• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Příležitosti

Recepty pro zvláštní a speciální příležitost – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty pro zvláštní a speciální příležitost – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Celý rok se střídají kulinářské výzvy, které vybízí ke klasikám i k experimentováním. Jsou zde tradiční sváteční události jako Vánoce, Velikonoce nebo Silvestr, a také ty méně tradiční, ale oblíbené, jako jsou halloweenské oslavy nebo Valentýn.

Kromě svátků, které nám napovídá kalendář, jsou i příležitosti, ke kterým vybízí roční období. Mezi takové kulinářské příležitosti patří jistě grilování a letní pikniky. Po celý rok je aktuální téma oslav – ať už narozeninových, svatebních nebo těch novoročních, takže slané pečení nebo míchání drinků nezná roční období. Stejně tak je tomu u jedlých dárků, kterými můžete své blízké potěšit kdykoli.

Zdravé recepty nebo recepty vegetariánské či veganské patří také do specifické nesezónní kategorie a nejinak je tomu u svačin, které v létě plní batůžky výletníků a zbytek roku školní či pracovní tašky.

Velikonoce Vánoce Valentýn Piknik Silvestr Halloween Narozeniny a párty Jedlé dárky Grilování & BBQ
20 minut
Chlebíček z Walesu

Chlebíček z Walesu

Bagetu nakrájíme na 8-10 šikmých plátků a z obou stran je zlehka opečeme (můžete pod grilem nebo v toastovači). Mezitím si v malém hrnci rozpustíme... více o Chlebíček z Walesu

20 minut
Vejce s rýží

Vejce s rýží

Rýži uvařte, v misce promíchejte s olejem, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, sezamem a kořením. Rozdělte do misek, doplňte na čtvrtky pokrájenými... více o Vejce s rýží

20 minut
Zapečené chleby s vejcem a ricottou

Zapečené chleby s vejcem a ricottou

Troubu předehřejte na 200 °C. Z plátků chleba vydlabejte část střídky, aby vznikl otvor pro vajíčko. Chleby potřete olejem a opečte hezky dozlatova.... více o Zapečené chleby s vejcem a ricottou

40 minut
Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme, přidáme trochu bazalky, oregano... více o Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

30 minut
Mandlové bonbony (Kozinaki)

Mandlové bonbony (Kozinaki)

Troubu předehřejte na 180 °C. Mandle a pinie nasucho opražte. V silnostěnném kastrolu svařte med s cukrem, až se cukr rozpustí. Snižte plamen,... více o Mandlové bonbony (Kozinaki)

50 minut
Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Uvařené maso nakrájejte na menší kostičky. Do větší mísy dejte pečivo. Zalijte je vlažným vývarem. V jiné misce spolu utřete žloutky a máslo,... více o Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Grilované kuře v kokosu

Grilované kuře v kokosu

Maso nakrájejte na stejně velké plátky, promíchejte s dalšími přísadami a nechte v chladu několik hodin, lépe přes noc, marinovat. Na kořenicí pastu... více o Grilované kuře v kokosu

30 minut
Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Osušený filet zbavený případných zbylých kostí namočíme na 15 minut do rumu kůží nahoru. Filet nemusí v rumu plavat, stačí na dně misky 0,5 centimetru... více o Uzený losos na grilu

30 minut
Nejchutnější hamburger

Nejchutnější hamburger

Maso si rozdělíme na čtvrtiny, ze kterých vytvarujeme placky, které z obou stran osolíme, opepříme a hodíme s trochou oleje na rozehřátou pánev. Je... více o Nejchutnější hamburger

10 minut
Medové mléko s kardamomem

Medové mléko s kardamomem

Mléko zahřejte až k bodu varu. Rozlijte do čtyř sklenic a zpěňovačem nebo metličkou vyšlehejte do pěny. Vmíchejte med a kardamom, případně ještě před... více o Medové mléko s kardamomem

20 minut
Chlebová pizza se špenátem

Chlebová pizza se špenátem

Česnek oloupejte a nasekejte. V kastrolu promíchejte se špenátem a asi 5 minut spolu poduste, aby špenát pustil vodu a zavadl. Troubu předehřejte na... více o Chlebová pizza se špenátem

50 minut
Valentýnské srdce

Valentýnské srdce

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a vmícháme do vaječné pěny. Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s... více o Valentýnské srdce

Haloweenské prsty

Haloweenské prsty

Vanilkové těsto si zpracujeme a vyválíme na pár válečků. Nakrájíme na kusy veliké cca jako váš ukazováček. Nakrájené válečky si vytvarujeme do tvaru... více o Haloweenské prsty

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Zeleninu očistíme a pokrájíme na plátky silné podle tuhosti zeleniny, například kedlubnu budeme krájet na slabší kolečka než cuketu nebo lilek,... více o Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané smetany

Dipy ke grilovanému masu - ze…

Do zakysané smetany zamícháme nasekané (nejlépe čerstvé) bylinky, které máme k dispozici, prolisovaný česnek, sůl a pepř, lžičku hořčice, můžeme... více o Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané smetany

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Červenou řepu uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, sůl a pepř a... více o Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Kapary necháme okapat, polovinu jich nasekáme a ostatní necháme vcelku, smícháme je s majonézou a podle chuti přidáme pepř, příp. sůl. Kapary stačí... více o Dipy ke grilovanému masu - s kapary

25 minut
Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a vyjmeme žloutky. Ty vložíme do misky, kde je vidličkou rozmačkáme s máslem a majonézou do jemného krému. Bílky... více o Krémová vajíčková pomazánka

20 minut
Chlebíčky s brusinkami

Chlebíčky s brusinkami

Bagetu lehce potřete olejem a dejte na plech s pečicím papírem. Předehřejte gril v troubě a bagetu krátce opečte. Jablko rozčtvrťte, oloupejte a... více o Chlebíčky s brusinkami

30 minut
Chlebíčky s houbami

Chlebíčky s houbami

Očištěné houby, česnek, šalotku a oboje rajčata nakrájejte nadrobno a krátce poduste na rozehřátém oleji. Dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Z pečiva... více o Chlebíčky s houbami

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Množství záleží na počtu strávníků. Pokud budeme připravovat dýni v troubě, pokrájíme ji na větší kostky, které dáme v jedné vrstvě na plech s pečícím... více o Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

45 minut
Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

1. Očištěné ovoce odpeckujeme a nakrájíme na drobné kousky. 2. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky. 3. Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme... více o Skvělý pečený čaj

15 minut
Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

V nepřilnavé pánvi na rozehřátém másle s olejem orestujeme zprudka pokrájenou cuketu a papriku. Přidáme pokrájenou šunku a zalijeme rozšlehanými vejci... více o Cuketová omeleta

45 minut
Žampiony na gril či do trouby

Žampiony na gril či do trouby

Žampiony očistíme a vyloupneme jim nožičky, aby zbyly jen hlavičky. Nožičky si nakrájíme na jemňounké kostičky a smícháme s rozdrobenou nivou. Každou... více o Žampiony na gril či do trouby

40 minut
Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…

Nasucho vyzrálý nízký roštěnec začistěte a krájejte i s kostí na aspoň dva palce (5 cm) vysoké steaky. Posypte čerstvě mletým pepřem, pokapejte... více o Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

780 minut
Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

Grilovaný vepřový bůček z přeštických…

Asi 1 kg vepřového boku vykostěte a zakrojte do pravidelného obdélníku tak, aby byl všude stejně vysoký. Křížem nakrojte kůži, ze všech stran dobře... více o Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

25 minut
Bageta s houbami

Bageta s houbami

Houby poduste na rozehřátém oleji, promíchejte s pokrájenými rajčaty a rozdrobeným sýrem, osolte, opepřete, rozdělte na rozkrojenou bagetu a krátce... více o Bageta s houbami

10 minut
BLT sendvič

BLT sendvič

Plátky chleba lehce opečte v toastovači. Slaninu opečte na pánvi dokřupava. Polovinu chlebů potřete majonézou (není nutné), poklaďte salátem, slaninou... více o BLT sendvič

45 minut
Grilovaný candát na rajčatech

Grilovaný candát na rajčatech

Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této... více o Grilovaný candát na rajčatech

20 minut
Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na grilu Institutu kompliment

Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky... více o Makrela na grilu Institutu kompliment

7 minut
Brazilská omáčka

Brazilská omáčka

Tato omáčka je vhodná ke grilovanému masu a je velmi rychlá :-) V misce smícháme veškeré přísady s prolisovaným česnekem. Necháme chvilku odležet v... více o Brazilská omáčka

40 minut
Krkovice na medu a rozmarýnu

Krkovice na medu a rozmarýnu

Maso omyjeme, jemně naklepeme. V misce si smícháme veškeré suroviny krom rozmarýnu. Maso vložíme do uzavíratelné misky a prohněteme s marinádou. Na... více o Krkovice na medu a rozmarýnu

20 minut
Špíz s mořskými plody po asijsku

Špíz s mořskými plody po asijsku

Většinu oloupaného zázvoru nakrájejte na velmi drobné kostičky. Polovinu zázvoru promíchejte s pomerančovou šťávou a kůrou, pepřem a omáčkou teriyaki... více o Špíz s mořskými plody po asijsku

Balíčky s pikantní náplní

Balíčky s pikantní náplní

Velmi drobně nakrájená rajčata promíchejte s limetkovou kůrou, petrželí a mátou. Sýr rozdělte na 16 stejně velkých kousků. Těsto nakrájejte na 16... více o Balíčky s pikantní náplní

50 minut
Vepřová panenka po středomořském způsobu

Vepřová panenka po středomořském…

Šunku promíchejte v míse s kůrou a velmi jemně nakrájenou šalvějí. Panenky očistěte a každou rozkrojte napříč na polovinu. Podélně nařízněte asi do... více o Vepřová panenka po středomořském způsobu

60 minut
Orientální jehněčí kebaby

Orientální jehněčí kebaby

Meruňky nakrájejte na velmi malé kostičky. Na 2 lžících rozehřátého oleje poduste oloupanou a pokrájenou cibuli a česnek. Nechte vychladnout. Mleté... více o Orientální jehněčí kebaby

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Lilek nakrájíme na půlkolečka, nasolíme a necháme vypotit. Až pustí vodu, otřeme ubrouskem a spolu s půlkolečky cukety ogrilujeme na pánvi cibulku... více o Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

90 minut
Dort třípatrový

Dort třípatrový

Mouku s práškem prosejte do mísy. Jinou mísu a elektrické šlehací metly si dejte vychladit a pak v nich 3 až 4 minuty šlehejte studené máslo. Vsypte... více o Dort třípatrový

40 minut
Vepřové grilované špízy na Firewire

Vepřové grilované špízy na Firewire

Tento pokrm je pro lidi, kteří rádi experimentují a mají rádi asijské, speciálně japonské chutě. ½ kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky... více o Vepřové grilované špízy na Firewire

60 minut
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Do mísy prosejte mouku. Osolte ji, přidejte cukr, žloutky, nastrouhejte kůru z dobře omytého, nejlépe chemicky neošetřeného citronu (např. v... více o Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

50 minut
Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

1. Droždí nechte vzejít v mléce s lžící cukru. Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte citronovou kůru, žloutky, zbylý cukr a vlijte vzešlé... více o Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na... více o Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

30 minut
Pikantní burger

Pikantní burger

Nejdříve si připravíme maso. Smícháme všechny ingredience (BBQ omáčku si dělám vlastní přidávám cca 1-2 lžíce) a necháme maso odpočinout v ledničce... více o Pikantní burger

30 minut
Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Čerstvé krevety oloupeme: Ponecháme hlavu a ocas, odstraníme pouze skořápku z trupu. Odstraníme střívko. Oloupané krevety naložíme do připravené... více o Grilované obří krevety

15 minut
Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Na kousku másla osmažíme na kolečka pokrájenou cibuli, kterou jsme ještě rozebrali na jednotlivé prstýnky. K cibuli dáme ještě osmažit nudličky... více o Rychlá sedlácká omeleta

150 minut
Maso v marinádě

Maso v marinádě

Prolisovaný česnek smícháme s ostaními surovinami a uděláme marinádu. Maso osolíme, vložíme do misky s marinádou, promícháme tak, aby byl každý kousek... více o Maso v marinádě

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně... více o Uruguayský hovězí rib-eye steak

10 minut
Marináda nejen na gril

Marináda nejen na gril

Smícháme všechny ingredience a naložíme do nich maso. Vystačí asi na 1 kg masa. Používám tuto směs také na vytvoření těstíčka na masové placičky, vždy... více o Marináda nejen na gril

120 minut
Leninovo ohnivé maso

Leninovo ohnivé maso

POZOR, TENTO RECEPT JE VELMI PÁLIVÝ!!! DOPORUČUJI JEN LIDEM, KTEŘÍ MAJÍ RÁDI HODNĚ PIKANTNÍ VĚCI!!! Chili, pálivou a sladkou papriku, mletý a celý... více o Leninovo ohnivé maso

60 minut
Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

Většinu vařeného hrachu rozmačkejte (trochu si nechte na ozdobení polévky) a prohřejte ve vývaru spolu s povařenou, jemně nakrájenou kořenovou... více o Rybí polévka s hrachem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • ...
  • 15
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

Poslední sledované recepty

16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s…
15
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
15
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
14
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Po ztrátě miminka se konečně zase směje: Arichteva to rozjela s Brzobohatou

Po ztrátě miminka se konečně zase směje: Arichteva to rozjela s Brzobohatou

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

  • Recepty.cz
  • Příležitosti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact