zeleninou a jogurtovou omáčkou

20 minut
Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, potřeme je z obou stran olejem a necháme odležet. Potom obalíme ve strouhance ... více o Pečené obložené řízky

80 minut
Kotlety na pomerančích

Kotlety na pomerančích

Kotlety naklepeme, na okrajích trochu nařízneme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme silněji máslem a vyložíme kolečky cibule a kolečky oloupaného... více o Kotlety na pomerančích

Vepřové v pekáčku

Vepřové v pekáčku

Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným... více o Vepřové v pekáčku

45 minut
Katův šleh

Katův šleh

Kýtu nakrájíme na širší nudličky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, společně osmahneme, podlijeme trochou vody,... více o Katův šleh

Španělská žebírka

Španělská žebírka

Žebírka potřeme směsí z oleje, česneku, chilli koření, majoránky, pepře a soli. Necháme do druhého dne odležet v chladničce. Odleželá žebírka... více o Španělská žebírka

Katův šleh III.

Katův šleh III.

Maso nakrájíme na kousky a na oleji orestujeme do měkka. Přidáme pokrájené feferonky nebo chilli koření, pokrájené kyselé okurky, hořčici, sůl, pepř a... více o Katův šleh III.

Živáňská masová směs

Živáňská masová směs

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s cibulí nakrájenou na kolečka a salámem, který nakrájíme také na kolečka. Osolíme, opepříme a vložíme do... více o Živáňská masová směs

Řízky v majonéze

Řízky v majonéze

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou (všechny uvedené suroviny promícháme a důkladně vyšleháme). Řízky necháme v chladničce 3-5 dnů... více o Řízky v majonéze

Nadívaný bůček

Nadívaný bůček

Na oleji orestujeme nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, sůl, drcený kmín, pepř a vše podusíme. Bůček z jedné strany nařízneme a naplníme... více o Nadívaný bůček

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • ...
  • 45
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

147
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
61
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
60
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Langoše - expres
Langoše - expres

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact