• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Sádlo (bůček zbavený kůže) nakrájíme na kostky cca 1 x 1 cm (i větší). Vložíme do pekárny a zapneme program marmeláda. Necháme proběhnout 2 x celý a... více o Škvarky z domácí pekárny

Dušené maso na rajčatech

Dušené maso na rajčatech

Maso nakrájíme na nudličky a jemně osmahneme na oleji. Přilijeme přibližně 1 až 1,5 l vody a na vrch přidáme nakrájená rajčata na měsíčky. Osolíme,... více o Dušené maso na rajčatech

Tesíkovy olomoucké kotletky

Tesíkovy olomoucké kotletky

Do vypracované marinády naložíme naklepané plátky na pár hodin či dní. Poté plátky orestujeme na pánvi cca 3 minuty po každé straně (záleží na výšce... více o Tesíkovy olomoucké kotletky

Maso s cuketou

Maso s cuketou

V misce rozmícháme vejce, sůl a solamyl. Maso nakrájíme na hranolky, přidáme do misky - promícháme a necháme odležet 2 - 3 hodiny. Dále nakrájíme... více o Maso s cuketou

Jemný boubínský guláš

Jemný boubínský guláš

Maso nakrájíme na menší kostky, na tuku dozlatova orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso, orestujeme,... více o Jemný boubínský guláš

Bůček s česnekem v červené paprice

Bůček s česnekem v červené paprice

Bůček omyjeme a ze strany do něj podélně uděláme nožem vedle sebe dvě kapsy, tak aby se nám vytvořil prostor na česnek. Nepropichujeme až do konce. Do... více o Bůček s česnekem v červené paprice

Chipsy z uzeného bůčku

Chipsy z uzeného bůčku

Uzený bůček pokrájíme na co nejtenčí plátečky, posypeme špetkou pepře, sušeným česnekem a smažíme na pánvi do křupava, výborná chuťovka k pivu a vínu.... více o Chipsy z uzeného bůčku

VVV - Velice Vydařené Vepřové

VVV - Velice Vydařené Vepřové

Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce řádně promícháme sladkou papriku,... více o VVV - Velice Vydařené Vepřové

Feťácké maso

Feťácké maso

Naklepané kotlety posolíme (opatrně, feta i olivy jsou slané) a opepříme, pak orestujeme z obou stran na olivovém oleji spolu s nakrájenou cibulí a... více o Feťácké maso

Překvapení v trojobalu

Překvapení v trojobalu

Šunkové plátky rozložíme a na ně poklademe kousky taveného sýru. Zatočíme a propíchneme párátkem. Vejce rozšleháme s trochou mléka, přidáme trochu... více o Překvapení v trojobalu

Masový dort III

Masový dort III

Nejdříve si připravíme omáčku z kečupu(asi 1 malý šálek), chilli koření podle chuti, lisovaný česnek také podle chuti. Plátky krkovice naklepeme,... více o Masový dort III

Medové špízy

Medové špízy

Vepřové maso nakrájíme na kostičky spolu se špekáčky, cibulí i slaninou a střídavě napícháme na špejle. Připravíme marinádu smícháním všech... více o Medové špízy

Azu po česku

Azu po česku

Cibuli nakrájenou na kostičky necháme zpěnit, přidáme naklepané maso nakrájené na nudličky a všechno koření. Necháme podusit. Vepřové maso můžeme... více o Azu po česku

Staropražská játra podle Vlasty Buriana

Staropražská játra podle Vlasty…

Játra nakrájíme na nudličky obalíme v mouce smíchané s paprikou a orestujeme na rozpáleném oleji. Přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli a podusíme.... více o Staropražská játra podle Vlasty Buriana

Grilovaná krkovice v medové marinádě

Grilovaná krkovice v medové marinádě

Maso nakrojíme ze strany a jemně opepříme a osolíme, můžeme mírně posypat grilovacím kořením. V míse si připravíme z uvedených surovin marinádu,... více o Grilovaná krkovice v medové marinádě

Krkovice v ohnivé marinádě

Krkovice v ohnivé marinádě

Krkovičku mírně nasolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. V míse si smícháme utřený česnek, nakolečka pokrájenou cibulí , kečup a ostrou... více o Krkovice v ohnivé marinádě

Vepřové plátky v alobalu II

Vepřové plátky v alobalu II

Maso lehce naklepeme, osolíme a vložíme na čtyři pláty alobalu potřené olejem. Každý plátek pokapeme sójovou omáčkou, navršíme na něj pórek pokrájený... více o Vepřové plátky v alobalu II

120 minut
Pivní vrabci

Pivní vrabci

Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme, potřeme česnekem, vložíme do mísy a zalijeme pivem. Necháme v chladničce odležet alespoň 1 hodinu. Potom maso... více o Pivní vrabci

Přírodní vepřové s brusinkami

Přírodní vepřové s brusinkami

Naklepané, osolené a opepřené medailonky obalíme lehce v hladké mouce a na oleji chvilku osmahneme (cca 2-3 min.) z obou stran, potom přiklopíme a... více o Přírodní vepřové s brusinkami

Játra s celerem

Játra s celerem

Játra se nakrájí na nudličky a dájí se alespoň na 20 minut do nálevu. Játra zprudka osmažíme, pak přidáme nastrouhaný celer, který zakapeme ještě... více o Játra s celerem

60 minut
Zasněžené kotlety

Zasněžené kotlety

Kotlety naklepeme, posolíme, potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst... více o Zasněžené kotlety

Pečená vepřová panenka se zeleninou

Pečená vepřová panenka se zeleninou

Vepřovou panenku potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. K ní přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, brambory na... více o Pečená vepřová panenka se zeleninou

Honkong

Honkong

Maso si nejdříve naložíme den předem, kýtu nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, přidáme 4 lžíce cukru, 5 - 6 lžic octa, 2 lžíce glutasolu... více o Honkong

Uzené maso na pivě

Uzené maso na pivě

Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáčku. Uzené maso vcelku potřeme lisovaným česnekem, hořčicí, a vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem a... více o Uzené maso na pivě

Zrnková kýta plněná sýrem a klobásou

Zrnková kýta plněná sýrem a klobásou

Maso rozklepej na tenké plátky, pozor na díry aby nevytekl sýr. Naklepané maso okořeň solí, pepřem, majoránkou, cukrem a celým kmínem . Klobásu a... více o Zrnková kýta plněná sýrem a klobásou

Vařenopečené koleno Evženka

Vařenopečené koleno Evženka

Koleno dáme vařit cca na 40 min (dle velikosti kolena) v tlakovém hrnci společně s bobkovým listem, asi 3 - 4 ks, pepřem, 1 cibulí, česnekem a solí.... více o Vařenopečené koleno Evženka

Proužkované maso

Proužkované maso

Pekáček (nebo zapékací misku) vyložíme plátky anglické slaniny. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme ve strouhance, kterou... více o Proužkované maso

Čínské nudle s tlačenkou

Čínské nudle s tlačenkou

Cibuli orestujeme na trošce oleje až zesklovatí, přidáme nastrouhanou mrkev, chvilku podusíme. Tlačenku nakrájíme na kostky a dáme na cibulový a... více o Čínské nudle s tlačenkou

Božské vepřové kotletky

Božské vepřové kotletky

Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety do ní naložíme a necháme přes... více o Božské vepřové kotletky

Bůček s kuřecími srdíčky

Bůček s kuřecími srdíčky

Bůček nakrájíme nejlépe na kostky. Dáme do pekáče a přidáme kuřecí srdce s nakrájenou paprikou na kolečka. Přidáme česnek, koření a zalijeme černým... více o Bůček s kuřecími srdíčky

180 minut
Pečená krkovice na rozmarýnu

Pečená krkovice na rozmarýnu

Smíchejte olej, brandy, rozmarýn, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vložte krkovici a přes noc marinujte (můžete i rovnou péct). Naložené maso vložte do... více o Pečená krkovice na rozmarýnu

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Maso rozkrojíme na 4 plátky. Vložíme na pekáč, posolíme a podlijeme vodou. Pečeme po obou stranách na 200 °C asi hodinu. Zatím na talířek nastrouháme... více o Krkovička na celeru

Lesní mámení

Lesní mámení

Maso naklepeme, osolíme a opepříme, orestujeme na oleji. Vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme slaninu, játra nakrájená na kousky a hrstku... více o Lesní mámení

60 minut
Vepřové po kremžsku

Vepřové po kremžsku

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku. Když zezlátne, přidáme na kousky nakrájené maso a orestujeme, až se maso pěkně zatáhne. Osolíme,... více o Vepřové po kremžsku

Pečené nožičky

Pečené nožičky

Nožky osolíme, potřeme česnekem a okmínujeme. V pekáči podlijeme vodou - můžeme i trochou piva, přiklopíme víkem, pomalu pečeme - asi 2 hodiny. Pak... více o Pečené nožičky

Vepřové rolky

Vepřové rolky

Maso nakrájíme na plátky (klidně užší, ale delší, aby šly zabalit) naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Rozložíme na prkénko, v... více o Vepřové rolky

Vepřové ledvinky dušené.

Vepřové ledvinky dušené.

Ledvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit,... více o Vepřové ledvinky dušené.

30 minut
Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Na trošce oleje restujeme na drobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici. Potom přilijeme 2 tompy (nebo lečo), kečup a... více o Srbská směs (nejen) na topinky

120 minut
Exkluzivní sekaná z trojího masa

Exkluzivní sekaná z trojího masa

Slepici uvaříme, králíka vykostíme, použijeme z něj i játra, srdce a ledvinky. Všechno maso umeleme v masovém strojku nebo v robotu, poté semeleme... více o Exkluzivní sekaná z trojího masa

Ludvíkovic vepřové na zázvoru

Ludvíkovic vepřové na zázvoru

Pokrájíme cibuli nadrobno, maso nakrájíme na větší kostky. V hrnci rozpálíme tak dvě lžíce sádla, na něm dozlatova osmahneme cibuli, pak přidáme maso,... více o Ludvíkovic vepřové na zázvoru

30 minut
Ďábelské tousty

Ďábelské tousty

Maso prudce osmahneme, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, feferonky, opražíme. Potom dáme kečup, lečo, podusíme. Dochutíme solí, pepřem apod.... více o Ďábelské tousty

Prašovská panenská pečeně

Prašovská panenská pečeně

Anglickou slaninu nakrájíme na kostky a na pánvi na troše oleje smažíme. Po chvilce přidáme na kostky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Přendáme... více o Prašovská panenská pečeně

Barevné čtyřmaso

Barevné čtyřmaso

Nejprve si na trošce oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku a když zezlátne, přidáme najemno nasekaný česnek a necháme provonět. Směs odstavíme a... více o Barevné čtyřmaso

Rychlé pikantní ledvinky

Rychlé pikantní ledvinky

Ledvinky očistíme od tuků a močovodů, na okrajích nařízneme (jako roštěnky) a několikrát vypereme ve studené vodě. Pokud máme čas, dáme je, nejlépe... více o Rychlé pikantní ledvinky

60 minut
Bártovo "ragú"

Bártovo "ragú"

V oleji rozpusť máslo, přidej drobně nasekanou cibuli a trochu orestuj. Přidej na kostky nakrájené maso s oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásou a... více o Bártovo "ragú"

Vepřové nudličky s bambusovými výhonky

Vepřové nudličky s bambusovými výhonky

Na nudličky nakrájené vepřové maso vložíme do misky, osolíme je, opepříme, poprášíme škrobovou moučkou a přidáme bílek. Zlehka zamícháme a necháme asi... více o Vepřové nudličky s bambusovými výhonky

Vepřová roláda budapešť

Vepřová roláda budapešť

Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Z mletého masa, soli, jemně nasekané petrželky, vejce a ve... více o Vepřová roláda budapešť

Sedmohradský tokáň

Sedmohradský tokáň

Na sádle osmažíme cibuli, přidáme osolené hovězí i vepřové maso nakrájené na proužky a dusíme. Až se šťáva vydusí, přidáme zatáhnout papriku a... více o Sedmohradský tokáň

40 minut
Řecké toasty

Řecké toasty

Připravíme si marinádu na maso - smícháme olej, oregano, koření Gyros a citronovou šťávou (množství odvozujeme dle použitého oleje - na 1 dcl oleje... více o Řecké toasty

Hurikán na pivu

Hurikán na pivu

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme kremžskou hořčicí, osolíme, okořeníme, potřeme olejem, přidáme na větší kousky nakrájenou zelenou cibulku... více o Hurikán na pivu

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • ...
  • 45
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

116
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
47
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
34
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
27
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
26
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact