• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

Tvarůžkový steak

Tvarůžkový steak

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, rychle opečeme, dáme na plátky nakrájenou anglickou slaninu, na půlkolečka nakrájenou usmaženou cibuli a celé... více o Tvarůžkový steak

Jazyk naší Zdeny

Jazyk naší Zdeny

Vše s výjimkou solamylu uvaříme do měkka nejlépe v tlakovém hrnci. Jazyky vyndáme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na porce. Zbylou... více o Jazyk naší Zdeny

Vepřové s hříbky

Vepřové s hříbky

Maso pokrájíme na plátky a vložíme do rozpáleného oleje a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme hříbky nakrájené na plátky, pepř, kmín, masox a podlejeme... více o Vepřové s hříbky

Čertovská jatýrka

Čertovská jatýrka

Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na oleji. Až zesklovatí přisypemě sladkou papriku se špetkou pálivé (nebo i chilli koření), chviličku osmahneme, aby... více o Čertovská jatýrka

Obrácené mleté řízečky

Obrácené mleté řízečky

I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve... více o Obrácené mleté řízečky

90 minut
Vepřové na houbách v římském hrnci

Vepřové na houbách v římském hrnci

Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli zpěníme na trošce oleje a přidáme osolené a okořeněné maso, které zprudka opečeme. Přendáme do římského hrnce,... více o Vepřové na houbách v římském hrnci

Barevný kopec

Barevný kopec

Maso a játra nakrájíme na nudličky, slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme, opepříme,... více o Barevný kopec

210 minut
Pečené koleno II.

Pečené koleno II.

Kolena dáme do nálevu, tak aby byla úplně ponořená. Necháme v chladu 48 hodin a během této doby kolena nejméně dvakrát obrátíme. Pak je v nálevu... více o Pečené koleno II.

60 minut
Směs na kari

Směs na kari

Řízky nakrájíme na kostky, cibulku nadrobno. Olej rozpálíme a necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme maso obalené v koření a posolené a necháme... více o Směs na kari

60 minut
Brambory po myslivecku

Brambory po myslivecku

Řízky nakrájíme na proužky, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Papriky nakrájíme na větší kousky, brambory oloupeme, nakrájíme na... více o Brambory po myslivecku

120 minut
Koleno na chalupu

Koleno na chalupu

Koleno uvařime. Uvařené nakrájíme a položíme do středu pekáče. Z obou stran posypeme kořením a trochu osolíme. Obložíme ho ze všech stran brambory,... více o Koleno na chalupu

90 minut
Kotlety pro hosty

Kotlety pro hosty

Dle návodu na obalu si připravíme vývar z jedné kostky masoxu. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, jemně posypeme sladkou paprikou a poskládáme do... více o Kotlety pro hosty

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, popepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, na... více o Dušené vepřové na provensálském koření

80 minut
Žarkoje

Žarkoje

Nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme, poté vhodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a zalijeme... více o Žarkoje

90 minut
Vepřová sekaná s houbami

Vepřová sekaná s houbami

Maso smícháme s vejci, syrovými houbami, ušlehanou šlehačkou, česnekem, osolíme a zahustíme strouhankou. Vytvoříme dva válečky a vložíme do pekáče... více o Vepřová sekaná s houbami

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky... více o Krakonošův oběd

30 minut
Andaluzská játra

Andaluzská játra

Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájená vepřová játra, chvíli restujeme, můžeme trochu podlít vodou. Pak přidáme... více o Andaluzská játra

Vepřové maso na pivu

Vepřové maso na pivu

Vepřové maso nakrájíme na plátky a obalíme ve škrobové moučce. Osolíme a opepříme. Na rozehřáté sádlo vložíme připravené maso a za stálého míchání ho... více o Vepřové maso na pivu

Kotlety zapečené s rajčaty a sýrem

Kotlety zapečené s rajčaty a sýrem

Kotlety naklepeme osolíme a opepříme. Pak je vložíme do trošku vymazaného pekáče, potřeme je směsí kečupu, česneku a trošky vody. Pak na každou... více o Kotlety zapečené s rajčaty a sýrem

30 minut
Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny. Potom osmahneme maso do... více o Gyros s tzatziky

Evči kotletky

Evči kotletky

Kotlety naklepat posypat 1 stranu zázvorem - 2 stranu utřeným česnekem - obalit v hladké mouce. Smažíme napřed zázvorovou stranou, obrátit na... více o Evči kotletky

Bramborové karbanátky s masem

Bramborové karbanátky s masem

V misce utřeme máslo se žloutky do pěny, přidáme strouhanku, jemně nakrájené maso, nastrouhané brambory, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Děláme... více o Bramborové karbanátky s masem

Bůčková roláda II.

Bůčková roláda II.

Postup přípravy: Bůček nakrájíme na drobné kostky, asi 1x1 cm, přidáme ostatní a dobře promícháme. Směsí naplníme tlačenkový sáček a vaříme 2 hodiny... více o Bůčková roláda II.

Subuta

Subuta

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Rozšleháme vejce s 1 lžící Solamylu a 1 lžící oleje a do této směsi maso min. na 1 hodinu naložíme.... více o Subuta

Levné masové placičky

Levné masové placičky

Z konzervy vyjmeme obsah pokud možno bez tuku, rozmačkáme vidličkou, přidáme 1 vejce, zahustíme jemnými vločkami (event. strouhankou) podle potřeby a... více o Levné masové placičky

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Na sádle opražíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak, chvíli orestujeme. Potom přidáme na kostky... více o Kotlíkový guláš II.

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a opražíme ho. Přidáme papriku, masox a podlejeme vodou tak, aby maso... více o Lahůdkový guláš s fazolkami

60 minut
Vepřová srdíčka v omáčce

Vepřová srdíčka v omáčce

Srdíčka uvaříme do měkka ve vodě (asi 1,5 l) se solí, rozpůlenými cibulemi, kořením a kouskem citronové kůry. Potom je vyjmeme a vývar přecedíme. Z... více o Vepřová srdíčka v omáčce

Zahradnický pekáček

Zahradnický pekáček

Na tuku orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kolečka nakrájené špekáčky. Když lehce zčervenají, přidáme na větší kostky... více o Zahradnický pekáček

Knedlíčky z mletého masa v omáčce na dva způsoby

Knedlíčky z mletého masa v omáčce na…

Maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vodu a strouhanku smícháme a vytvoříme zhruba 28 kuliček velikosti vlašského ořechu. Vhodíme do... více o Knedlíčky z mletého masa v omáčce na dva způsoby

Kotlety po segedínsku

Kotlety po segedínsku

Naklepané kotlety osolíme, lehce potřeme namačkaným česnekem, okmínujeme a zprudka osmahneme na tuku. Poté maso vyjmeme, na výpeku zesklovatíme... více o Kotlety po segedínsku

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Maso nakrájíme na hrubší proužky a orestujeme zprudka na oleji, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Když je maso téměř měkké,... více o Vepřové maso s hráškem na smetaně

Zapečené kotlety II.

Zapečené kotlety II.

Na vymazaný plech máslem, vysypaný strouhankou položíme lehce naklepané kotlety. Posolíme, popepříme, potřeme kečupem. Nato položíme silnější vrstvu... více o Zapečené kotlety II.

Trenčínský řízek

Trenčínský řízek

Brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme, přidáme mouku, vejce, jemně nasekanou cibuli, na drobné kostičky nakrájenou slaninu, prolisovaný... více o Trenčínský řízek

Vepřové řízky ve sněhu

Vepřové řízky ve sněhu

Maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, v žloutcích rozmíchaných s mlékem, ve strouhance a nakonec ve sněhu z bílků. Pomalu smažíme v horkém tuku.... více o Vepřové řízky ve sněhu

Cikánská pečínka

Cikánská pečínka

V mléce dobře rozšleháme všechny ingredience, a naklepané řízky do něj ponoříme. Druhý den můžeme smažit na tuku. Podáváme s brambory, rýží nebo jen s... více o Cikánská pečínka

Cuketa plněná

Cuketa plněná

Mleté maso rozmícháme se všemi ingrediencemi. Cuketu podélně v jedné třetině nakrojíme a vydlabeme vnitřek. Cuketu naplníme masovou směsí, dáme na... více o Cuketa plněná

Vynikající vepřové kotlety s cibulí a sýrem

Vynikající vepřové kotlety s cibulí a…

Polovinu cibule rovnoměrně rozložíme na dně plechu, na cibuli pokládáme kotlety (kotlety naklepeme a z obou stran posolíme, popepříme). Na kotlety... více o Vynikající vepřové kotlety s cibulí a sýrem

Mušle II.

Mušle II.

Vepřové maso uvaříme vcelku doměkka. Na oleji dáme zesklovatět cibulku, přidáme uvařené maso nakrájené na malé kostičky, bešamel, vejce, celou... více o Mušle II.

Zapečené brambory s nivou a broskví

Zapečené brambory s nivou a broskví

Nejprve vymažemé zapékací mísu tukem, poté do ní vložíme první vrstvu brambor nakrájených na kolečka a tyto posolíme. Poté přidáme nakrájenou cibuli a... více o Zapečené brambory s nivou a broskví

50 minut
Vepřová žebírka Balkán

Vepřová žebírka Balkán

Maso osolíme, okořeníme pepřem. Opečeme na tuku do měkka, pokud děláme žebírka dopečeme v troubě. Na výpeku opečeme na plátky nakrájený česnek a... více o Vepřová žebírka Balkán

Zapečené zelí s vepřovým masem

Zapečené zelí s vepřovým masem

Celou hlávku zelí uvaříme ve slané vodě. Cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji a přidáme nakrájené uvařené zelí, maso na kostky a osmažíme. Přendáme do... více o Zapečené zelí s vepřovým masem

45 minut
Vepřová panenka na slanině

Vepřová panenka na slanině

Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím,... více o Vepřová panenka na slanině

60 minut
Jižanské kotlety

Jižanské kotlety

V misce smícháme sojovou omáčku s pomerančovým džusem, olejem, utřeným česnekem, špetkou soli, pepřem a bazalkou. Nasekané kotlety naklepeme, okraje... více o Jižanské kotlety

120 minut
Zálesácký guláš s houbami II.

Zálesácký guláš s houbami II.

Nakrájíme cibuli a necháme ji na oleji zesklovatět, maso pokrájíme na kostky, přidáme k osmahlé cibulce a restujeme. Pak zaprášíme moukou a přidáme... více o Zálesácký guláš s houbami II.

60 minut
Řízky naruby jinak a zdravěji

Řízky naruby jinak a zdravěji

Do větší zapékací mísy nalejeme trochu oleje a 1/2 cibule nakrájené na plátky rozprostřeme na dně. Na pánvi rozehřejeme olej. Maso osolíme, opepříme,... více o Řízky naruby jinak a zdravěji

60 minut
Zapékané kotlety se sýrem

Zapékané kotlety se sýrem

Do zapékací misky dáme olej, nakrájíme cibuli, nasypeme ji na dno. Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou a pokapeme sójovou... více o Zapékané kotlety se sýrem

Ohnivá roláda

Ohnivá roláda

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kečupem. Pak posypeme přípravkem Steak, na řízky dáme plátek slaniny. Cibuli překrojíme napůl a nakrájíme... více o Ohnivá roláda

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Panenky nakrájíme na silnější medailonky (nenaklepáváme) a každý obalíme plátkem slaniny. Svážeme silnou nití, osolíme, opepříme a posypeme steakovým... více o Zabalená vepřová panenka

60 minut
Kotlety po uhersku II.

Kotlety po uhersku II.

Nasolené kotlety zprudka opečeme na oleji, potom je vyjmeme, do výpeku vmícháme mletou papriku a hladkou mouku, necháme zpěnit, přidáme rajský protlak... více o Kotlety po uhersku II.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • ...
  • 45
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

100
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
86
Pangas s cibulkou a anglickou slaninou
Pangas s cibulkou a…
86
Palačinky ze špaldové mouky bez cukru
Palačinky ze špaldové…
86
Panenka v těstíčku s ořechovou omáčkou
Panenka v těstíčku s…
86
Palačinkový koláč s jablky a pudinkem
Palačinkový koláč s…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Bartoškova místo Moskevské? Spor o ulici!

Bartoškova místo Moskevské? Spor o ulici!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact