• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

Pytlákova schovanka

Pytlákova schovanka

Vymažeme pekáček a vrstvíme: vrstvu brambor na plátky, maso na nudličky obalené v pórkové polévce, potřeme majonézou a dáme vrstvu brambor na plátky,... více o Pytlákova schovanka

30 minut
Játra pana starosty II.

Játra pana starosty II.

Očištěná játra nakrájíme na nudličky, opečeme na oleji, opepříme a přidáme cibuli. Za stálého míchání orestujeme. Přidáme trochu kari a kečup,... více o Játra pana starosty II.

Vepřové plátky s cuketovým bramborákem

Vepřové plátky s cuketovým bramborákem

Vepřové plátky naklepeme, trochu osolíme a opepříme. Z cukety uděláme klasický "bramborák". Syrové oškrábané brambory nakrájíme na kolečka (asi 1/2 cm... více o Vepřové plátky s cuketovým bramborákem

Moje čína II.

Moje čína II.

Maso nakrájíme na hranolky, propracujeme se solí, paprikou, orientálním kořením a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Zatím uvaříme masox s 3/4 l vody,... více o Moje čína II.

Kubánské kongri

Kubánské kongri

Fazole propláchneme studenou vodou. A v nové vodě necháme namočené přes noc. Druhého dne můžeme fazole v téže vodě vařit, nebo použít vodu novou.... více o Kubánské kongri

90 minut
Krkovice po cikánsku

Krkovice po cikánsku

Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, trochu opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo proužky a špek také nakrájíme na slabé plátky.... více o Krkovice po cikánsku

90 minut
Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Bůček a salám nakrájíme na velmi malé kostičky, přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme. Vzniklou směsí naplníme střeva a pevně zavážeme... více o Bůčková pochoutka

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Kotlety nažízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na tuku. Kotlety vyjmeme a na tuku osmahneme na... více o Vepřové kotlety v leču

Řízek jinak

Řízek jinak

Maso naklepeme, mírně osolíme, obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme paličkou, obalíme ve vejcích a usmažíme po obou stranách na oleji... více o Řízek jinak

Balkánské závitky v omáčce z rajských jablíček

Balkánské závitky v omáčce z rajských…

Maso naklepeme, ochutíme solí, pepřem, paprikou. Po celém povrchu jej poklademe anglickou slaninou. K okraji položíme hranolek balkánského sýra a... více o Balkánské závitky v omáčce z rajských jablíček

Konšelské peklo

Konšelské peklo

Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky podle... více o Konšelské peklo

Joskovo masíčko

Joskovo masíčko

Jak velká kupka masa, tak velká kupa pokrájené cibule, paprik a rajčat. Krkovička se pokrájí na přibližně na 4 cm silné plátky, osolí, opepří a dá se... více o Joskovo masíčko

Samoborský kotlet

Samoborský kotlet

Opláchnuté maso nakrájíme na porce osolíme, opepříme, posypeme grilvoacím kořením a opečeme. Na zbylém výpeku orestujeme na půlkolečka nakrájenou... více o Samoborský kotlet

Vepřové maso na pórku

Vepřové maso na pórku

Vepřové maso nakrájíme na menší kousky dáme do trouby na pekáček na polovinu upéct. Trochu dáme másla a vodu. Mezitím připravíme pórek, žampiony ... více o Vepřové maso na pórku

Židovina

Židovina

Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme - obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté misky. Na výpeku osmažíme cibuli... více o Židovina

Vamberecký řízek

Vamberecký řízek

Z kýty ukrojíme 4 plátky, mírně je naklepeme, osolíme a do středu položíme plátek sýra, cibule a párku. Plátek přeložíme, přitiskneme (můžeme spojit... více o Vamberecký řízek

30 minut
Kotlety piráta kapitána Flinta

Kotlety piráta kapitána Flinta

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme. Z ostatních ingrediencí utvoříme marinádu, do níž kotlety naložíme a na 24 hodin je dáme do... více o Kotlety piráta kapitána Flinta

Krkovička jako bramboráková

Krkovička jako bramboráková

Z uvedených surovin připravíme těstíčko ve kterém obalíme naklepané a naříznuté (aby se nekroutily) plátky krkovičky. Pomalu smažíme v oleji na pánvi.... více o Krkovička jako bramboráková

45 minut
Hnízda na kotletách

Hnízda na kotletách

Kotlety odkostíme, nařízneme a pořádně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Z obou stran prudce opečeme a položíme každou kotletu na desku,... více o Hnízda na kotletách

Rizoto s vepřovkou

Rizoto s vepřovkou

Rýži uvaříme podle návodu. Mezitím na pánvi s minimem oleje osmahneme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme vepřovou konzervu a na mírném plameni... více o Rizoto s vepřovkou

Vepřové nudličky v hooodně pálivé omáčce

Vepřové nudličky v hooodně pálivé…

Na olivovém oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kroužky (nešetřím s ní) a přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso, osmahneme a zasypeme sladkou... více o Vepřové nudličky v hooodně pálivé omáčce

Vepřová roláda s cuketovou náplní

Vepřová roláda s cuketovou náplní

Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, trochu osolíme a opepříme. Cuketu oloupeme, pokud je potřeba vydlabeme semena a nastrouháme na hrubém struhadle.... více o Vepřová roláda s cuketovou náplní

Máslové řízky

Máslové řízky

V pekáči orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a na chvíli odložíme. Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, mletá paprika) a zaprášíme moukou. Na... více o Máslové řízky

40 minut
Chilli con carne VI.

Chilli con carne VI.

Osmahnout maso nakrájené na kostky, aby bylo dozlatova propečené. Přidat kukuřici a zasypat kořením, lehce osmahnout a zalít kečupem a vodou z fazolí... více o Chilli con carne VI.

Okurky s masem

Okurky s masem

Maso nakrájíme na nudličky a na oleji krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a krátce podusíme. Oloupané a semen zbavené okurky... více o Okurky s masem

Nadívaný bůček II.

Nadívaný bůček II.

Bůčkem uděláme podélný řez na kapsu. V mléce rozšleháme žloutky, osolíme, přidáme koření, petrželku, rozpuštěné máslo, housku na kotičky a nakonec... více o Nadívaný bůček II.

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Nudličky masa prudce osmažíme, osolíme, okořeníme kari kořením a přidáme okapaný ananas. Promícháme, zalijeme sójovou omáčkou a ochutíme glutasolem.... více o Čína s ananasem

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Přidáme asi 1 a 1/2 lžíce koření a asi 4-5 lžic sójové omáčky. Necháme přes noc marinovat. Ráno nebo... více o Čína pro lenochy

60 minut
Kotlety s masoxem

Kotlety s masoxem

Kotlety naklepeme, trošku osolíme a opepříme. Poté je vložíme do vymazaného kastrolu. Dáme na ně nakrájenou cibuli a zasypeme je větším množstvím... více o Kotlety s masoxem

Zapečené kotletky se šunkou a slaninou

Zapečené kotletky se šunkou a slaninou

Maso nejlépe naložit do druhého dne - naklepat, naříznout po stranách, osolit opepřit, z jedné strany potřít prolisovaným česnekem a z druhé strany... více o Zapečené kotletky se šunkou a slaninou

Koleno v zelí

Koleno v zelí

Koleno pováříme se zelím, ze kterého jsme vymačkali šťávu, asi hodinu a půl přidáme bobkový list, sůl a pepř dle chutí 4 polevkové lžice cukru, masox.... více o Koleno v zelí

Pikantní vepřové II.

Pikantní vepřové II.

Plátky masa naklepeme, nařízneme, posolíme, popeříme a rychle osmahneme na pánvi z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku vložíme česnek nakrájený na... více o Pikantní vepřové II.

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Žebírka naporcujeme, můžeme osolit (nemusíme), vložíme do pekáče. Na plotně na větší pánev(nebo do hrnce) dáme hoisin omáčku, med, sladkou chilli... více o Lahodná lepivá vepřová žebírka

Kotlety na pórku

Kotlety na pórku

Kotlety naklepeme, okořeníme, já dávám kari, grilovací koření, orientální koření, gyros, osolím. Zprudka opečeme v pánvi a přidáme nakrájený pórek ... více o Kotlety na pórku

Modranská játra

Modranská játra

Játra nakrájíme na 0,5-1 cm plátky. Poprášíme paprikou, kořením a sušenou kořenovou zeleninou. Cibulku nakrájíme na kolečka. Jednu část opražíme na... více o Modranská játra

Vepřové maso na zázvoru

Vepřové maso na zázvoru

Naklepeme plátky, osolíme, opepříme a posypeme zázvorem. Zpěníme cibulku a orestujeme připravené plátky masa po obou stranách. Až maso změní barvu,... více o Vepřové maso na zázvoru

60 minut
Trojité řízky

Trojité řízky

Z vejce, mouky a strouhanky připravíme těstíčko. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, slabě potřeme hořčicí, položíme na ni plátek sýra, opět slabě... více o Trojité řízky

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Z panenky uděláme 4 plátky po 150 g, které naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením z obou stran. Na maso dáme plátek šunky, sýra,... více o Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

Zavařené maso na dovolenou

Zavařené maso na dovolenou

Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso.... více o Zavařené maso na dovolenou

Kuře na nádivce

Kuře na nádivce

Rohlíky i maso nakrájíme na kostky, petržel nasekáme, přidáme namleté koření, sůl a vejce a zlehka promícháme. Dáme na dno pekáče vymaštěného máslem.... více o Kuře na nádivce

Masové kostky na thajském grillu

Masové kostky na thajském grillu

Na olej dáme pokrájenou cibuli a polovinu nakrájeného pórku. Na to dáme maso nakrájené na kostky, přidáme lžíci thajského grillu a necháme dusit ve... více o Masové kostky na thajském grillu

Srbské rizoto II.

Srbské rizoto II.

Na vyškvařené slanině zpěníme drobně pokrájenou cibuli a přidáme máslo. Vepřové maso nakrájíme na malé kostky a osmahneme na cibuli dozlatova. Pak... více o Srbské rizoto II.

Chlumecký řízek

Chlumecký řízek

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, trochu mouky a promícháme (připravíme těsto jako na bramborák,... více o Chlumecký řízek

Čína s česnekovými výhonky

Čína s česnekovými výhonky

Maso nakrájíme na nudličky a spojíme s bílkem, solamylem a vodou. Rozehřejeme pánev s olejem a maso na mírném ohni osmahneme. Musí se míchat, aby se... více o Čína s česnekovými výhonky

Vepřové plátky v tymiánu

Vepřové plátky v tymiánu

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a vložíme do marinády, kterou připravíme z výše uvedených ingrediencí. Tymián je třeba hodně rozdrtit v dlaních,... více o Vepřové plátky v tymiánu

Vepřový jazyk s medovou hořčicí

Vepřový jazyk s medovou hořčicí

Chlilli papričku očistíme, zbavíme jader a nasekáme nadrobno. Dijonskou hořčici rozmícháme s medem a usekanou chilli papričkou. Poté medovou hořčici... více o Vepřový jazyk s medovou hořčicí

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Do nastrouhaného sýru přidáme prolisovaný česnek, 1-2 vejce a vše promícháme. Na plátky šunky rozetřeme směs, svineme a obalíme. V oleji do zlatova... více o Plněné šunkové řízečky

Šuei-ču-žou II.

Šuei-ču-žou II.

Maso nakrájíme na plátky, na něj vyklepneme vajíčka, zamícháme, na to nasypene škrob, lehce promícháme, takže nám vznikne těstíčko. Maso v něm necháme... více o Šuei-ču-žou II.

Vepřové kostky v karamelu

Vepřové kostky v karamelu

Vepřové maso nakrájíme na stejné kostky, velké asi jako na guláš. Vezmeme kastrol se silnějším dnem a dáme do něj olivový olej, který lehce rozpálíme... více o Vepřové kostky v karamelu

Nevařený guláš

Nevařený guláš

Cibuli, česnek a maso nakrájíme a vše promícháme s ingrediencemi. Kostky masoxu rozpustíme v malém množství teplé vody a doplníme ho do množství 1 l,... více o Nevařený guláš

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • ...
  • 45
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

68
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
66
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
55
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
39
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
37
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact