• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

Vepřové řízečky v houbové omáčce

Vepřové řízečky v houbové omáčce

V menší mělké misce smícháme mouku, sůl a pepř. Z masa nakrájíme malé řízečky, které obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme máslo a maso po částech... více o Vepřové řízečky v houbové omáčce

Valašská velikonoční pečeně

Valašská velikonoční pečeně

Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem. Potom je vložíme na ohnivzdornou misku. Na zbylé části... více o Valašská velikonoční pečeně

Kotletky s křenem a jablky

Kotletky s křenem a jablky

Kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme. Je dobré obyčejné grilovací koření nebo koření Gyros. Opečeme na pánvi a naskládáme do pekáčku. Cibuli... více o Kotletky s křenem a jablky

60 minut
Závitky s paprikou - dietní

Závitky s paprikou - dietní

Vepřové plátky rozklepeme do šířky, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme paprikou a částí cibule, kterou jsme drobně nakrájeli, stočíme v... více o Závitky s paprikou - dietní

60 minut
Kořeněná kýta - dietní

Kořeněná kýta - dietní

Vepřovou kýtu rozkrojíme na dvě porce, vložíme je na rozehřátý olej, lehce opečeme a podlijeme vodou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený... více o Kořeněná kýta - dietní

Vařená vepřová kýta - dietní

Vařená vepřová kýta - dietní

Vepřovou kýtu vložíme do vařící osolené vody, přidáme koření a cibuli, uvedeme do varu a dále vaříme na malém plaménku, až maso změkne. Podáváme s... více o Vařená vepřová kýta - dietní

Liboví moravští vrabci - dietní

Liboví moravští vrabci - dietní

Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli drobně nakrájíme, usmažíme do růžova na oleji, přidáme maso, poprášíme je moukou a za stálého... více o Liboví moravští vrabci - dietní

Vepřová kýta v hrášku - dietní

Vepřová kýta v hrášku - dietní

Vepřovou kýtu nakrájíme na stejně velké kostky, poprášíme je moukou, vložíme do kastrolu na rozehřátý olej a za stálého míchání krátce opečeme.... více o Vepřová kýta v hrášku - dietní

Mildovo vepřové v hořčici

Mildovo vepřové v hořčici

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou. Rozkvedláme vejce s hořčicí a maso naložíme do této směsi na dvě hodiny. Na sádle... více o Mildovo vepřové v hořčici

Játrová paštika z vepřového masa

Játrová paštika z vepřového masa

Bůček uvaříme s přísadami. Játra nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. Vše rozemeleme a přidáme 4 žloutky, sůl, pepř, česnek a kousek cibule.... více o Játrová paštika z vepřového masa

Pochoutka s nivou

Pochoutka s nivou

Kotlety očistíme, okraje nařízneme aby se nekroutily a zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj... více o Pochoutka s nivou

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme, okořeníme, přidáme... více o Kapustové karbanátky

Řízek se sýrem

Řízek se sýrem

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky šunky, plátky sýra a přehneme na polovinu. Okraje sklepeme paličkou, pak obalíme v trojobalu a... více o Řízek se sýrem

45 minut
Židovské řízky

Židovské řízky

Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v trojobalu a smažíme. Podává se s... více o Židovské řízky

Řízky obalené v corflakes

Řízky obalené v corflakes

Maso nakrájíme na nudličky, lehce osolíme, hustě obalíme v grilovacím koření, a přisypeme trochu chilli aby to mělo říz - ne moc, aby to nepálilo! Do... více o Řízky obalené v corflakes

Marinované řízky

Marinované řízky

Ingredience na marinádu promícháme a slabě naklepané řízky naložíme do marinády a necháme v chladnu uležet do druhého dne. Pak postupovat jak u... více o Marinované řízky

Zastlané kotlety

Zastlané kotlety

Do skleněné zapékací mísy (nebo pekáče) poklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety, které silně potřeme hořčicí. Mísu nevymazáváme! Cibuli... více o Zastlané kotlety

60 minut
Bělehradský řízek

Bělehradský řízek

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme. Vlastně jsme vyrobili přírodní... více o Bělehradský řízek

Vepřová kýta na paprice - dietní

Vepřová kýta na paprice - dietní

Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, vmícháme papriku a po zpěnění přidáme maso, které jsme nakrájeli na kostky. Za stálého míchání je opečeme,... více o Vepřová kýta na paprice - dietní

Minutkový guláš - dietní

Minutkový guláš - dietní

Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na tenké nudličky, vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Přidáme cibuli... více o Minutkový guláš - dietní

Řízky v alobalu - dietní

Řízky v alobalu - dietní

Vepřové řízky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na teflonové pánvičce vytřené olejem, podlijeme malým... více o Řízky v alobalu - dietní

60 minut
Vepřové řízečky ve vejcích

Vepřové řízečky ve vejcích

Vejce ušleháme se solí a moukou. Naklepané řízky opečeme na pánvi. Do vymaštěného pekáčku nalijeme polovinu těstíčka a dáme péci do trouby. Do zpola... více o Vepřové řízečky ve vejcích

Plněné tlapky Žofka

Plněné tlapky Žofka

Dva kusy vepřového plátku rozklepeme, osolíme, opepříme. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájená játra a šunku. Podusíme... více o Plněné tlapky Žofka

Závitky ve smetanové omáčce

Závitky ve smetanové omáčce

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátkem šunky a paprikou pokrájenou na nudličky. Stočíme, zpevníme párátkem a obalíme v hladké mouce.... více o Závitky ve smetanové omáčce

60 minut
Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme po obou stranách hořčicí. Obalíme v jemně nastrouhaném sýru, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance.... více o Gurmánské smažené řízky

Masové placky

Masové placky

Maso nakrájíme na proužky asi 4 cm dlouhé a silné 1/2 cm. Smícháme se všemi ostatními surovinami a necháme 24 hodin v lednici uležet. Pak na pánvi na... více o Masové placky

60 minut
Vepřová plec na pivě

Vepřová plec na pivě

Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji osmahneme dorůžova. Přidáme na kousky nakrájené maso, podusíme je, osolíme, přidáme kmín,... více o Vepřová plec na pivě

Kačenčina panenka

Kačenčina panenka

Plátky masa jemně naklepeme, ochutíme steakovým kořením, dáme do misky, zalejeme olejem a necháme do druhého dne odležet (nemusí být!). Ve vysoké... více o Kačenčina panenka

Bůček k slavnostní večeři

Bůček k slavnostní večeři

Větší kus bůčku uvaříme asi hodinu s kuličkami pepře, nového koření, solí a bobkovými listy. Připravíme si marinádu ze stroužků česneku utřených se... více o Bůček k slavnostní večeři

60 minut
Kotlety plněné petrželkou a sýrem

Kotlety plněné petrželkou a sýrem

Kotlety nařízneme a naklepeme tak, abychom mohli vytvořit kapsu. Petrželku nakrájíme nadrobno a smícháme se sýrem. Naklepané kotlety posolíme,... více o Kotlety plněné petrželkou a sýrem

Vepřový řízek plněný hermelínem

Vepřový řízek plněný hermelínem

Maso naklepeme, osolíme a položíme půlku hermelínu. Přeložíme a okraje přiklepneme. Naplněné řízky obalíme v mouce, namočíme ve vejci rozšlehaným s... více o Vepřový řízek plněný hermelínem

Obrácené řízky II.

Obrácené řízky II.

Kotlety naklepeme osolíme. Do misky rozmícháme vejce, přidáme kari, pepř (popř. trošku vegety)promícháme, kotlety obalíme v mouce a vajíčku s... více o Obrácené řízky II.

Flamendr

Flamendr

Maso nejdříve silně naklepeme a pak rozkrájíme na tenké nudličky, osolíme a posypeme pálivou paprikou. Promícháme se solamylem, bílkem a kapkou vody a... více o Flamendr

Čínské masové kuličky

Čínské masové kuličky

Do masa vmícháme vodu a rozšlehané vejce. Přidáme koření a rozmačkané brambory a nakonec kypřicí prášek. Vytvoříme kuličky a smažíme do zlatova. Jsou... více o Čínské masové kuličky

90 minut
Vepřové kotlety se smetanou a sýrem

Vepřové kotlety se smetanou a sýrem

Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme citrónovým pepřem a rychle na oleji osmažíme. Maso pokládáme do zapékací mísy a pokládáme na něj kolečka... více o Vepřové kotlety se smetanou a sýrem

Kotlety na tompě

Kotlety na tompě

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na slabé proužky a vyložíme jí pekáč. Vložíme maso a zalijeme šlehačkou a tompou. Když je maso... více o Kotlety na tompě

Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou

Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou

Zrnka pepře a nového koření nahrubo rozdrtíme a vsypeme na talíř. Maso omyjeme, osušíme a obalíme v rozdrceném koření. V pánvi rozehřejeme olej a... více o Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou

Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou

Vepřové maso zapékané s brambory a…

Na oleji orestujeme cibulku. Na pekáč klademe na kolečka nakrájené brambory, na ně cibuli a posolíme. Na cibuli rozložíme plátky masa, okořeníme a... více o Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou

Masové závitky se šunkovým salámem

Masové závitky se šunkovým salámem

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okořeníme adžikou, pokapeme citronovou šťávou. Na každý plátek masa položíme 2-3 kolečka šunkového... více o Masové závitky se šunkovým salámem

90 minut
Pastýřské kotlety

Pastýřské kotlety

Kotlety ostrým nožem prořízneme a vytvoříme kapsu, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Kapsu naplníme rozdrobeným ovčím sýrem smíchaným s na kostičky... více o Pastýřské kotlety

Palačinky s mletým masem a houbami

Palačinky s mletým masem a houbami

V mléce rozšleháme sůl a vejce a postupně zašleháváme mouku na mírně zahoustlé těsto, které dáme asi na půl hodiny odležet do chladu. Před smažením do... více o Palačinky s mletým masem a houbami

90 minut
Podzimní masová směs

Podzimní masová směs

Maso a klobásu nakrájíme na kousky a promícháme s plátky brambor (nemusí být oloupané). Posypeme kroužky cibule, přidáme prolisovaný česnek, plátky... více o Podzimní masová směs

Ďábelské kotlety

Ďábelské kotlety

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek prolisujeme, smícháme se 3 lžícemi oleje. Směsí potřeme kotlety a necháme v chladničce 2 hodiny marinovat.... více o Ďábelské kotlety

60 minut
Kotlety na rozmarýnu

Kotlety na rozmarýnu

Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okořeníme rozmarýnem (na každou kotletu stačí špetka, je velmi aromatický), naskádáme do... více o Kotlety na rozmarýnu

Masíčko pod peřinkou

Masíčko pod peřinkou

Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme. Maso naklepeme a obalíme ve smíchaných paprikách se solí. Na vymazaný pekáč dáme cibuli a na ní poklademe... více o Masíčko pod peřinkou

Masová minutka

Masová minutka

Maso nakrájíme na nudličky nebo malé kostičky, zprudka orestujeme na oleji, maso osolíme a opepříme a chvíli podusíme. Po chvíli přidáme na drobno... více o Masová minutka

Pikantní plátky

Pikantní plátky

Maso nakrájíme na platky a naklepeme. Do rozšlehaných vajec přidáme sůl,koření,solamyl,utřený česnek, zamícháme. Směsí polijeme maso a necháme 24... více o Pikantní plátky

60 minut
Vepřové na adžice

Vepřové na adžice

Nahrubo nakrájenou cibuli se špetkou drceného kmínu zpěníme na tuku a přidáme na kostky nakrájené maso hustě posypané adžikou. Podlijeme vývarem a... více o Vepřové na adžice

60 minut
Pikantní vepřové maso s ovocem

Pikantní vepřové maso s ovocem

Maso nakrájime na malé řízečky (medajlonky), naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem. Pálivé papričky nasekáme na malé kousky a promícháme se... více o Pikantní vepřové maso s ovocem

60 minut
Vepřové maso na víně

Vepřové maso na víně

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potom nakrájíme na silnější nudle a opečeme v rozehřátém sádle do zlatova. Osolíme, okořeníme mletým pepřem,... více o Vepřové maso na víně

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • ...
  • 45
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

92
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
66
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
51
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
39
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact