• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí francouzský quiche
Napište svůj komentář k receptu

Domácí francouzský quiche

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
4fotografie
Nahrát fotku
 

Francouzský koláč zvaný quiche si můžete dopřát ke svačině, jako lehký oběd nebo k večeři. Korpus quiche je plněný lahodnou směsí z pórku, cibule, hrášku a brambor. Voní po bylinkách a chutná zkrátka báječně.

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 35
      g žloutky
    • 40
      g voda
    • sůl
  • Náplň
    • 30
      g slunečnicový olej
    • 200
      g pórek
    • 300
      g cibule
    • 200
      g hrášek
    • 200
      g brambory uvařené ve slupce
    • petrželka
    • pažitka
    • sůl
  • Zálivka na pečení
    • 60
      g žloutky
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g smetana 33%
    • muškátový oříšek mletý

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta.
2
Vytvořte z něj bochánek, z bochánku vyválejte placku, zabalte ho do fresh fólie a přes ni těsto ještě lehce rozválejte válečkem do placky. Placku nechte ve fólii, položte na plastové prkénko a nechte 2 hodiny odpočinout v lednici.
3
Po vyndání z lednice placku poprašte moukou a začněte pomalu rozvalovat.
4
Poté na ni položte formu (kulatý ráfek) a z druhé strany seřízněte těsto kolem dokola zhruba na výšku ráfku.
5
Do pekáčku si připravte pečicí papír a na něj položte ráfek. Abyste do něj mohli těsto přenést, natočte ho na váleček. Přebytek okrajů přehněte přes ráfek, přebytečné těsto kolem ráfku začištěte. Máte-li k dispozici i menší kulaté formy, pak ho stejným způsobem využijte pro zbytek těsta.
6
Těsto v obou formách propíchejte a pečte tzv. naslepo. Uřízněte si obdélník z pečicího papíru, přeložte ho na čtverec, poté na trojúhelník, a ještě jednou na menší trojúhelník. Zkuste, zda se vejde na koláč, případně ho ještě sestřihněte. Těsto zakryjte, zatěžkejte fazolemi nebo cizrnou a pečte při 200 °C asi 12 minut do zlatavé barvy.
7
Po upečení nechte korpus vychladnout i s fazolemi.
8
Mezitím si připravte náplň. Na slunečnicovém oleji orestujte jemně měsíčky cibule, pak přidejte pórek nakrájený na kolečka, brambory na kostičky, hrášek, osolte, opepřete, a nakonec přidejte nasekanou petrželku. Do masové verze můžete použít slaninu nebo uzeného lososa.

RADA: Jak oloupat brambory?

9
Z těsta odstraňte fazole a upečené těsto naplňte připravenou směsí.
10
V závěru si připravte zálivku. Smíchejte žloutky, celé vejce a smetanu. Přidejte muškátový oříšek a dosolte, případně přisypte nastrouhaný parmezán. Promíchejte metličkou a koláč zalijte.
11
Pečte při 170 °C zhruba dalších 25 minut. Servírujte nakrájený na osm dílů, ozdobit můžete ochuceným kozím sýrem a petrželkou.

RADA: Vyzkoušejte také quiche s čedarem a rajčaty.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem

Quiche s jarními cibulkami,…

Quiche s lososem

Quiche s lososem

Quiche s parmskou šunkou

Quiche s parmskou šunkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Hrášek Máslo Muškátový oříšek Pažitka Petrželka Pórek Slunečnicový olej Smetana Sůl Vejce Voda žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Stracciatella

Stracciatella

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

767
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
626
Máslové řízky
Máslové řízky
510
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Domácí čokoládové muffiny s karamelovou polevou
Domácí čokoládové muffiny s karamelovou…
Domácí čokoládové pralinky
Domácí čokoládové pralinky
Domácí čokoládový termix
Domácí čokoládový termix
Domácí Gjóza (taštičky)
Domácí Gjóza (taštičky)
Domácí granola
Domácí granola
Domácí granola s mandlemi a medem
Domácí granola s mandlemi a medem
  • Recepty.cz
  • Domácí francouzský quiche
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact