• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Napište svůj komentář k receptu

Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Když máte hlad a zároveň potřebujete udržet štíhlou linii, jsou saláty s těstovinami ty pravé. Jako třeba tenhle. Díky orzo těstovinové rýži vás zasytí, zelenina vám dodá vlákninu a vitaminy a mozzarella zase bílkoviny. Značka ideál!

Suroviny

2 porce
    • 150
      g orza těstovinové rýže
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks brokolice menší
    • 100
      g piniové semínka
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks mozzarella
    • 1
      ks citronová šťáva z půlky citronu
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Orzo uvařte podle návodu na obalu. Rajčata pokrájejte na poloviny a dejte je na plech nebo do zapékací mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

RADA: Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily

2
Brokolici rozeberte na růžičky a 2 minuty je vařte v osolené vodě, slijte, důkladně zchlaďte ledovou vodou a dejte do mixéru. Pinie nasucho opražte na pánvi, stačí pár minut, jen co se zbarví dozlatova a rozvoní. Pak dvě třetiny nasypte do mixéru. Do mixéru přidejte pokrájené stroužky česneku, citronovou šťávu, asi 80 ml olivového oleje, sůl a pepř. Vše důkladně promixujte, konzistenci můžete upravit přidáním trochy oleje – pesto by nemělo být příliš husté.

RADA: Rukolové pesto

3
Orzo promíchejte s pestem, přidejte pečená rajčata a mozzarellu, zakápněte olivovým olejem, zasypte zbylými piniemi a podle chuti dosolte a opepřete.

RADA: Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky

Italská orzo polévka s bazalkovými…

Sýrové nugetky s brokolicí

Sýrové nugetky s brokolicí

Letní salát s kaki a mozzarellou

Letní salát s kaki a mozzarellou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty
Svačina Pozdní večeře Syrové Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Česnek Cherry rajčátka Citronová šťáva Mozzarella Olivový olej Orza Pepř mletý Piniové semínka Sůl

Jak udělat bešamel

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Azu po česku

Azu po česku

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat bešamel

Poslední sledované recepty

22
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
14
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla…
14
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
Originální vysočinské mrkvance
Originální vysočinské mrkvance
Originální zeleninový britský recept Bubble & squeak
Originální zeleninový britský recept…
Ořechová bábovka
Ořechová bábovka
Ořechová bábovka - ideální na beránka
Ořechová bábovka - ideální na beránka
Ořechová bábovka III.
Ořechová bábovka III.
  • Recepty.cz
  • Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact