• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

45 minut
Vepřové se smetanou a houbami s rýží

Vepřové se smetanou a houbami s rýží

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme houby a majoránku a krátce prohřejeme. Podlijeme smetanou, opět necháme... více o Vepřové se smetanou a houbami s rýží

Vepřové závitky

Vepřové závitky

Směs na potření: smícháme prolisovaný česnek, hořčice, pepř a na jemno nakrájený pórek. Plátky masa naklepeme a osolíme. Každý plátek potřeme směsí,... více o Vepřové závitky

Asklepiovo řecké Souvlaki

Asklepiovo řecké Souvlaki

V míse smícháme všechny ingredience, maso nakrájíme dle možnosti nejprve na plátky a poté krájíme z těchto plátků zhruba stejně velké kusy ve tvaru... více o Asklepiovo řecké Souvlaki

50 minut
Pikantní vepřové jazyky v omáčce

Pikantní vepřové jazyky v omáčce

Dva jazyky, uvařené se zeleninou, vytáhneme z vývaru, ponoříme do studené vody. Sloupneme je a nakrájíme na silnější plátky. Na 50 g slaniny zpěníme... více o Pikantní vepřové jazyky v omáčce

45 minut
Novohradský plátek

Novohradský plátek

Maso nakrájíme na plátky (tučné části odkrojíme, nakrájíme, vyškvaříme a použijeme místo tuku), maso osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Potom... více o Novohradský plátek

Maso na hořčici

Maso na hořčici

Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu (i déle, já si to připravím večer a druhý den peču)... více o Maso na hořčici

Gurmánské medajlonky

Gurmánské medajlonky

Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na plátky dle libosti. Marinádu smícháme a namočíme do ní maso a šup s tím do lednice. Za 24 hodin si rozpálíme gril... více o Gurmánské medajlonky

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Maso našpekujeme (v případě kýty), posypeme steakovým kořením, podlejeme vodou a vcelku pečeme téměř do měkka. Smícháme všechny ingredience na krustu ... více o Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Velikonoční sekanina

Velikonoční sekanina

Maso uvaříme (část vepřového nechat syrové, lépe to váže a sekanina se nerozpadá) pokrájíme na kousky, nakrájené rohlíky navlhčíme vývarem z masa, z... více o Velikonoční sekanina

20 minut
Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme několikrát kolena... více o Pečené vepřové koleno na zelí

Výborné špízy

Výborné špízy

Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu. Mezitím si nakrájíme zeleninu a... více o Výborné špízy

Provoněné vepřové

Provoněné vepřové

Vepřové řízky omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou (nemusí se šetřit) a zprudka osmahneme na pánvi.... více o Provoněné vepřové

Fazolový perkelt

Fazolový perkelt

Propláchnuté a předem namočené fazole zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a vývar odložíme. Maso nakrájíme na kostky... více o Fazolový perkelt

Vepřové maso se sýrem

Vepřové maso se sýrem

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme podravkou. Pánev vyložíme nakrájenámi měsíčky cibule asi centimetr vysoko, poklademe okořeněným masem a... více o Vepřové maso se sýrem

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kousky, papriku na nudličky, posolíme, připdáme sójovou omáčku a pepř, dáme do hrnce s olejem a... více o Vepřové nudličky zase jinak

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Maso 1x pomeleme, přidáme cca 1 dl mléka a rukou s roztaženými prsty mícháme pokud mléko nezmizí a maso se nerozdělí z nudliček, dáme odpočinout do... více o Sekaná s kuskusem

Zapékaná krkovice

Zapékaná krkovice

V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a naskládáme na česnek... více o Zapékaná krkovice

210 minut
Zapečené vepřové kotlety na smetaně

Zapečené vepřové kotlety na smetaně

Vepřové kotlety naklepané,osolené a napepřené orestujeme na pánvi a odložíme na talíř bokem. Do předem vymazaného pekáče vložíme vrstvu předem... více o Zapečené vepřové kotlety na smetaně

60 minut
Kotlety z Anjou

Kotlety z Anjou

Maso naložíme do koření a necháme přes noc v chladu. Houby, česnek a cibuli jemně nasekáme. Maso osmahneme a do zbylého oleje přidáme máslo, nasekané... více o Kotlety z Anjou

Zapékané medailonky s omáčkou Mornay

Zapékané medailonky s omáčkou Mornay

Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka opečeme. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme větší kousky... více o Zapékané medailonky s omáčkou Mornay

60 minut
Řízky "no nazdar"

Řízky "no nazdar"

Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem (trochu osolit, opepřit podle toho jak je slaný Poličan a jestli přidáme nakládaný pepř), lehce poprášíme a... více o Řízky "no nazdar"

Vepřová kýta na majoránce

Vepřová kýta na majoránce

Maso nakrájíme na plátky lehce naklepeme osolíme a osmahneme na oleji, vyjmeme a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli vrátíme maso (a nebo jsme líní a... více o Vepřová kýta na majoránce

Falešná rychlá vepřová svíčková

Falešná rychlá vepřová svíčková

Maso musíme naložit na 2 dny (maso můžete rozkrájet na menší kousky, ale ne moc malé), a to posypeme ho kořením adžikou a pocákáme worchestrem -... více o Falešná rychlá vepřová svíčková

90 minut
Žarkoje II.

Žarkoje II.

Srdce důkladně očistíme a nakrájíme na malé kostky. Okořeníme, osolíme, podlijeme a dusíme do změknutí (nejlépe je tento pokrm připravovat v tlakovém... více o Žarkoje II.

45 minut
Masová směs s červeným zelím a paprikou

Masová směs s červeným zelím a…

Na pánev dáme rozehřát olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, osolíme, dáme chilli a necháme dusit. Pokud by se to... více o Masová směs s červeným zelím a paprikou

30 minut
Vepřové plátky v pomerančové marinádě

Vepřové plátky v pomerančové marinádě

Kotletkám nařízneme okraje, naklepeme, osolíme, opepříme. Z výše uvedených ingrediencí uděláme marinádu, do které masíčko naložíme a necháme odležet v... více o Vepřové plátky v pomerančové marinádě

20 minut
Kolenová chrochtačka

Kolenová chrochtačka

Vykoštěné koleno nakrájíme na větší kusy, hojně opepříme a dáme na plech. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém do růžova osmažíme cibuli, přidáme kečup,... více o Kolenová chrochtačka

Vepřové kotlety v marinádě

Vepřové kotlety v marinádě

Kotletám nařízneme okraje, naklepeme, lehce osolíme, můžeme i opepřit. Z uvedených ingrediencí vytoříme hustou marinádu, kterou potíráme plátky masa.... více o Vepřové kotlety v marinádě

20 minut
Vepřové závitky se zelím

Vepřové závitky se zelím

Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí a doprostřed dáme párek.... více o Vepřové závitky se zelím

Vepřové ala špekáčky na pivu

Vepřové ala špekáčky na pivu

Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a zalijeme pivem s... více o Vepřové ala špekáčky na pivu

120 minut
Majerův guláš

Majerův guláš

Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ. Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho,... více o Majerův guláš

90 minut
Krkovička na pivu

Krkovička na pivu

Plátky krkovičky osolíme, opepříme a posypeme paprikou, naskládáme do pekáčku, přidáme lžíci sádla. Cibuli a česnek pokrájíme na plátky a zasypeme tím... více o Krkovička na pivu

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové plátky naklepeme a po stranách nařežeme, položíme do vymazaného pekáčku. Ručním mixerem rozmixujeme česnek (já dávám tak půl paličky), nivu ... více o Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Omeleta s kuřecím masem

Omeleta s kuřecím masem

Upečeme omelety, opečeme maso na cibulce, smícháme s lečem,podusíme. Omeletu přehneme na půlku a naplníme masem, posypeme sýrem. Krátce zapečeme na... více o Omeleta s kuřecím masem

Masové copy

Masové copy

Panenku rozkrojíme po celé délce na tři pruhy masa (silnější i na čtyři) a stejně nakrájíme prsa, délka je cca 20-25 cm. Maso osolíme a okořeníme, já... více o Masové copy

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Maso nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na másle do zlatova. Poté podlijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené a necháme vodu vyvařit. Tento... více o Pravý segedínský guláš

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Na vále uhněteme těsto, tvoříme placičky a klademe na plech. Plech nemusíme vymašťovat, těsto mastné. Pečeme do zlatova. V půli pečení placičky... více o Škvarkové placky rodinné

Jaternice

Jaternice

Maso společně dáme vařit do většího hrnce. Přivedeme do varu, stáhneme na menší teplotu a mírně vaříme do měkka. V míse namočíme chleba do vývaru.... více o Jaternice

Kotlety s hořčičnou omáčkou

Kotlety s hořčičnou omáčkou

Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na trošce oleje. Pak maso vyjmeme, tence potřeme hořčicí a vložíme do pekáče. Na pánvi na oleji... více o Kotlety s hořčičnou omáčkou

Plněná panenka

Plněná panenka

Játra očistíme, a vytvoříme 3 stejné pruhy/hranoly, které v misce prosypeme a jemně prohnětěme s 3 lžicemi směsi koření Francouzské bylinky - odložíme... více o Plněná panenka

Radoušovo ucho

Radoušovo ucho

Z brambor a dalších ingrediencí uděláme bramborák. Maso orestujeme, přidáme anglickou slaninu, cibuli, kapii, houby a dusíme. Když je maso měkké,... více o Radoušovo ucho

Levná sekaná

Levná sekaná

Vše zpracujeme, utvoříme šišku a na pekáči s trochou tuku pečeme asi hodinu na 180 °C.... více o Levná sekaná

Závitky s nivou v "papiňáku"

Závitky s nivou v "papiňáku"

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vrchní stranu potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny a kousek od okraje položíme dílek nivy.... více o Závitky s nivou v "papiňáku"

Maďarské Geri v alobalu

Maďarské Geri v alobalu

Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené!) dáme do misky,... více o Maďarské Geri v alobalu

Vepřové plátky v alobalu

Vepřové plátky v alobalu

Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, které trošku naklepeme, osolíme a opepříme. V talíři namícháme směs hladké mouky a papriky (já udělám vždycky směs... více o Vepřové plátky v alobalu

Chlapské vepřové

Chlapské vepřové

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na plátky nakrájené maso, okmínujeme, osolíme, opepříme a necháme asi minutu restovat. Nalijeme horký... více o Chlapské vepřové

Jiříkova pomsta

Jiříkova pomsta

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran česnekem. Obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou paprikou a silně zamáčkneme. Pečeme... více o Jiříkova pomsta

Polský bigos

Polský bigos

Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí... více o Polský bigos

Živánská

Živánská

Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme... více o Živánská

Řízečky v košilce

Řízečky v košilce

Oloupané brambory nastrouháme najemno, osolíme, opepříme, přidáme vejce, mouku a sýr. Maso naklepeme, osolíme a opepříme a zprudka opečeme na pánvi po... více o Řízečky v košilce

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • ...
  • 45
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

99
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
59
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
44
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
42
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact