• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

Zagrebački odrezak - záhřebský řízek

Zagrebački odrezak - záhřebský řízek

Vepřové řízky naklepeme,osolíme a poklademe plátkem šunky a sýra, řízek přeložíme na polovinu, okraje ještě sklepeme. Řízky obalíme v mouce,vejci a... více o Zagrebački odrezak - záhřebský řízek

GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA A ZELENINY

GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA A ZELENINY

Vepřové maso rozkrájíme na kostky, na rozehřátém tuku je ze všech stran důkladně opečeme, osolíme, opepříme a zalité.vývarem velmi mírně 30 minut... více o GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA A ZELENINY

30 minut
Špagety s česnekovou omáčkou...

Špagety s česnekovou omáčkou...

1) Uvaříme špagety. 2) Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, nakrájený česnek na plátky a zasypneme červenou paprikou. 3) Do pánve přidáme na kostičky... více o Špagety s česnekovou omáčkou...

Japonské Šumai

Japonské Šumai

Zelné listy uvaříme ve vodě, necháme zchladnout a nasekáme je nadrobno. Cibuli také drobně nasekáme. Oboojí dáme osušit do lněné utěrky. Mleté vepřové... více o Japonské Šumai

Sékelský guláš

Sékelský guláš

Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky a mírně osolíme. Na polovině oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme oba druhy papriky... více o Sékelský guláš

Vepřové na medu s pečenými brambory a jablky

Vepřové na medu s pečenými brambory a…

Vepřové maso nařežeme na povrchu na tenké plátky, přibližně do poloviny hloubky tuku, vetřeme rovnou polévkovou lžíci soli a 2 lžíce oleje a hodně... více o Vepřové na medu s pečenými brambory a jablky

Tajemství Petra Voka

Tajemství Petra Voka

naklepané řízky posypeme solí, pepřem a kari kořením, opečeme na másle 4-6 minut po každé straně do výpeku přidáme lžíci másla a žampiony, které... více o Tajemství Petra Voka

Ohnivé kotlety

Ohnivé kotlety

Kotlety naklepeme osolíme a opepříme. Z jedné strany je potřeme ohnivou směsí. Kotlety vložíme do rozehřátého tuku nejprve nenamazanou stranou. Po 3-4... více o Ohnivé kotlety

Kotlety na smetaně

Kotlety na smetaně

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do olejem potřeného pekáče, posypeme sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme v horké troubě dokud se smetana... více o Kotlety na smetaně

50 minut
Maso s ananasem

Maso s ananasem

Maso pokrájíme na menší kousky, pokapeme sójovou omáčkou a promícháme se solamylem. Za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, zakapeme... více o Maso s ananasem

Kotlety se sýrem

Kotlety se sýrem

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme sójovou omáčkou. Na rozehřátém oleji opékáme asi 5-7 minut. Obrátíme, posypeme sýrem a dále opékáme, až se... více o Kotlety se sýrem

45 minut
Karamelové medailonky

Karamelové medailonky

Maso pokrájíme na plátky asi 2cm silné. Lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Do rozehřátého tuku vsypeme cukr a na mírném ohni necháme rozpustit. Když... více o Karamelové medailonky

Vepřové na hořčici

Vepřové na hořčici

Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme... více o Vepřové na hořčici

Vepřové na hořčici III.

Vepřové na hořčici III.

cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou ji jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme... více o Vepřové na hořčici III.

Důvod k rozvodu

Důvod k rozvodu

Bůček osolíme a v tlakovém hrnci ho spolu s několika kuličkami nového koření,pepře a 4 pokrájenými stroužky česneku uvaříme doměkka. Pak ho necháme... více o Důvod k rozvodu

Cikánský tokáň

Cikánský tokáň

Na oleji osmahneme cibuli, česnek, přidáme slaninu, necháme zesklovatět, přidáme na nudličky nakrájené maso, rychle opečeme, stáhneme z plamene,... více o Cikánský tokáň

120 minut
Námořnické maso II.

Námořnické maso II.

Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky, nakrájíme cibuli, bylinky omyjeme a osušíme. Sádlo rozpustíme a maso na něm postupně opečeme. Kuřecí -... více o Námořnické maso II.

Vepřové kotlety po balkánském způsobu

Vepřové kotlety po balkánském způsobu

Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme mletou papriku a... více o Vepřové kotlety po balkánském způsobu

Vepřové maso s celerem po řecku

Vepřové maso s celerem po řecku

Na tuku osmahneme do zlatova pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. K poloměkkému masu přidáme... více o Vepřové maso s celerem po řecku

Krakonošův guláš

Krakonošův guláš

Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený... více o Krakonošův guláš

Maso v mase

Maso v mase

Kořenovou zeleninu očistíme, (1/3 celeru, 2 mrkve, 1 petržel) cibuli nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme vejce, mleté maso, drobně... více o Maso v mase

Veprove medajlonky s horcicno-peprovou omackou

Veprove medajlonky s horcicno…

1. Kolecka pannenky osmazime asi 5-8minut na kazde strane. Uchovame v teple 2. Do panve vlozime ocet a horcici a varime asi 1 minutu michajice... více o Veprove medajlonky s horcicno-peprovou omackou

60 minut
Pražské řízky z mletého bůčku

Pražské řízky z mletého bůčku

Umletý bůček vložíme do mísy a zalijeme studeným mlékem tak, aby mléko přesahovalo objem mletého masa. Uložíme do chladničky a necháme odležet do... více o Pražské řízky z mletého bůčku

Plněná kotleta s houbami

Plněná kotleta s houbami

Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených... více o Plněná kotleta s houbami

90 minut
Plněné vepřové plátky s játry

Plněné vepřové plátky s játry

Na rozpáleném oleji osmahneme na malé kousky nakrájená játra s cibulkou, trochu osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem, přidáme sekanou petrželku,... více o Plněné vepřové plátky s játry

vepřové špízové rolky

vepřové špízové rolky

Vepřové plátky rozklepeme, okořeníme barbecue směsí, zastříkneme worcesterem a přeložíme plátky šunky a čerstvými bylinkami. Srolujeme a obalíme v... více o vepřové špízové rolky

55 minut
Karbanátky se zeleninou II.

Karbanátky se zeleninou II.

V míse smícháme mleté maso, nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nakrájené papriky, rajčata, cibuli a koření. Připravíme si několik kousků alobalu.... více o Karbanátky se zeleninou II.

45 minut
Masová směr s játry a žampiony

Masová směr s játry a žampiony

Kýtu a játra nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a játra. Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou,... více o Masová směr s játry a žampiony

Špindlerovské masíčko

Špindlerovské masíčko

Kýtu a játra nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a játra. Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou,... více o Špindlerovské masíčko

Kološvárské zelí II.

Kološvárské zelí II.

Kološvárské zelí je recept pro slavnostní příležitosti. Připravíme si perkelt, vejce uvaříme natvrdo, klobásu nakrájíme na tenké plátky. Kotlety... více o Kološvárské zelí II.

vepřové řízky na citronu a česneku

vepřové řízky na citronu a česneku

nebo válečkem na nudle. V každém řízku nařízněte kapsu. Mandle dejte do pekáčku nebo na plech a na středně rozpáleném grilu je 2-3 minuty pražte, aby... více o vepřové řízky na citronu a česneku

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Panenku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do rozehřátého oleje. Opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Nakrájíme... více o Medailonky s brokolicí a nivou

čuftíky na smetaně

čuftíky na smetaně

Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a smícháme s mletým masem. Přidáme sůl, pepř, vejce, rohlík namočený v mléce a dobře promícháme. Ze vzniklé směsi... více o čuftíky na smetaně

Medailonky z vepřové panenky s brokolicí a nivou

Medailonky z vepřové panenky s…

Panenku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do rozehřátého oleje. Opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Nakrájíme... více o Medailonky z vepřové panenky s brokolicí a nivou

60 minut
Farářovo tajemství

Farářovo tajemství

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Položíme na olejem vymazaný plech. Na maso rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, zakryjeme plátky sýra a dáme do... více o Farářovo tajemství

Vepřové plátky na hořčici

Vepřové plátky na hořčici

Na oleji orestujeme cibuli, slaninu, nastrouhaný celer a vložíme osolené, na plátky nakrájené maso a opečeme. Podlijeme, přidáme hořčici, koření a... více o Vepřové plátky na hořčici

Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Jazyky očistíme a uvaříme s cibulí a kořením doměkka. Na oleji zpěníme mouku a rozmícháme s bujónem na hladkou jíšku, dochutíme solí, pepřem,... více o Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Kološvarské zelí III.

Kološvarské zelí III.

Uvaříme si rýži v osolené vodě, dále uvaříme kyselé zelí s kůží ze slaniny. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky, zpěníme na sádle, přidáme... více o Kološvarské zelí III.

Zapečená kotleta

Zapečená kotleta

Kotlety osolíme, opepříme, vložíme do vymazaného pekáčku. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a pečlivě v ucelené vrstvě poklademe na maso. I... více o Zapečená kotleta

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Plátky krkovice osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky, osolíme a dáme do pekáčku. Na brambory rozložíme... více o Vepřová krkovice se šlehačkou

Zapečené kotlety s bramborem

Zapečené kotlety s bramborem

Kotlety osolíme a opepříme. Syrové brambory nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm). Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme na pánvi. Sušené... více o Zapečené kotlety s bramborem

Mlsné kotletky

Mlsné kotletky

Maso jemně naklepeme a poté dáme do pekáčku nebo remosky, osolíme, opepříme. Cibule nakrájíme na kolečka a poklademe na maso. Nastrouháme nahrubo sýr,... více o Mlsné kotletky

Cikánský guláš III.

Cikánský guláš III.

Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu. Když slanina zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené stroužky česneku.... více o Cikánský guláš III.

Krvavý prejt

Krvavý prejt

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme hrubě posekané škvarky nebo maso. Odstavíme, přidáme předem uvařené kroupy, krevní tučnici,... více o Krvavý prejt

90 minut
Cikánovo žebírko s plackami

Cikánovo žebírko s plackami

Pekáč vymastíme sádlem, nakrájíme brambory na plátky, posolíme, okořeníme, přidáme vegetu, na plátky nakrájený česnek a posypeme kmínem Na takto... více o Cikánovo žebírko s plackami

prejt

prejt

Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová... více o prejt

Světlá tlačenka

Světlá tlačenka

Veškeré maso dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme celou cibuli. Po uvaření nakrájíme maso na kostky, podle druhu na různé velikosti. Kůže... více o Světlá tlačenka

houbovec II.

houbovec II.

Starší housky nakrájíme na plátky a namočíme v mléce. Sušené houby máčíme asi 2 hodiny ve vodě, potom vodu slijeme, houby nakrájíme na plátky a... více o houbovec II.

Bůčková roláda VIII.

Bůčková roláda VIII.

Tyto ingredience umícháme a rozetřeme na plát. Ze tří vajíček uděláme škvraku a rozetřeme na plát z umíchané hmoty potřené hořčicí. Na to rozetřeme... více o Bůčková roláda VIII.

Flamendr II.

Flamendr II.

Vepřové maso nakrájíme na kostky a den předem osolíme a zakapeme worcesterem. Druhý den osmažíme dohněda cibuli, osmahneme maso, pridáme nakrájené... více o Flamendr II.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • ...
  • 45
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

56
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
55
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
28
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact