• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

90 minut
Koleno na pivu

Koleno na pivu

Koleno očistit, vykostit a posolit. Dát do širokého kastrolu dusit spolu s cibulí nakrájenou na hrubo, hořčicí a zalít 1/2 piva. Za stálého míchání... více o Koleno na pivu

Rychlé špalíčky

Rychlé špalíčky

Panenku omyjeme, odblaníme a na rozpáleném oleji zprudka z každé strany opečeme. Poté vyjmeme. Do oleje a šťávy z masa přidáme máslo, nakrájenou... více o Rychlé špalíčky

60 minut
Vepřové s kroupami na česneku

Vepřové s kroupami na česneku

Maso pokrájet na kostky, osolit, okmínovat a péct podlité vodou do měkka. Mezitím propláchnout kroupy a nechat okapat. Orestovat na sádle posekaný... více o Vepřové s kroupami na česneku

Zapečené kotlety s kyselou šlehačkou a sýrem

Zapečené kotlety s kyselou šlehačkou…

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, naskládáme vedle sebe do pekáčku vytřeného olejem, zasypeme strouhaným sýrem a polijeme (spíš lžící pokecáme, je... více o Zapečené kotlety s kyselou šlehačkou a sýrem

60 minut
Zapečená brokolice s masem

Zapečená brokolice s masem

Brambory uvaříme ve vodě a brokolici rozdělenou na kousky na páře. Maso osolíme a opepříme, osmažíme na cibulce. Do pekáčku dáme maso, brambory,... více o Zapečená brokolice s masem

Kotlety po jesenicku

Kotlety po jesenicku

Kotlety naklepáme, osolíme a opepříme. Na každou stranu kotlety rozetřeme 1 stroužek namačkaného česneku a zakapeme sójovou omáčkou. Hladkou mouku a... více o Kotlety po jesenicku

40 minut
Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby.... více o Vepřové ragú z mletého masa

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo... více o Česnekové kapsy

Šamorinský rožeň

Šamorinský rožeň

Maso, brambory, cibuli, klobás, kapii a slaninu nakrájíme na plátky. Jednotlivé kousky napichujeme na ocelovou jehlu, nebo na špejli. Osolíme,... více o Šamorinský rožeň

Bůček jinak

Bůček jinak

Plát masa potřeme solí a pepřem, oloupaná, odjadřená jablka a švestky nakrájíme na drobno, položíme na maso a srolujeme - pevně omotáme nití a... více o Bůček jinak

120 minut
Paštika z drůbežích jater

Paštika z drůbežích jater

Slaninu rozšvaříme a osmahneme cibuli. Přidáme nakrájené vepřové maso, okořeníme a dusíme 30 min. K téměř měkkému masu přidáme játra vodou navlhčenou... více o Paštika z drůbežích jater

45 minut
Čína trochu jinak

Čína trochu jinak

Čínu si uvaříme jak kdo umí (já dávám z koření jen adžiku), ale nejdůležitější na tomto jídle je kombinace - špagety a špenát. Takže si uvaříme... více o Čína trochu jinak

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Krkovičku nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Na dno papiňáku vložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou 1... více o Oběd z papiňáku

Rizoto s paprikou

Rizoto s paprikou

Pariku a maso nakrájíme na menší kostky,které dáme na rozpálenou pánev se třemi lžícemi olivového oleje a začneme restovat.Postupně přidáme adžiku... více o Rizoto s paprikou

Dušená vepřová pečeně se sýrem a slaninou

Dušená vepřová pečeně se sýrem a…

Maso dáme na pánev na olej a osmahneme a vyndáme, přidáme cibuli. Nakrájíme nadrobno na kostičky a zeleninu, zalijeme vývarem okořeníme a vmícháme... více o Dušená vepřová pečeně se sýrem a slaninou

Vepřové kostky s pórkem a paprikou

Vepřové kostky s pórkem a paprikou

Na 24 hodin naložíme maso do připravené marinády. Na oleji podusíme pórek a papriku asi 2 minuty, přidáme maso a restujeme.... více o Vepřové kostky s pórkem a paprikou

Džuveč podle dědy

Džuveč podle dědy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme je do pekáče. Přidáme propláchnutou rýži a obě sklenice leča. Řádně osolíme a přidáme 3 lžice oleje... více o Džuveč podle dědy

Krkovička z trouby na zelenině

Krkovička z trouby na zelenině

Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji... více o Krkovička z trouby na zelenině

Kuřecí roláda s vepřovými jazyky

Kuřecí roláda s vepřovými jazyky

Jazyky uvaříme v osolené vodě do měkka. Schladíme ve studené vodě a stáhneme. Necháme vychladunout. Kuře vykostíme (nemáte-li zkušenosti, lépe se... více o Kuřecí roláda s vepřovými jazyky

30 minut
Pivovarská bašta

Pivovarská bašta

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na oleji a zakapeme kečupem. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, podlijeme a necháme 10... více o Pivovarská bašta

Játřinec

Játřinec

Vepřová játra nakrájíme na nudličky, dáme na zpěněnou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, podusíme a zalijeme smetanou. Nakonec ochutíme... více o Játřinec

Zapékané kotlety

Zapékané kotlety

Krkovičku naklepeme, na obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, plátek... více o Zapékané kotlety

40 minut
Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety nebo řízky naklepeme, kraje trochu nařízneme, potřeme hořčicí, utřeným česnekem, posypem grilovacím kořením a osolíme. Poklademe plátkem... více o Kotlety (řízky) v alobalu

Štubnácká pochoutka

Štubnácká pochoutka

Kýtu nakrájíme na medailonky, cibuli nakrájíme na plátky, přidáme sojovou omáčku, vejce, solamyl, bílé víno, cukr a vypracujeme polořídké těstíčko. Do... více o Štubnácká pochoutka

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Panenky omyjeme a nakrojíme na půl. Podusíme houby do měkka a zahustíme jedním vajíčkem. Rozválíme listové těsto na velký plát na těsto položíme 2... více o Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečené kotlety s houbami a sýrem

Zapečené kotlety s houbami a sýrem

Kotlety omyjeme, okořeníme podravkou a obalíme v hladké mouce. Potom je z rychle osmažíme na pánvi. Mezitím nakrájíme houby na drobno a podusíme do... více o Zapečené kotlety s houbami a sýrem

Roláda z pečeného kolena

Roláda z pečeného kolena

Koleno uvaříme do měkka ve slané vodě s novým kořením. Necháme vychladnout, vyklepneme a potřeme směsí z mletého masa, soli, pepře, česneku, natě a... více o Roláda z pečeného kolena

Křupavý bůček

Křupavý bůček

První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi... více o Křupavý bůček

Zapečená vepřová panenka ve štrůdlovím těstě

Zapečená vepřová panenka ve…

Panenky omyjeme a nakrojíme na půl. Podusíme houby do měkka a zahustíme jedním vajíčkem. Rozválíme štrůdlové těsto na velký plát na něj položíme 2... více o Zapečená vepřová panenka ve štrůdlovím těstě

Sedlo z mopedu

Sedlo z mopedu

Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a posypeme kořenící směsí. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny, lépe však přes noc. Pak zprudka smažíme po obou... více o Sedlo z mopedu

Chalupářská jehla

Chalupářská jehla

Maso nakrájíme na kousky o velikosti 3x3 cm, vložíme do porcelánové misky, zalijeme olejem, přidáme bobkový list a všechno koření, dle uvážení osolíme... více o Chalupářská jehla

Prezidentský guláš

Prezidentský guláš

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce a prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbydou jen středně... více o Prezidentský guláš

90 minut
Roláda Josefa Cardy

Roláda Josefa Cardy

Umeleme libový vepřový bůček, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce solamylu, necelý čtvrtlitr mléka, zamícháme a necháme uležet v chladničce do druhého... více o Roláda Josefa Cardy

60 minut
Česká čína v županu čínského mandarina

Česká čína v županu čínského mandarina

Podle vlastni chuti udělejte čínu z vepřového nebo kuřecího masa. Nesmí být příliš mnoho šťávy, raději hustší směs. Připravte těsto na palačinky. Bez... více o Česká čína v županu čínského mandarina

60 minut
Vepřové kotlety v kyselém zelí

Vepřové kotlety v kyselém zelí

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme dozlatova. Přendáme na misku a přikryjeme talířem. Ve větším kastrolu opečeme... více o Vepřové kotlety v kyselém zelí

20 minut
Panenky St. Tropez

Panenky St. Tropez

Na pánvi osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a na drobno česnek. Tak pět minut necháme vařit. Osolíme, opepříme a nalijeme na pekáč... více o Panenky St. Tropez

60 minut
Portugalský guláš

Portugalský guláš

Maso nakrájíme na nudličky a zprudka osmahneme na trošce oleje, přidáme na velké kostky nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Jakmile maso pustí... více o Portugalský guláš

60 minut
Slovinský guláš

Slovinský guláš

Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, přisypeme papriku a přilijeme studenou vodu. Poté přidáme na kostky nakrájené maso, oloupané a nakrájené brambory... více o Slovinský guláš

Kondelíkův špíz

Kondelíkův špíz

Z masa nakrájíme medailonky, které zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme v lednici alespoň 3 hodiny odležet. Pak nakrájíme... více o Kondelíkův špíz

60 minut
Vepřová mozaika

Vepřová mozaika

Plátky naklepeme a osolíme a opepříme. Poklademe je různou zeleninou podle barvy jak chceme mít mozaiku barevnou, zavineme a sepneme párátkem nebo... více o Vepřová mozaika

30 minut
Maso dvou barev

Maso dvou barev

Maso z kýty a jater pokrájíme na nudličky, dáme do misky a smícháme s rozšlehaným vejcem, škrobovou moučkou a pepřem. Uložíme asi na jednu hodinu do... více o Maso dvou barev

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a vydatně opepříme. Položíme na dno vymazaného pekáče. Poté na kotlety navrstvíme cibuli, tvrdý a měkký... více o Babiččiny kotlety

Žlutá panenka

Žlutá panenka

Medailonky z vepřové panenky (osolené a opepřené) opečeme na sádle, přidáme pórek, lehce orestujeme, přidáme smetanu a tavený sýr, povaříme, než se... více o Žlutá panenka

Domáca šunka

Domáca šunka

Maso nakrájíme na plátky, nasypeme rychlosůl, promícháme v míse, dáme do lahve z umělé hmoty od octu, utlačíme vařečkou. Otevřené dáme do ledničky na... více o Domáca šunka

Paštika z vepřové pečeně

Paštika z vepřové pečeně

Všechno pomele,nebo rozmixujeme, osolíme, dobře promícháme. Plníme do malých sklenic, vodu nalejeme do výšky 1/3 sklenic, dobře uzavřeme a dáme na 2... více o Paštika z vepřové pečeně

20 minut
Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata nařízneme, ponoříme na chvíli do... více o Kořeněné vepřové řízky v alobalu

90 minut
Pečené maso s očima

Pečené maso s očima

Námi použité maso řádně omyjeme, osušíme. V následujícím kroku maso po vláknech uprostřed skrz prokrojíme dlouhým nožem. Do utvořených otvorů vsuneme... více o Pečené maso s očima

90 minut
Vepřové maso v karamelu

Vepřové maso v karamelu

Vepřové maso nakrájíme na kostky nebo na plátky, osolíme a opepříme. Do rozpáleného oleje přidáme krystalový cukr a na mírném plameni necháme... více o Vepřové maso v karamelu

Vepřové se zelím

Vepřové se zelím

Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opeříme a opaprikujeme. Na každý plátek masa položíme kopičku vymačkaného kysaného zelí, srolujeme a sepneme... více o Vepřové se zelím

Námořnické maso

Námořnické maso

Vše promícháme, maso nakrájíme na nudličky a necháme v lednici uležet 24 hodin. Pak pečeme na pánvi s olejem asi 20 minut. Podáváme s hranolkami.... více o Námořnické maso

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • ...
  • 45
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

30
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Smažený sýr v těstíčku
Smažený sýr v těstíčku
25
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
23
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact