• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Mezi recepty na sladkosti najdete i takové, které se staly legendami a pro svou oblibu obletěly celý svět. Pokud chcete sáhnout po jistotě, vyberte si z receptů, jejichž kvality již historie prověřila.

Mezi klasikou najdete třeba italské dokonalé tiramisu nebo jemnou panna cottu. Francouzi, kteří si jídlo umí skutečně vychutnat, světu dali lehoučké makronky, nadýchanou čokoládovou pěnu nebo slavné madlenky, jemné sušenky připomínající tvarem mušličky.

Mezi klasiku, kterou pro změnu prověřily naše domácí generace, patří rozhodně Míša řezy. Připomínají tvarohový nanuk Míša, který se začal vyrábět už v roce 1962 a patří dodnes mezi nejoblíbenější. Právě podle něj dostaly Míša řezy své jméno.

Tiramisu Panna Cotta Míša řezy Banány v čokoládě Krtkův dort Perník Soufflé Čokoládová pěna Brownies Makronky Koblihy Madlenky Cheesecake
Karamelové košíčky

Karamelové košíčky

Vypracujeme těsto a necháme odležet. Potom těsto vtlačujeme do formiček a upečeme. Plníme karamelovým krémem, ozdobíme hnědou a bílou čokoládovou... více o Karamelové košíčky

Tmavé rakvičky

Tmavé rakvičky

Z uvedených ingrediencí uděláme těsto, naplníme do suchých formiček a pečeme jako ostatní cukroví. Po vychladnutí vyklopíme a plníme máslovým krémem,... více o Tmavé rakvičky

Ovocné svěží komínky - nepečené

Ovocné svěží komínky - nepečené

Ze zpracovaného těsta tvoříme malé válečky a napíchnuté na párátku obalujeme v čokol. polevě. Trošku se lepí, proto se mi osvědčil tento způsob. Těsto... více o Ovocné svěží komínky - nepečené

Voňavé cukroví

Voňavé cukroví

Zpracujeme na vále v těsto. Necháme zabalené ve folii nebo alobalu na chladném místě nejméně 2 hodiny odpočinout. Potom vykrájíme obdélníčky,... více o Voňavé cukroví

Punčové rohlíčky

Punčové rohlíčky

Vypracujeme těsto a necháme odležet. Potom vykrajujeme rohlíčky a upečeme. Na rohlíčky namažeme náplň a máčíme v čokoládové polevě.... více o Punčové rohlíčky

Perníčky z domácí pekárny

Perníčky z domácí pekárny

Cukr utřeme s vejci a máslem do pěny, přidáme med (případně i melasu) a vlijeme do pečící nádoby. Mouky smícháme s kořením a sodou a nasypeme do... více o Perníčky z domácí pekárny

Milenčina srdíčka

Milenčina srdíčka

Vypracované těsto rozválejte a vykrajujte srdíčka, která upečte. Slepujte krémem a polovinu namočte do čokolády.... více o Milenčina srdíčka

Čokoládové rohlíčky do formiček

Čokoládové rohlíčky do formiček

Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout, plníme do rohlíčkových formiček, pečeme při 180 °C. Krém: 1/4 l mléka, 1 kakaový pudink... více o Čokoládové rohlíčky do formiček

Jablečný koláč od Sněhurky

Jablečný koláč od Sněhurky

Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na půl hodiny do chladu. Poté z... více o Jablečný koláč od Sněhurky

Obrácená buchta

Obrácená buchta

Na dno pekáče položíme alobal, na něj poklademe na plátky nakrájená jablíčka. (Já jsem je ještě posypala rozinkami). Na jablíčka nalijeme těsto a dáme... více o Obrácená buchta

Čokoládové řezy s hruškami

Čokoládové řezy s hruškami

Ušleháme celá vejce, cukr a máslo. Přišleháme jogurt a mléko. Mouku, Solamyl, kakao, čokoládu, prášek do pečiva a sůl smícháme dohromady a tuto směs... více o Čokoládové řezy s hruškami

Burizonové hrudky

Burizonové hrudky

Cukr vsypeme do hrnce a necháme rozpustit na mírném ohni, potom přidáme salko, které nám vytvoří 1 velkou masu ničeho, ale nemusíme se bát, mícháme... více o Burizonové hrudky

Tvarohová dobrota

Tvarohová dobrota

Listové těsto rozválíme na placku a vyložíme jím pekáč s vyšším okrajem tak, aby se z těsta vytvořila "vanička". V míse rozmícháme tvarohy s mlékem,... více o Tvarohová dobrota

Rakvičky - pradávný recept

Rakvičky - pradávný recept

Žloutky, prosátý cukr, tlučenou prosátou vanilku a citronovou šťávu třeme 1/2 hodiny (můžeme našlehat elektrickým šlehačem podstatně ruchleji) do... více o Rakvičky - pradávný recept

Babiččiny krájance z Hroznové Lhoty

Babiččiny krájance z Hroznové Lhoty

Je to babičkovský recept, takže předem upozorňuji, že množství ingrediencí se může měnit, např. mouka, mléko. Musíme poznat, až bude těsto "akorát" a... více o Babiččiny krájance z Hroznové Lhoty

Staročeská odvarka

Staročeská odvarka

Sušené hrušky se umyjí a nechají nabobtnat. Pak je ve vodě uvaříme doměkka. To samé uděláme se švestkami. Uvařené se propasírují přes cedník a... více o Staročeská odvarka

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Veškeré ingredience smícháme dohromady se žloutky. Poté v klidu vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do připravené vymazané a vysypané formy asi 90% hmoty.... více o Bábovka triviální olejová

Můj výborný celozrnný biskupský chlebíček

Můj výborný celozrnný biskupský…

Mouku smícháme s kypřícím práškem (možno přidat i různé druhy vloček, např. ovesných, žitných, pšeničných a 1 nebo 2 lžíce jablečné vlákniny).... více o Můj výborný celozrnný biskupský chlebíček

Kakaové kuličky (méně sladké)

Kakaové kuličky (méně sladké)

Ze všech surovin, kromě rozinek, vypracujeme na vále těsto. Můžeme nechat v chladnu na talířku zabalené v mikrotenovém sáčku odpočinout i do druhého... více o Kakaové kuličky (méně sladké)

Bábovičky s kokosovou náplní

Bábovičky s kokosovou náplní

Těsto nakrájíme na stejné kousky a vtlačujeme je do malých báboviček. Přendáme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a dobleda je upečeme.... více o Bábovičky s kokosovou náplní

Citrónové hvězdičky

Citrónové hvězdičky

Umyjeme citrón a nastrouháme kůru. Vymačkáme 1 lžičku citrónové šťávy. Smícháme mouku, vanilkový cukr, cukr krupici, máslo (Heru), vejce, citrónovou... více o Citrónové hvězdičky

Ledová čokoláda

Ledová čokoláda

Tuk,čokoládu a kakao rozpustíme ve vodní lázni. Vejce s oběma cukry ušleháme do husté pěny(nejlépe ve šlehači). Do ušlehaných vajíček vešleháme... více o Ledová čokoláda

Kakaové oválky s kokosovým krémem

Kakaové oválky s kokosovým krémem

Utřeme tuk s vejcem a přidáme ostatní a vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Vykrajujeme oválky a pečeme. Krém: mléko s cukrem uvedeme do varu... více o Kakaové oválky s kokosovým krémem

Kuličky Raffaelo II.

Kuličky Raffaelo II.

Do horkého tuku vmícháme salko, solamyl nebo pudinky a jemně mletý kokos. Když směs zhoustne a vychladne, lžičkou nabíráme kousky, tvarujeme kuličky,... více o Kuličky Raffaelo II.

Žloutková kolečka

Žloutková kolečka

Zpracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kolečka. Upečeme do růžova. Polovinu koleček polejeme žloutkovou polevou. Necháme zaschnout. Krémem naplníme... více o Žloutková kolečka

Mušle z kokosu

Mušle z kokosu

Hmotou naplníme formičky, vyklepneme a slepíme máslovým krémem na linecké kolečko.... více o Mušle z kokosu

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Uvedené ingredience důkladně! promícháme, nalijeme do lehce vymazané, kokosem vysypané silikonové formy na biskupský chlebíček (může být i jiná forma... více o Řezy z mikrovlnky

Kefírový koláč

Kefírový koláč

Vše dáme do mísy a mícháme ručně. Lijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech. Po upečení můžeme polít polevou.... více o Kefírový koláč

60 minut
Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Ořechy: vše zpracujeme na vále v těsto. Plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na 150 °C) a po upečení je ihned... více o Plněné ořechy IV.

Strojkové kakaové rohlíčky

Strojkové kakaové rohlíčky

Na vále vše zpracuji v těsto. Na masovém strojku za použití speciálního nástavce na cukroví - kuchařinky jistě vědí, o čem je řeč :-), vytlačuji... více o Strojkové kakaové rohlíčky

Kinderkoláč - zákusek jako od cukrářky

Kinderkoláč - zákusek jako od cukrářky

Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, přidáme mouku, strouhanku, olej a prášek do pečiva. Na pečící plech dáme pečící papír, pomastíme jej a... více o Kinderkoláč - zákusek jako od cukrářky

Plněné kokosové kuličky - nepečené (BT)

Plněné kokosové kuličky - nepečené …

Kompotované višně scedíme, zalijeme griotkou nebo rumem a necháme odležet. Nastrouhané sušenky smícháme s kokosem, moučkovým a vanilinovým cukrem,... více o Plněné kokosové kuličky - nepečené (BT)

Rozinkové kuličky  - nepečené (BT) (BC)

Rozinkové kuličky - nepečené (BT) …

Rozinky spaříme, scedíme a umeleme nebo rozmixujeme. Přidáme nastrouhané ořechy a spojíme medem a rumem. Z tužší hmoty tvarujeme kuličky, které... více o Rozinkové kuličky - nepečené (BT) (BC)

Ořechové oválky (BC)

Ořechové oválky (BC)

Mouku prosejeme se sodou, přidáme nastrouhané ořechy, změklý tuk, med, žloutek a tolik jogurtu nebo mléka, aby vzniklo vláčné těsto. To necháme v... více o Ořechové oválky (BC)

Perníčky kokosové  (BC)

Perníčky kokosové (BC)

Mouku smícháme s práškem do perníku a sodou, přidáme kokos, změklý tuk, med, žloutek a vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přidáme trochu jogurtu... více o Perníčky kokosové (BC)

Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)

Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)

Mandle a piškoty nastrouháme, spojíme medem, přesnídávkou, citronovou šťávou a vypracujeme tužší těsto. Necháme odležet v chladnu. Potom z něj... více o Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)

Mandlové dortíčky (BC)

Mandlové dortíčky (BC)

Ze surovin vypracujeme vláčné těsto, podle potřeby přidáme trochu jogurtu a necháme v chladnu odpočinout. Potom z těsta vyválíme plát a formičkou... více o Mandlové dortíčky (BC)

Kokosové špalky - nepečené (BT) (BC)

Kokosové špalky - nepečené (BT) (BC)

Rozinky spaříme, scedíme a umeleme nebo rozmixujeme. Smícháme s kokosem, medem a ochutíme skořicí. Na vál nasypeme kokos a z hmoty vytvarujeme tenký... více o Kokosové špalky - nepečené (BT) (BC)

Kávové rohlíčky (BT) (BC)

Kávové rohlíčky (BT) (BC)

Sníh ušleháme se špetkou soli a postupně zašleháme med. Vmícháme nastrouhané ořechy nebo mandle a kávu. Vypracujeme těsto, které vyválíme. Ze... více o Kávové rohlíčky (BT) (BC)

Kakaové hrudky (BC)

Kakaové hrudky (BC)

Ovesné vločky osmahneme a umeleme nebo rozmixujeme. Změklý tuk utřeme se žloutky a medem do pěny. Vmícháme kakao, vločky, jedlou sodu a nakonec pevný... více o Kakaové hrudky (BC)

Arašídové hrudky  (BT)

Arašídové hrudky (BT)

Bílky ušleháme se špetkou soli, přidáme cukr a došleháme do husta. Zlehka vmícháme mouku a nastrouhané arašídy a na plech klademe malé kopečky hmoty.... více o Arašídové hrudky (BT)

Florentýnky (BT)

Florentýnky (BT)

Vejce našleháme s cukrem, vmícháme nahrubo pokrájené nebo nadrcené ořechy a nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na... více o Florentýnky (BT)

Makový dort s ovocem

Makový dort s ovocem

Cukr, žloutky a med utřeme do pěny, přidáme čokoládu, citronovou kůru a štávu, mák, oříšky a koření, pak vmícháme sníh z bílků a mouku, pečeme v mírné... více o Makový dort s ovocem

Kakaovník podmáslový

Kakaovník podmáslový

Švestky předem namočte do vody na pár hodin nebo zalijte vroucí vodou na půl hodiny. Mouku smíchejte se sodou, špetkou soli, cukrem, kakaem, přidejte... více o Kakaovník podmáslový

Karamelové kuličky

Karamelové kuličky

Nejdříve si připravíme karamel: na pánvičce nebo v kastrolku se silnějším dnem si rozpustíme 5 lžic krupicového cukru a 5 lžic vody. Za stálého... více o Karamelové kuličky

Perníčky ze staré kuchyně

Perníčky ze staré kuchyně

Zpracujeme na vále v těsto. Necháme odpočinout v chladnu asi 2 hodiny nebo i přes noc. Po odpočinutí vyválíme na vále nebo mezi dvěma foliemi plát asi... více o Perníčky ze staré kuchyně

Zázvorové suchárky

Zázvorové suchárky

Všechny přísady s výjimkou oříšků smícháme dohromady v těsto. Potom do těsta zapracujeme celé lískové oříšky. Z těsta s oříšky uděláme asi 20-30 cm... více o Zázvorové suchárky

Mandlové slzičky

Mandlové slzičky

Zpracujeme na vále těsto, necháme nejméně 3 hodiny odpočinout. Potom vyválíme plát 2-3 mm vysoký (nejlépe mezi igelitovými foliemi) a vykrajujeme... více o Mandlové slzičky

30 minut
Listové šátečky plněné nutelou a meruňkami

Listové šátečky plněné nutelou a…

Rozválené těsto rozkrájíme na čtverce do středu dáme nutellu a 1 meruňku. Potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem, posypeme krystalem a rychle pečeme v... více o Listové šátečky plněné nutelou a meruňkami

Pudinkové do formiček

Pudinkové do formiček

Mlékem a změklým tukem zpracujeme sypké přísady v těsto. Těsto dáme nejméně na půl hodiny odpočinout do mikrotenového sáčku nebo do folie na chladné... více o Pudinkové do formiček

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • ...
  • 145
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

71
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
43
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
29
Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou
Hovězí kostky v pivním…
29
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy Mishala z Love Islandu nahoře bez: „To přeháníš, ne?“ reagoval partner!

Sexy Mishala z Love Islandu nahoře bez: „To přeháníš, ne?“ reagoval partner!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact