• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na vepřové maso - postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Vepřové maso snese široké spektrum úprav. Maso je velmi tučné a díky tomu se tolik nevysušuje. Vepřové se s oblibou využívá do guláše, na nudličky do omáček i jako plátky. Podle typu pokrmu tedy také volíme část masa.

Mezi nejlepší části vepřového masa patří kýta, pečínka a panenská svíčková. Kýta je libová část masa skvělá na plátky, rolády i špízy. Pečeně, někdy pod názvem kotleta, je dobrá zejména na minutkové pokrmy. Panenka je tím nejlepším kouskem masa, který na praseti můžete dostat. Dělají se z něj často medailonky.

Další kategorií jsou plecko, krkovička a bůček. Plec je méně tučná a většinou se mele nebo dusí. Krkovička je naopak prorostlá tukem a oblíbená je třeba na grilování. Bok, tedy bůček je velmi tučný a spíše se peče. Mezi další používané části patří kolínka, nožičky nebo hlava.

Zeleninová rýže s přírodním masem

Zeleninová rýže s přírodním masem

Maso pokrájíme na kousky, okořeníme a necháme chvíli proležet. Poté orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru podle... více o Zeleninová rýže s přírodním masem

120 minut
Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Masa i slaninu nakrájíme na plátky. Na dno pekáčku rozložíme na proužky nakrájenou cibuli a česnek. Postupně klademe osolené a opepřené plátky masa,... více o Babiččina zbojnická pečeně

20 minut
Ondrův Katův šleh

Ondrův Katův šleh

V pánvi zpěníme cibulku a k ní přidáme na kostičky nakrájenou klobásku. Po chvíli přidáme maso a orestujeme. Maso s cibulkou a klobásou vyndáme z... více o Ondrův Katův šleh

30 minut
Zeleninová pánev s vepřovým masem

Zeleninová pánev s vepřovým masem

Rýže: Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu - můžeme ji 30 minut předem namočit do studené vody, pro delší zrna. Zeleninová pánev: Nejdříve pořádně... více o Zeleninová pánev s vepřovým masem

45 minut
Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Panenky potřete částí oleje a nechte odležet v pokojové teplotě. Na másle orestujte šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte 1 dl... více o Panenka se šalotkou

Vepřová kýta naložená

Vepřová kýta naložená

Kýtu nasolíme a vložíme do hluboké nádoby s 0,3 l octa a 0,3 l vody. Vložíme nakrájenou cibuli, pár bobkových listů, trošku tymiánu, kousek zázvoru,... více o Vepřová kýta naložená

Řízky v zeleninové omáčce

Řízky v zeleninové omáčce

Cibuli pokrájíme a dáme společně se slaninou osmažit dosklovata na trošku rozpáleného oleje. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, strany nařízneme,... více o Řízky v zeleninové omáčce

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme z obou stran... více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Maxi špízy z trouby

Maxi špízy z trouby

Maso pokrájíme na plátky a ty pak ještě na zhruba stejné kousky, jako budeme krájet špekáčky, papriku, cuketu, cibuli a slaninu. Maso osolíme a... více o Maxi špízy z trouby

10 minut
Japonské vepřové plátky ala DoPe

Japonské vepřové plátky ala DoPe

Řízky marinujeme 1 den a potom usmažíme.... více o Japonské vepřové plátky ala DoPe

10 minut
Vepřové plátky švej-ču-žou

Vepřové plátky švej-ču-žou

Maso naklepeme po obou stranách na cca 0,5 cm tlusté plátky a vložíme je do umíchané marinády ze všech ingrediencí. Necháme v ledničce odležet alespoň... více o Vepřové plátky švej-ču-žou

Zeleninové řízky v rýži - zapečené

Zeleninové řízky v rýži - zapečené

Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, orestovat dáme k cibuli naklepané, osolené a opepřené řízky, přidáme protlak, česnek, zasypeme... více o Zeleninové řízky v rýži - zapečené

Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou…

Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat drobně pokrájenou uzenou slaninu, přidáme na nudličky nebo... více o Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou

70 minut
Houbová omáčka s masem

Houbová omáčka s masem

Na oleji ve větším kastrolu necháme orestovat jednu větší cibuli dozlatova. Poté přidáme osolené, na kostky nakrájené maso a přidáme pepř. Přidáme... více o Houbová omáčka s masem

30 minut
Panenka s olivovou tapenádou

Panenka s olivovou tapenádou

Panenku rozkrojte na 4 steaky, opepřete, potřete olejem smíchaným s lístky šalvěje a marinujte. Maso grilujte z každé strany 3–4 minuty a teprve pak... více o Panenka s olivovou tapenádou

120 minut
Plněná kýta

Plněná kýta

Kýtu odblaníme a opláchneme, prošpikujeme sušeným ovocem a špekem, posypeme kořením a podlijeme vodou (nebo vývarem) pečeme na 200°C dozlatova.... více o Plněná kýta

120 minut
Plněné kotlety v alobalu

Plněné kotlety v alobalu

Kotlety nakrájíme na tlustší plátky, aby jsme do nich mohli udělat kapsy. Osolíme, opepříme, naplníme slaninou, sýrem a jablkama na kostky. Naplněné... více o Plněné kotlety v alobalu

Vepřové na pepři se smetanou

Vepřové na pepři se smetanou

Vepřovou kotletku naporcujeme, osolíme, opepříme (doporučuji Barevný pepř v mlýnku). Sůl, pepř a steakové koření (opět doporučuji v mlýnku) do masa... více o Vepřové na pepři se smetanou

30 minut
Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Smícháme ingredience na marinádu a naklepané maso v něm necháme, nejlépe přes noc, marinovat. Pak rozpálíme pod grilem grilovací pánev a kotletky... více o Vepřové maso v lepkavé marinádě

60 minut
Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Osmažíme slaninu na pánvi a necháme vypustit tuk. Slaninu vyndáme a nakrájíme na kostičky. Přidáme osolené a opepřené maso na plátky, 2 nakrájené... více o Fazolky s vepřovou panenkou

45 minut
Masové kostky v sojovo-česnekovém sosíku

Masové kostky v sojovo-česnekovém…

Začneme přípravou sosíku, ve kterém budeme namáčet usmažené kostky masa. Do misky nastrouháme česnek, zalijeme jej vodou a sojovou omáčkou, promícháme... více o Masové kostky v sojovo-česnekovém sosíku

30 minut
Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Kotletky nakrájíme na nudličky a naložíme na pár hodin do marinády ze sójové omáčky, medu, oleje a koření pěti vůní. Osmažíme na pánvi dozlatova. Dáme... více o Čína s vepřovým

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Na oleji (špeku) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat maso, pak osolíme a okořeníme a přidáme zeleninu. Ještě krátce restujeme za... více o Adžika masovo-zeleninové ragú

70 minut
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Na vetší kusy nakrájená líčka osolíme, opepříme a orestujeme ve větším hrnci s divokým kořením. Orestovaná líčka vyjmeme a na výpeku opečeme slaninu a... více o Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Maso naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení nekroutilo, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové... více o Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky

Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky

Maso pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Fenykl očistíme, pokrájíme na nudličky a přidáme k masu s nasekaným česnekem, vše zalijeme lžící oleje,... více o Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky

50 minut
Vepřové medailonky na víně

Vepřové medailonky na víně

Vepřovou panenku si nakrájíme na medailonky a jen lehce naklepeme klouby ruky. Osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a provensálskými... více o Vepřové medailonky na víně

Kapsy se smaženicí

Kapsy se smaženicí

Do vyšších plátků masa opatrně prořízneme kapsy, jemně maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme, naplníme smaženicí a mírně přimáčkneme.... více o Kapsy se smaženicí

Nudličky s česnekovými výhonky - minutka

Nudličky s česnekovými výhonky -…

Maso pokrájíme na nudličky, posypeme kořením, zakápneme lžící oleje, přidáme pokrájené česnekové výhonky, promícháme. Směs necháme alespoň dvě hodiny... více o Nudličky s česnekovými výhonky - minutka

240 minut
Jarní maso

Jarní maso

Cibuli nakrájíme společně s česnekem, dáme do misky s olejem, vložíme maso a necháme 2-3 hod. v klidu. Pak vše narovnáme do pekáče opepříme a... více o Jarní maso

60 minut
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Maso omyjeme, naklepeme, po stranách nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo, osolíme, opepříme (podle chuti přidáme jiné koření). Na pánvi rozehřejeme... více o Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

80 minut
Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce... více o Dušená krkovička se zeleninou

30 minut
Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na jedné straně stejnoměrně... ... více o Vepřová játra obalovaná

150 minut
Zapečené brambory s lečem

Zapečené brambory s lečem

Brambory nakrájíme na plátky. Maso naklepeme osolíme a opepříme. V rendlíku nachystáme vývar z jedné kostky. Vezmeme hrnec nebo pekáč na zapékání,... více o Zapečené brambory s lečem

120 minut
Pečená krkovice na pivu

Pečená krkovice na pivu

Plátky masa omyjeme, vysušíme, prsty "naklepeme" a okořeníme... Na pánvičce chvíli opečeme z každé strany a podlejeme pivem. Maso dáme do pekáče,... více o Pečená krkovice na pivu

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Do pekáčku nakrájíme na hrubá kolečka 2 středně velké cibule, asi tři stoužky česneku napůl rozkrojené - poklademe je na dno, abychom z nich... více o Vepřový jazyk na divoko

120 minut
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou…

1. Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala kapsa následně sešít 5 ostrými... více o Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré

45 minut
Vepřové kostičky v pomerančové marinádě

Vepřové kostičky v pomerančové…

Nejdříve si připravíme marinádu, na kterou použijeme olivový olej, čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, med, sůl, pepř, grilovací... více o Vepřové kostičky v pomerančové marinádě

20 minut
Vepřová kotleta

Vepřová kotleta

Kotletu lehce naklepeme, na dlaň si kápneme trochu olivového oleje a kotletu ze všech stran pomažeme. Na rozpálené pánvi smažíme z každé strany 2-3... více o Vepřová kotleta

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

1. Nejprve si všechny ingredience připravíme: brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, párek (nebo dle chuti jinou uzeninu či maso) nakrájíme na malé... více o Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

60 minut
Kuřecí špíz se švestkami II.

Kuřecí špíz se švestkami II.

Připravíme špízy (maso, slanina, švestky, sůl, pepř), ty orestujeme na olivovém oleji. Pak vložíme do zapékací misky, která je vyložená plátky cibule... více o Kuřecí špíz se švestkami II.

Singapurské vepřové lístečky

Singapurské vepřové lístečky

Ze všech ingrediencí (kromě masa a oleje) uděláme řídké těstíčko jako na palačinky. Z vepřové kýty nakrájíme tenké řízečky velké asi jako dlaň.... více o Singapurské vepřové lístečky

20 minut
Vepřové kousky s falešnou marinádou

Vepřové kousky s falešnou marinádou

Plec nakrajíme na malé kousky (ideálně krájíme "proti vláknu"). Naklepeme, lehce posolíme (opravdu mírně, gril. koření je slané dost), zasypeme... více o Vepřové kousky s falešnou marinádou

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Vepřovou krkovici očistěte a rozkrojte na 4 kusy hranolků o výšce cca 4cm a stejně tak široké. V misce si společně s olejem rozmíchejte koření a... více o Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

20 minut
Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Cibuli nakrájíme nadrobno, poté ji osmahneme na oleji s trochou sladké papriky a solí. Po chvilce smažení přidáme játra, která též smažíme asi tak 4-5... více o Omáčka z vepřových jater

60 minut
Pikantní vepřové kostky s čínskou zeleninou

Pikantní vepřové kostky s čínskou…

Vepřové maso (kýtu) nakrájíme na kostky a dáme do větší mísy. Ve sklenici (cca 200 ml) smícháme rostlinný olej, sojovou omáčku, chilli, zázvor, pepř,... více o Pikantní vepřové kostky s čínskou zeleninou

200 minut
Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Toto jídlo je časově náročné, ale velice chutné. Dejte si pozor, abyste měli vše dodělané najednou. Carvery od slova "carve" - porcovat maso. Maso si... více o Anglická pečeně (Carvery)

Houbové karbanátky s pečeným masem

Houbové karbanátky s pečeným masem

Rozpustíme máslo v malém kastrolku a přidáme drobně pokrájenou cibuli a pokrájené houby, které necháme krátce podusit. Do mísy dáme nastrouhané... více o Houbové karbanátky s pečeným masem

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Ovarovou plec ze všech stran nasolíme a necháme přes noc odležet. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme cca 1 dcl vývaru nebo... více o Cibulovo-česneková plec

20 minut
Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou  omáčkou do 20 minut

Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou …

Vepřové kotlety s kostí (nebo i bez) lehce naklepeme, osolíme, opepříme nahrubo mletým pepřem čtyř barev a posypeme rozmarýnem - cca 2-3 jehličky na... více o Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • ...
  • 45
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

52
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
49
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
44
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact