• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Mezi recepty na sladkosti najdete i takové, které se staly legendami a pro svou oblibu obletěly celý svět. Pokud chcete sáhnout po jistotě, vyberte si z receptů, jejichž kvality již historie prověřila.

Mezi klasikou najdete třeba italské dokonalé tiramisu nebo jemnou panna cottu. Francouzi, kteří si jídlo umí skutečně vychutnat, světu dali lehoučké makronky, nadýchanou čokoládovou pěnu nebo slavné madlenky, jemné sušenky připomínající tvarem mušličky.

Mezi klasiku, kterou pro změnu prověřily naše domácí generace, patří rozhodně Míša řezy. Připomínají tvarohový nanuk Míša, který se začal vyrábět už v roce 1962 a patří dodnes mezi nejoblíbenější. Právě podle něj dostaly Míša řezy své jméno.

Tiramisu Panna Cotta Míša řezy Banány v čokoládě Krtkův dort Perník Soufflé Čokoládová pěna Brownies Makronky Koblihy Madlenky Cheesecake
Kokosové kostky tety Pelikánové

Kokosové kostky tety Pelikánové

V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru, přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1/4 l mléka. Nakonec lehce... více o Kokosové kostky tety Pelikánové

Dort Harlekýn

Dort Harlekýn

Smícháme žloutky s cukrem (nešlehat), pak přidáme kakao, mouku a z bílků sníh. Pečeme v dortové formě. Kaše: mouku s máslem rozpustíme - uděláme... více o Dort Harlekýn

Perník bez vajec

Perník bez vajec

Vše smícháme a po troškách přiléváme mléko, až má těsto tu správnou konzistenci. Můžeme přidat rozinky, rum, kokos, ořechy - jak je každému po chuti.... více o Perník bez vajec

Falešný kynutý moučník

Falešný kynutý moučník

Vlažné mléko, rozehřátý tuk, cukr, sůl a žloutky šleháme šlehačem asi 1-2 minuty (je to řídké). Mezitím prosijeme mouku s práškem do pečiva, vlijeme... více o Falešný kynutý moučník

30 minut
Nekynuté buchtičky od Milči

Nekynuté buchtičky od Milči

Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se zpracuje v těsto. Dělají se ... více o Nekynuté buchtičky od Milči

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Máslo našleháme s cukrem a postupně přidáváme vejce. Poté přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamylem a skořicí. Těsto dáme do vymazané a vysypané... více o Rebarborový koláč

Rebarborová buchta kynutá

Rebarborová buchta kynutá

Smícháme mouku, sůl, kůru, cukr, kvásek, rozpuštěný tuk a vlažné mléko - vznikne ne příliš tuhé těsto. Necháme jej dobře vykynout. Vyválíme placku,... více o Rebarborová buchta kynutá

Tvarohová buchta rychlá a levná

Tvarohová buchta rychlá a levná

Těsto neboli posypku zhotovíme z mouky, hery, cukru, prášku do pečiva. Jeho 1/2 nasypeme na plech, na to dáme nádivku a pak druhou polovinu těsta... více o Tvarohová buchta rychlá a levná

Nepečené jablečné řezy

Nepečené jablečné řezy

Jablka podusíme s 2 lžícemi vody, vanilkovým cukrem a skořicí 10 minut pod poklicí. Potom mícháme, až se tekutina vypaří. Jablka jsou na kaši. Tuk... více o Nepečené jablečné řezy

Mořské vlnky

Mořské vlnky

Nechce se vám dělat s věnečky nebo větrníčky? Vzkoušejte mořské vlnky - méně pracné řezy obdobné chuti. Zpracujeme těsto (dáme vařit vodu se solí do... více o Mořské vlnky

Bábovka pro Musicu Bohemicu

Bábovka pro Musicu Bohemicu

Vejce utřeme nebo ušleháme s cukrem (nemusí být do pěny). Přidáme neušlehanou šlehačku a mouku s práškem do pečiva. Tento základní recept lze obměnit... více o Bábovka pro Musicu Bohemicu

Kruťas

Kruťas

Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a hotové těsto nalijeme do dortové formy (nejlépe do silikonové - nemusíte vymazávat). Pečeme při teplotě... více o Kruťas

Kukuřičný koláč s jablky

Kukuřičný koláč s jablky

Vyšší plech vymažeme silnější vrstvou tuku a nasypeme do něj cca 3/4 mouky. Jablka oloupeme, nastrouháme, zakápneme šťávou z 1/2 citrónu, promícháme s... více o Kukuřičný koláč s jablky

Bábovka v marinádě

Bábovka v marinádě

Zamícháme tuk, cukr, vejce a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaa a oříšků. Pečeme v předem vyhřáté troubě (já peču zhruba 30-35 minut... více o Bábovka v marinádě

Nepečený dort ze zakysané smetany

Nepečený dort ze zakysané smetany

Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou.... více o Nepečený dort ze zakysané smetany

Pařížský dort

Pařížský dort

Z bílků ušleháme tuhý sníh přidáme cukr a ještě šleháme. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Nakonec přimícháme mouku s kakaem. Těsto vlijeme do... více o Pařížský dort

60 minut
Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Všechny ingredience smícháme dohromady a upečeme.... více o Bábovka bez vajec

Vařená bábovka

Vařená bábovka

Mléko, tuk, cukr a kakao vaříme mírným varem. Až směs vychladne, zamícháme 1 vejce, prášek do pečiva, mouku. Těsto nalijeme do formy a pečeme v... více o Vařená bábovka

Veliká parádní bábovka

Veliká parádní bábovka

Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, mléko, kvásek, kůru, velké kousky vlašských ořechů, bonbony (např. OVOMIA) nakrájené... více o Veliká parádní bábovka

Vládní bábovka

Vládní bábovka

Máslo, cukr a žloutky našleháme do pěny. Přidáme šlehačku, mouku s práškem do pečiva, nasekaná jádra vlašských ořechů a nahrubo nastrouhanou čokoládu.... více o Vládní bábovka

60 minut
Bábovka laciná

Bábovka laciná

Cukr, máslo a žloutky šleháme do pěny. Přidáme vanlkový cukr, kůru, a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Pečeme... více o Bábovka laciná

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Připravíme si kvásek z půl deci mléka, 20 g droždí a 1 lžíce cukru. Smícháme mouku, sůl, cukr, vanikový cukr, mléko rozmíchané se žloutky, rozpuštěné... více o Kynutá bábovka s kakaem

Maminčin makovec

Maminčin makovec

Žloutky začneme šlehat a pomalu přidáváme vařící vodu (pozor ať se žloutky neuvaří!). Vyšleháme do pěny, přidáme cukr, mouku, mák a nakonec sníh z... více o Maminčin makovec

Jablkový moučník

Jablkový moučník

Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, polovinu těsta obarvíme kakaem. Na plech dáme pečící papír pomazaný tukem, na něj vrstvu strouhaných... více o Jablkový moučník

Jednoduchá bábovka

Jednoduchá bábovka

Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mouku s práškem do pečiva, vodu a olej. Z bílků ušleháme pevný sníh a pomalu vmícháme do těsta. Nalijeme do... více o Jednoduchá bábovka

Roláda, která se vždy povede

Roláda, která se vždy povede

Vejce vyšleháme s cukrem do hladké konzistence. Do této hmoty vmícháme mouku. Vlijeme na plech s pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby. Peče se... více o Roláda, která se vždy povede

Tvarohové šátečky II.

Tvarohové šátečky II.

Vypracujeme těsto, rozválíme a vykrajujeme asi 5 cm kolečka. Do každého dáme trochu marmelády, přeložíme a pečlivě přitiskneme nejlépe vidličkou ... více o Tvarohové šátečky II.

Hedvábný koláč

Hedvábný koláč

Vypracujeme těsto a necháme alespoň 1 hodinu v lednici. Formu na koláč vymažeme a vysypáme moukou. Těsto do formy natlačíme, propícháme vidličkou a... více o Hedvábný koláč

Lívance z ricotty

Lívance z ricotty

Ze všech ingrediencí umícháme hladké těsto. Na rozpáleném oleji smažíme malé lívance. Podáváme s čerstvým ovocem.... více o Lívance z ricotty

Slaný koláč

Slaný koláč

Smícháme cukr, mléko, droždí a necháme vykynout kvásek. Potom přidáme vlažné máslo, vejce, sůl, vodu a vypracujeme vláčné těsto. Dle potřeby přidáme... více o Slaný koláč

90 minut
Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Těsto: 7 celých vajec ušleháme s cukrem, pak přidáme oříšky, kakao nakonec mouku s jedlou sodou. Pečeme 15 minut. Krém: 1 celou plechovku Salka... více o Zakázaná buchta

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Vejce s cukrem vyšleháme a přidáme ostatní suroviny. Natřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 190-200... více o Dobrý makovec

Peřinka

Peřinka

Bílky ušleháme v pevný sníh, zašleháme cukr a po jednom žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej, mléko, sůl a smícháme v těsto podobné... více o Peřinka

20 minut
Kokosová hrníčková bábovka

Kokosová hrníčková bábovka

Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní ingredience. Těsto vlijeme do vymazené a strouhankou (hrubou moukou) vysypané bábovkové formy.... více o Kokosová hrníčková bábovka

90 minut
Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Změklé máslo utřeme spolu s 4 žloutky a cukrem. Přidáme tvaroh a rum. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme, až se začnou v... více o Tvarohová bábovka III.

Námořnické řezy

Námořnické řezy

Krém: do smetany nalámeme čokoládu, svaříme a necháme vychladit několik hodin. Náplň: vše smícháme. Máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny, lehce... více o Námořnické řezy

Kardinálské řezy

Kardinálské řezy

1. těsto: bílky vyšleháme dotuha a zašleháme cukr. <BR>2. těsto: vejce a žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny a lehce vmícháme mouku. <BR>Krém:... více o Kardinálské řezy

Císařská bábovka

Císařská bábovka

Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme pískový cukr. Máslo, moučkový a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, po částech zašleháme žloutky, přidáme rum,... více o Císařská bábovka

Rohlíčky (tyčky) na strojku

Rohlíčky (tyčky) na strojku

Změklé máslo, moučkový cukr a žloutky ušleháme v nádobě elektrickým šlehačem. Na vál prosijeme mouku s pudinkem, přidáme máslovou směs. Zaděláme těsto... více o Rohlíčky (tyčky) na strojku

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Vodu svaříme s tukem, až se rozpustí. Vsypeme mouku, promícháme a dále mícháme ode dna, až se trochu odpaří voda a těsto se leskne a nelepí se.... více o Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Tiramisu s čokoládou

Tiramisu s čokoládou

Ze žloutků, poloviny cukru a lžíce vařicí vody ušleháme hustou pěnu. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty lehce! promícháme a... více o Tiramisu s čokoládou

Bác s fantazií

Bác s fantazií

Všechny ingredience smícháme. Vymažeme a vysypeme plech s vyšším okrajem. Pokryjeme těstem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. V předehřáté troubě... více o Bác s fantazií

Jablkový závin z listového těsta II.

Jablkový závin z listového těsta II.

Jablka oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Připravíme si směs smíchanou z obou druhů cukru, rozinek, nahrubo nakrájených ořechů... více o Jablkový závin z listového těsta II.

Kakaová buchta s jablky

Kakaová buchta s jablky

Vymícháme hladké těsto, nalejeme do vysypané a vymazané formy (na plech), posypeme nakrájenými jablky a perníkovým kořením a dáme upéct. Rychlé a... více o Kakaová buchta s jablky

Rychlé řezy s jablky

Rychlé řezy s jablky

Lístkové těsto rozdělíme na 2 poloviny, první rozválíme a přeneseme na plech vypláchnutý studenou vodou. Těsto potřeme rozpuštěným máslem. Na suché... více o Rychlé řezy s jablky

Apple pie

Apple pie

Mouku smícháme s práškem do pečiva, rozstrouhanou Herou a vodou a vytvoříme tužší, křehké těsto. Můžeme nechat chvíli odpočinout v lednici a mezitím... více o Apple pie

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme hladkou mouku s práškem do pečiva, citronovou kůrou a špetkou soli a šlehačku. (Můžeme též... více o Buchta nebo bábovka ze šlehačky

90 minut
Tříbarevný koláč

Tříbarevný koláč

1. těsto: všechny přísady dáme do mísy a smícháme, nejlépe ručně. Vznikne tužší těsto, které namačkáme na plech s vyšším okrajem. Na náplň použijeme 1... více o Tříbarevný koláč

55 minut
Dobrý perník

Dobrý perník

Vše smícháme v míse, těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v troubě předehřáté na 180°C, cca 40 min nebo dokud kontrolní špejle... více o Dobrý perník

Sněhové iglú

Sněhové iglú

Utřeme 2 žloutky se 30 g cukru a 2 lžícemi vanilkového cukru. Ze 2 zbylých bílků a 30 g cukru ušleháme pevný sníh a přidáme ho do žloutkového krému.... více o Sněhové iglú

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • ...
  • 145
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

Poslední sledované recepty

69
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
63
Třená niva podle ČSN
Třená niva podle ČSN
60
Čočkové ragú
Čočkové ragú
53
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
42
Topinky se smaženicí
Topinky se smaženicí

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact