• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

Kolínko mnicha Přibíka

Kolínko mnicha Přibíka

Koleno vykostíme podélným řezem, oškrábeme kůžičku, vše posolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu. Vše pevně srolujeme a upevníme... více o Kolínko mnicha Přibíka

30 minut
Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Na pánvi osmahneme maso, přidáme zeleninu a žampióny a zakapeme sojovou omáčkou, přidáme asi 4 lžíce vody a necháme chvilku dusit. Mezitím uvaříme... více o Čínské nudle s masem a žampióny

Maso zapečené s bramborami

Maso zapečené s bramborami

Pekáč vyložíme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, nebo špekem. Jako další vrstvu poklademe naklepanými vepřovými plátky. Mírně osolíme a... více o Maso zapečené s bramborami

Pravá čína II.

Pravá čína II.

Maso nakrájet na nudličky, smíchat ho se solí a olejem, do misky dát vejce, koření, solamyl, vše rozšlehat a nalát na maso. Pořádně promíchat a nechat... více o Pravá čína II.

60 minut
Vepřové řízky v zelném těstíčku

Vepřové řízky v zelném těstíčku

Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Uděláme si těstíčko z překrájeného zelí, piva, polohrubé mouky, vajec a soli.... více o Vepřové řízky v zelném těstíčku

Játra ála Alcron

Játra ála Alcron

Nakrájená, opepřená játra rychle opečeme, vyndáme, na zbylý olej na pánvi dáme plátky česneku a zpěníme (nesmí zhnědnout, zhořkl by). Přidáme... více o Játra ála Alcron

Zapečená krkovička

Zapečená krkovička

Krkovici lehce naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme koření. Obalíme v rozšlehaném vejci a zprudka opečeme na sádle. Do máslem vymazaného pekáčku... více o Zapečená krkovička

80 minut
Řízky naruby

Řízky naruby

Plátky masa na řízky naruby naklepeme, osolíme, lehce potřeme olejem a obalujeme v pořadí - strouhanka, mouka a nakonec vejce a zlehka osmažíme na... více o Řízky naruby

90 minut
Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Cibuli nadrobno nakrájíme, na polovině sádla usmažíme do žluta, přidáme na krostky nakrájené maso, osmažíme, vmícháme papriku, podlijeme vodou a... více o Segedínský guláš III.

Vepřová roláda s lečem

Vepřová roláda s lečem

Postup: Cibulku osmahneme na tuku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, dusíme, dokud zelenina není měkká. Vmícháme vejce a přisypeme petrželku. Plát... více o Vepřová roláda s lečem

Řízečky s paprikou a pórkem

Řízečky s paprikou a pórkem

Řízečky naklepeme, osolíme, opepříme a očesnekujeme. Posypeme bylinkami a necháme alespoň 10 minut odležet v lednici. Čím déle necháte odležet, tím je... více o Řízečky s paprikou a pórkem

Panenka na žampionech s petrželovou omáčkou

Panenka na žampionech s petrželovou…

Žampiony oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Používáme-li houby lesní, kloboučky jen otřeme vlhkým hadříkem. Plodnice i nožičky nadrobno... více o Panenka na žampionech s petrželovou omáčkou

75 minut
Kotlety na smetaně se zeleninou

Kotlety na smetaně se zeleninou

Kotlety naklepe, osolíme, opepříme, poprášíme cibulovým a česnekovým práškem a nakonec jednu stranu kotlet posypeme vegetou a orestujeme na prudším... více o Kotlety na smetaně se zeleninou

90 minut
Segedínský guláš II.

Segedínský guláš II.

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme papriku, omyté maso nakrájené na kostky, česnek, bobkové listy a sůl. Uvařené kyselé zelí scedíme, přidáme... více o Segedínský guláš II.

Segedínský guláš I.

Segedínský guláš I.

Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého... více o Segedínský guláš I.

Volyňský guláš

Volyňský guláš

Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme... více o Volyňský guláš

Vepřový guláš na pivě

Vepřový guláš na pivě

Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme... více o Vepřový guláš na pivě

Uherský guláš

Uherský guláš

Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky... více o Uherský guláš

Kotlety v mléce

Kotlety v mléce

Maso den předem naklepeme a namočíme do mléka, aby bylo ponořené. Druhý den maso osušíme, posolíme, potřeme česnekem, posypeme kořením, obalíme v... více o Kotlety v mléce

Smažený vepřový mozeček

Smažený vepřový mozeček

Vepřový mozeček odblaníme a naplníme jím pergamenový či silonový rukáv na výrobu tlačenky, poté jej dáme zmrazit do mrazničky. Z takto připraveného... více o Smažený vepřový mozeček

Maso s rýží po balkánsku

Maso s rýží po balkánsku

Maso nakrájíme na 2 cm velké kousky a 10 minut restujeme na oleji. Přidáme koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vaříme pod poklicí... více o Maso s rýží po balkánsku

Dřevorubecký guláš II.

Dřevorubecký guláš II.

1/2 kg vepřového masa nakrájíme na nudličky, vhodíme na zpěněnou cibulku /hoodně/, přidáme lžíci podravky / pokud nemám, dávám gulášové koření/ a... více o Dřevorubecký guláš II.

Játra na česneku

Játra na česneku

Játra očistíme a odblaníme, opláchneme je a nakrájíme na menší kousky (např. na menší nudličky). Všechnu cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme ostrým... více o Játra na česneku

Krkovička na kečupu

Krkovička na kečupu

Plátky krkovice naklepeme, mírně osolíme, posypeme grilovacím kořením a nakrájíme na menší kousky. Vezmeme přiměřeně velký pekáček, na dno dáme kousek... více o Krkovička na kečupu

Královská pečeně

Královská pečeně

1. Do misky vložíme nadrobno nakrájené kapary,změklé máslo, jemně nasekanou petrželku, plnotučnou hořčici, přidáme šťávu z jednoho citronu a směs... více o Královská pečeně

60 minut
Skrytá plněná kotleta

Skrytá plněná kotleta

V kotletách vytvoříme kapsy, vnitřek okořeníme, vymažeme hořčicí. Vložíme plátky šunkového salámu, čtvrtku okurky, čtvrtku cibule, kousek špeku,... více o Skrytá plněná kotleta

Sedlčanské vepřové kotlety

Sedlčanské vepřové kotlety

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dáme namazanou stranou dolů na olejem vymazaný plech. Kolem kotlet dáme houby (namočené přes... více o Sedlčanské vepřové kotlety

Rajská trochu jinak

Rajská trochu jinak

Do hlubokého pekáče či kastrolu nalijeme olivový olej (čím méně tím lépe) a vložíme do trouby vyhřáté cca na 200 °C. Přidáme cibuli nakrájenou na... více o Rajská trochu jinak

Kebab II.

Kebab II.

Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Přidáme nadrobno krájenou cibuli a na proužky nakrájenou papriku. Orestujeme a... více o Kebab II.

Pochoutka v alobalu

Pochoutka v alobalu

Vše nakrájíme na plátky a napichujeme střídavě na grilovací jehlice, nebo špejle. Z alobalu ustřihneme dostatečně velké obdélníky, potřeme je tukem a... více o Pochoutka v alobalu

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze zbylého česneku utřeného se... více o Nakládaný bůček

75 minut
Švédské řízky

Švédské řízky

Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, vysypte ji na pomaštěný plech a na ni poklaďte řízky z krkovičky, posolené a popepřené, posypte strouhaným sýrem a... více o Švédské řízky

Medvědí řízek

Medvědí řízek

Maso naklepeme, obalíme ve strouhance, pak ve vejci a dáme na pánev usmažit. Vyjmeme na talíř, pomažeme hořčicí, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí,... více o Medvědí řízek

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián,... více o Vynikající zapečené vepřové kotlety

90 minut
Sametové kotletky

Sametové kotletky

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme odležet. Do pekáče poklademe vrstvu na kolečka nakrájené cibule, na kterou klademe... více o Sametové kotletky

45 minut
Voroněžská jehla

Voroněžská jehla

Vejce, hl.mouku a strouhanku si necháme na trojobal, ostatní ingredience nakrájíme přibližně na stejné kousky. Na dřevěnou špejli napichujeme střídavě... více o Voroněžská jehla

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Maso nakrájíme na jemno, cibuli na menší kolečka, vše smícháme a necháme 24 hod v lednici odležet. Lžící děláme na pánvi placičky a smažíme na oleji... více o Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

30 minut
Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Vepřové maso nakrájané na plátky naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme Worchestrovou omáčkou a osmažíme na oleji.... více o Přírodní vepřové maso

90 minut
Vepřové maso v zelí s rajčaty

Vepřové maso v zelí s rajčaty

Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme. Potom přidáme oloupaná rajčata (spařená), nakrájená... více o Vepřové maso v zelí s rajčaty

Podžárka

Podžárka

Vepřové maso nakrájíme na plátky, dobře naklepeme a pak nakrájíme na širší nudle. Na rozehřátém sádle za stálého míchání prudce opečeme. Pak přidáme... více o Podžárka

Kotlety pro labužníky

Kotlety pro labužníky

Smícháme všechny suroviny a připravíme marinádu do které naložíme naklepané plátky masa. Uzavřeme do nádoby a necháme uležet v lednici alespoň 48... více o Kotlety pro labužníky

Eishu

Eishu

Maso nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, pepř, lisovaný česnek, žloutky, solamyl, (asi 1 lžíci), a smícháme (můžeme nechat chvíli proležet v chladu).... více o Eishu

60 minut
Kotlety na citronu a majoránce

Kotlety na citronu a majoránce

Z citronu vymačkáme šťávu (na 4 - 6 kotletek dávám šťávu z půlky citronu) a připravíme si majoránku. Kotlety naklepeme, osolíme a z obou stran poměrně... více o Kotlety na citronu a majoránce

20 minut
Kotlety na smetaně V.

Kotlety na smetaně V.

Nejprve si naklepeme vepřové kotlety jako na řízky, osolíme a opepříme. Nakrájíme si syrové oloupané bramory na plátky Maso vložíme do spodu pekáče a... více o Kotlety na smetaně V.

60 minut
Vepřová panenka s ananasem

Vepřová panenka s ananasem

Do připravených otvorů v panence naplníme směs z vepřového masa, ananasu na kostičky, šalvěje, soli a pepře. Zprudka opečeme a necháme zapéct v troubě... více o Vepřová panenka s ananasem

Mrkvový kastrol

Mrkvový kastrol

V kastrolu osmahneme na sádle pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, kmín, papriku, sůl, podlijeme vodou a 10 minut dusíme. Oloupané... více o Mrkvový kastrol

Bramborák bez brambor

Bramborák bez brambor

Jemně nakrájené maso a cibuli smícháme se všemi ostatními surovinami. Přikryjeme a dáme na 24 hodin do lednice uležet. Druhý den na pánvi rozpálíme... více o Bramborák bez brambor

Pikantní zelí s masem na párty

Pikantní zelí s masem na párty

Do pekáče naskládáme na kotičky nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené maso, kolečka klobásy a vrstva zelí, zalijeme houbami s vodou a dáme další... více o Pikantní zelí s masem na párty

Masový salát

Masový salát

Maso nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Smícháme vše dohromady s kečupem a tatarkou. Je to dobré nechat odležet, druhý... více o Masový salát

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Řízky naklepeme, osolíme a naložíme do směsi připravené smícháním všech ingrediencí. Necháme 24 hodin v lednici. Smažíme na rozpáleném oleji. Příloha... více o Přírodní řízek

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • ...
  • 45
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

77
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
32
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
31
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
30
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
23
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact