• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

Maso z alobalu s kořenovou zeleninou

Maso z alobalu s kořenovou zeleninou

Plátek masa naklepeme, osolíme, opepříme a položíme do středu pomaštěného plátu alobalu. Zeleninu očistíme a pokrájíme na středně silné hranolky.... více o Maso z alobalu s kořenovou zeleninou

Medailonky s čínským zelím - minutka

Medailonky s čínským zelím - minutka

Maso pokrájíme na plátky, naklepeme a strany nakrojíme, aby se nekroutily při smažení. Připravené plátky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji... více o Medailonky s čínským zelím - minutka

30 minut
Zapečené vepřové kotletky

Zapečené vepřové kotletky

Smicháme si olej s grilovacím kořením a potřeme jím naklepané kotlety z obou stran, ukládáme rovnou do pekáče, přidáme jalovec a bobkový list a... více o Zapečené vepřové kotletky

90 minut
Vepřové se špenátem

Vepřové se špenátem

Nejprve si připravíme těsto na palačinky, ze kterých budou jako příloha nudle. Mouku, mléko, vejce a sůl smícháme a necháme půl hodiny těsto... více o Vepřové se špenátem

200 minut
Vepřové s cibulkami na medu

Vepřové s cibulkami na medu

Maso omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme. Pečeni vložíme do pekáče s olejem, podlijeme vodou, přidáme rozdrobenou kostku vývaru a pečeme při... více o Vepřové s cibulkami na medu

Nakládané maso

Nakládané maso

Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Možno marinovat i kratší... více o Nakládané maso

Labužnické vepřové kotlety

Labužnické vepřové kotlety

Kotlety na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme a zprudka v kastrolku na oleji opečeme. Potom je vyndáme, na tuk rozložíme na silnější... více o Labužnické vepřové kotlety

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Maso opláchneme, nakrájíme na větší kostky(4cm), dobře osolíme, opepříme a dáme na chladné místo na 24 hodin proležet. Kostky masa pak dáme do pekáčku... více o Výpečky na víně

Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata, pokrájený česnek... více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě

Hořčičné kotlety na tompě

Hořčičné kotlety na tompě

Kotlety ze stran nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí smíchanou s rozetřeným... více o Hořčičné kotlety na tompě

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou... více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Holandská jitrnička (prejt)

Holandská jitrnička (prejt)

Obsah jitrnice vymačkáme do misky, přidáme strouhanku, vejce, sýr a promícháme. Vzniklou směs stejnoměrně navrstvíme do tukem vymazané a strouhankou... více o Holandská jitrnička (prejt)

60 minut
Koláč Cholera

Koláč Cholera

Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi v tuku z vyškvařeného bůčku osmažte dozlatova jemně pokrájený pórek a na plátky nakrájenou cibuli. Uvařené... více o Koláč Cholera

60 minut
Vepřové maso na houbách

Vepřové maso na houbách

Na sádle orestujeme cibuli na kostičky. Na to dáme naklepané osolené a opepřené vepřové maso a orestujeme. Přidáme houby, masox a veškeré koření a... více o Vepřové maso na houbách

20 minut
Vepřové nebo kuřecí maso na přírodno (Cigánská)

Vepřové nebo kuřecí maso na přírodno …

Na řízky nakrájíme a vyklepeme maso, následně osolíme a opepříme a natřeme hořčici. Řízky vždy ukládáme na sebe, aby se natřely s obou stran. Na pánvi... více o Vepřové nebo kuřecí maso na přírodno (Cigánská)

Fenyklová minutka s kořeněným masem

Fenyklová minutka s kořeněným masem

Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky(kostky), osolíme a okořeníme. V pánvi s rozpáleným olejem zprudka osmažíme dozlatova a ke konci... více o Fenyklová minutka s kořeněným masem

Kapusta s masem a rýží - zapečená

Kapusta s masem a rýží - zapečená

Kapustu uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, pak ji scedíme, necháme okapat, vychladit a pokrájíme. Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě dle návodu,... více o Kapusta s masem a rýží - zapečená

Zabijačkové palačinky

Zabijačkové palačinky

Nejprve si vyrobíme slabé palačinky. Těsto umícháme z mléka, soli, vajec a mouky s kypřidlem (cca 130 g mouky) a osmažíme na trošce rozpáleného oleje.... více o Zabijačkové palačinky

Bramborové placičky s prejtem

Bramborové placičky s prejtem

Uvařené brambory rozšťoucháme nahrubo s drobně pokrájeným prejtem (světlým nebo tmavým), dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou. Přidáme vejce,... více o Bramborové placičky s prejtem

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Plátky libovější krkovičky po stranách nakrojíme, naklepeme, osolíme, dle chuti okořeníme a naskládáme do pekáčku. Vymazávat nemusíme a když, tak... více o Majolková krkovička se sýrem

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Maso použijeme dle chuti - vepřové, kuřecí(prsa), hovězí, které nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Plátky potřeme z jedné strany česnekovou... více o Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Boloňské řízky - zapečené

Boloňské řízky - zapečené

Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče. Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky a žampionů... více o Boloňské řízky - zapečené

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Plátky masa naklepeme, postranách nařízneme, aby se při smažení nezkroutily, osolíme je, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka z obou stran osmažíme.... více o Přírodní maso s cuketou - minutka

Banánovo-nivové řízky

Banánovo-nivové řízky

Do kuřecích prsíček nebo vyššího plátku kotlet, kýty... opatrně prořízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Kapsy naplníme plátkem Nivy a plátky... více o Banánovo-nivové řízky

60 minut
Kotlety pečené na kysaném zelí

Kotlety pečené na kysaném zelí

Kotlety nejdřív z obou stran naklepejte, osolte a okořeňte. Já jsem použila černý mletý pepř, skvěle se ale hodí určitě i sladká paprika, grilovací... více o Kotlety pečené na kysaném zelí

Jogurtovo-křenové závitky

Jogurtovo-křenové závitky

Delší plátky masa naklepeme, dobře osolíme, opepříme, potřeme Krenexem a jogurtem, zavineme a zpevníme párátkem. Připravené závitky přendáme do... více o Jogurtovo-křenové závitky

80 minut
Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Maso omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky vhodné k napichování. Posypeme kořením 7 pepřů, přidáme olej a necháme uležet v... více o Vepřový špíz s bramborem ve slupce

120 minut
Lasagne by Georgina

Lasagne by Georgina

Nakrájíme cibuli na drobné kostičky, na pánvi na oleji ji osmažíme do sklovitá, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme dle chuti a restujeme, dokud... více o Lasagne by Georgina

80 minut
Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájenou krkovici, dle chuti opepříme, zprudka zasmahneme, přidáme potlak, vysmažíme z něj vodu, zalijeme... více o Krkovice na moravance

40 minut
Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Maso dáme do středně velké mísy, osolíme, přidáme sýr a smetanu a dobře promícháme. Připravíme si všechny tři části na obalení. Do vajíčka přidávám... více o Holandské řízky s nivou

40 minut
Paprika řízky

Paprika řízky

Vepřové plátky opláchneme studenou vodou, osušíme, rozpůlíme, hodně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Připravené maso obalíme ve sladké... více o Paprika řízky

180 minut
Masová směs na víně ala divočina

Masová směs na víně ala divočina

Maso, špek a zeleninu nakrájíme na větší kostky a vše dáme do velké mísy. Přidáme balíček koření na divočinu, opepříme, sůl nedáváme. Zalejeme olejem.... více o Masová směs na víně ala divočina

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a... více o Česneková krkovička na houbách

Pečená kmínová krkovička

Pečená kmínová krkovička

Plátky krkovice na stranách nařízneme, osolíme, jemně opepříme, z obou stran posypeme kmínem a položíme na pokrájenou cibuli do pekáčku. Podlijeme... více o Pečená kmínová krkovička

Vepřové hot mango

Vepřové hot mango

**Příprava vepřového hot manga** Balení vepřového masa rozkrájíme kolmo na vlákno na tenké plátky (cca 5 centimetrové), osolíme nadrcenou mořskou solí... více o Vepřové hot mango

Řízky v kari těstíčku se sýrem

Řízky v kari těstíčku se sýrem

Řízky naklepeme, na stranách nařízneme, osolíme a obalíme v hustším těstíčku, které si připravíme z uvedených surovin. Obalené řízky smažíme v... více o Řízky v kari těstíčku se sýrem

15 minut
Vepřová krkovice na zelenině

Vepřová krkovice na zelenině

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Mrkev, kořen petržele a cibuli nakrájíme na středně velké kostičky a smícháme s ostatními... více o Vepřová krkovice na zelenině

120 minut
Vepřové ragú na smetaně

Vepřové ragú na smetaně

Na másle zpěníme cibuli, přidáme jemně na kostičky nakrájený celer (nesmí zhnědnout). Přidáme na kostky nakrájené maso. a osolíme. Dusíme bez... více o Vepřové ragú na smetaně

30 minut
Čínská pochoutka

Čínská pochoutka

Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a smícháme s ostatními ingrediencemi. Necháme odležet ideálně 1 den v lednici. Malé placičky smažíme na... více o Čínská pochoutka

Bramborovo-slaninové knedlíky

Bramborovo-slaninové knedlíky

Oloupané brambory(cca 500g) najemno nastrouháme, přidáme vejce(1), solamyl(1 lžíce), mírně osolíme a dle potřeby zahustíme do potřebné konzistence... více o Bramborovo-slaninové knedlíky

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Brambory oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme do máslem vymazané zapékací mísy, osolíme. Maso naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a... více o Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem

Vepřové nudličky s kaštany a…

Maso nakrájíme na plátky a poté na tenké nudličky. Slaninu nakrájíme taktéž na nudličky, šalotku na kolečka a kaštany nakrájíme na kousky. Vše... více o Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem

90 minut
Prokládané maso

Prokládané maso

Zapékací mísu vymažeme sádlem. Krkovici nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Cibuli nakrájíme na... více o Prokládané maso

Bůček v karamelu

Bůček v karamelu

Libový bůček upečeme v troubě dohněda a pak ho celý ponoříme do vařící vody,pak vyndáme a vychladlý nakrájíme na kousky. Do vody dáváme proto,abychom... více o Bůček v karamelu

Česneková plec

Česneková plec

Plec si očistíme, osolíme a trochu víc než jsme zvyklí i opepříme. V hrnci (pekáčku) si rozpálíme olej a plec do něho dáme osmažit ze všech stran... více o Česneková plec

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé kousky pokrájenými, očištěnými... více o Krkovička pečená s játry a cibulí

Masové nudličky v jasmínové rýži

Masové nudličky v jasmínové rýži

Maso pokrájíme na slabé nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev pokrájíme s pórkem na kolečka. Maso a mrkev dáme společně orestovat do rozpáleného oleje,... více o Masové nudličky v jasmínové rýži

Balkánské kapsy

Balkánské kapsy

Do plátků masa uděláme hlubší zářezy - kapsy. Jemně maso naklepeme, osolíme a opepříme. Papriku pokrájíme na nudličky, žampiony a cibuli na plátky a... více o Balkánské kapsy

Guláš v hnízdě zapečený

Guláš v hnízdě zapečený

Guláš v hnízdě připravujeme do malých zapékacích misek na jednu porci, které dobře vymažeme a vysypeme strouhankou. Množství záleží na počtu osob.... více o Guláš v hnízdě zapečený

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany rozetřeným česnekem. Dáme do vymazaného pekáčku máslem, nenatřenou stranou nahoru.... více o Utajená česneková krkovička

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • ...
  • 45
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

71
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
62
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
41
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
40
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact