• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Mezi recepty na sladkosti najdete i takové, které se staly legendami a pro svou oblibu obletěly celý svět. Pokud chcete sáhnout po jistotě, vyberte si z receptů, jejichž kvality již historie prověřila.

Mezi klasikou najdete třeba italské dokonalé tiramisu nebo jemnou panna cottu. Francouzi, kteří si jídlo umí skutečně vychutnat, světu dali lehoučké makronky, nadýchanou čokoládovou pěnu nebo slavné madlenky, jemné sušenky připomínající tvarem mušličky.

Mezi klasiku, kterou pro změnu prověřily naše domácí generace, patří rozhodně Míša řezy. Připomínají tvarohový nanuk Míša, který se začal vyrábět už v roce 1962 a patří dodnes mezi nejoblíbenější. Právě podle něj dostaly Míša řezy své jméno.

Tiramisu Panna Cotta Míša řezy Banány v čokoládě Krtkův dort Perník Soufflé Čokoládová pěna Brownies Makronky Koblihy Madlenky Cheesecake
Máslové kulichy

Máslové kulichy

Na karton si nakreslíme tvar kulichu a vystřihneme jej. Poslouží nám jako šablona. Do prosáté mouky s cukrem přidáme změklé máslo, žloutek, nožem vše... více o Máslové kulichy

Marcipánová hmota

Marcipánová hmota

Cukr svaříme s vodou na niť, vmícháme umleté mandle a vanilkový cukr. Masu poté vlijeme na plech a uložíme na chladné místo. Další den ji rozmačkáme a... více o Marcipánová hmota

Mandlové sirky

Mandlové sirky

Mouku promícháme s cukrem a mandlemi. Přidáme žloutek a změklé pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, vyválíme je v plát silný asi 5 mm. Rádýlkem jej... více o Mandlové sirky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 30... více o Linecké těsto pro začátečníky

40 minut
Londýnské vánoční řezy

Londýnské vánoční řezy

Z tuku, mouky, cukru, prášku a vejce zpracujeme těsto. Necháme asi 30 minut odpočinout. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto vyválíme, namačkáme na... více o Londýnské vánoční řezy

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

Pro přípravu těsta na linecké cukroví prosejeme na vál mouku, přidáme moučkový a vanilkový cukr, studené máslo nakrájené na malé kousky a žloutky a... více o Linecké cukroví krok za krokem

Ledové koule

Ledové koule

Na vodní lázni rozpustíme tuk a do rozpuštěného postupně všleháme ostatní ingredience. Necháme v chladničce ztuhnout, poté děláme kuličky, které... více o Ledové koule

Lanýžky

Lanýžky

Všechny přísady zpracujeme, vznikne lepkavá hmota, ze které tvoříme válečky. Válečky obalujeme v kakau a necháme usušit.... více o Lanýžky

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Salko si uvaříme v plechovce 2 hodiny, aby zkaramelizovalo. Poté přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Pokud je těsto řídké, přidáme ještě... více o Koule ze Salka

Kytičky s vrchem

Kytičky s vrchem

Těsto zpracujeme na vále, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom těsto rozválíme, vykrájíme kytičky. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Na... více o Kytičky s vrchem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a žloutky zaděláme těsto. Necháme chvilku odpočinout a potom odkrajujeme stejnoměrné kousky, které... více o Košíčky plněné pudinkovým krémem

Kokosový salám

Kokosový salám

Piškoty nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Přidáme ostatní přísady a zaděláme úplně rozpuštěným tukem. Vše smícháme v míse v těsto. Potom uděláme... více o Kokosový salám

Komínky

Komínky

Zpracujeme na vále v těsto. Z odpočinutého těsta vyválíme plát, vykrajujeme kolečka třech nebo čtyřech velikostí a upečeme dorůžova. Vychladlé spojíme... více o Komínky

Kokosové strojkové

Kokosové strojkové

Ze surovin zmáčkneme těsto, které dáme alespoň na hodinu do chladu (nejlépe udělat den předem). Na masovém strojku s vloženým páskem s tvořítky... více o Kokosové strojkové

Kokosové makronky

Kokosové makronky

Nadrobno usekáme oranžát. Z bílků ušleháme tuhý sníh z bílků, do kterého přisypáváme moučkový a vanilkový cukr. Vmícháme také mandlovou příchuť,... více o Kokosové makronky

Kokosové domino

Kokosové domino

Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a po odpočinutí na pomoučeném vále... více o Kokosové domino

Kokosové kuličky bez lepku

Kokosové kuličky bez lepku

Instantní kaši smícháme s cukrem a s trochou vody vypracujeme hustou hmotu, do které přidáme kokosovou strouhanku. Tvoříme kuličky nebo špičky.... více o Kokosové kuličky bez lepku

40 minut
Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do pevného sněhu a lehce vmícháme kokos smíchaný se strouhankou. Necháme zchladnout a lžičkou děláme malé... více o Kokosky se strouhankou

Kokosové cukroví

Kokosové cukroví

Mouku smícháme s cukrem a kokosem. Přidáme pokrájené máslo a zpracujeme těsto, které necháme hodinu v chladničce odpočinout. Potom malé kousky těsta v... více o Kokosové cukroví

Kávové ořechy

Kávové ořechy

Vypracujeme těsto, tvoříme kuličky, polijeme polevou a do polevy vmáčkneme jádro ořechu. Necháme zaschnout a ukládáme. Podáváme ve směsi vánočního... více o Kávové ořechy

Kávové košíčky

Kávové košíčky

Přísady zpracujeme na vále v těsto, necháme odležet a pak vtlačujeme ve slabé vrstvě do malých košíčkových formiček, které jsme vymazali 100% tukem.... více o Kávové košíčky

Kávěnky

Kávěnky

Zpracujeme na vále v těsto, necháme odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme kolečka a upečeme. Vychladlá kolečka spojíme krémem, polijeme kávovou... více o Kávěnky

Kakaové rohlíčky

Kakaové rohlíčky

Z mouky, másla, mandlí, cukru a kakaa vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme tenké válečky z kterých formujeme malé rohlíčky. Pečeme v mírné předem... více o Kakaové rohlíčky

Kakaové kytičky

Kakaové kytičky

Zpracujeme těsto, vyválíme plát, vykrajujeme kytičky a upečeme v troubě asi při 200 °C. Necháme vychladit, slepujeme náplní. Potom celé kytičky... více o Kakaové kytičky

Ježci z nepečeného těsta

Ježci z nepečeného těsta

Pomleté mandle a dětské piškoty, prosátý cukr s kakaem a nakrájené změklé máslo spolu smícháme a vypracujeme hmotu, kterou dáme přibližně na 40 minut... více o Ježci z nepečeného těsta

Irské rozinkové keksy

Irské rozinkové keksy

Rozinky namočíme na 20 minut do whisky, a necháme odležet. Máslo, cukr a vejce ušleháme do pěny, potom přidáme mouku a koření a hněteme, nakonec... více o Irské rozinkové keksy

Jemné perníčky

Jemné perníčky

Nadrobno usekáme citronát, ušleháme do pěny vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, mleté mandle, koření a citronát a... více o Jemné perníčky

Doutníky

Doutníky

Piškoty rozdrtíme, ovoce pomeleme na strojku, ze všeho vypracujeme těsto. Z něj tvoříme tyčinky, které necháme uschnout. Konce můžeme namočit do... více o Doutníky

45 minut
Duté rohlíčky od Hanky

Duté rohlíčky od Hanky

Utřeme cukr s tukem, přidáme mouku s jedlou sodou, ořechy. Těsto plníme do formiček (nevymazaných) a pečeme v mírné troubě při teplotě 150-170 °C. Po... více o Duté rohlíčky od Hanky

60 minut
Domácí vánočka

Domácí vánočka

Mouku se solí prosijeme do mísy, přidáme cukr a příchutě, doprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme žloutky. Kvasnice rozetřeme se lžící cukru,... více o Domácí vánočka

Domácí vánočka od Landriel

Domácí vánočka od Landriel

80 g mouky, 1/16 mléka, lžičku cukru a kvasnice rozmícháme na kvásek a necháme vykynout. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr, kůru, do... více o Domácí vánočka od Landriel

Domácí čokoláda II.

Domácí čokoláda II.

Na papír přesijeme moučkový cukr, sušené mléko, vanilkový cukr a kakao. Necháme rozpustit tuk a odstavíme z plotny, aby se nám čokoláda nepřipálila.... více o Domácí čokoláda II.

Domácí čokoláda III.

Domácí čokoláda III.

Necháme rozpustit tuk a odstavíme z plotny, aby se nám čokoláda nepřipálila. Sypké ingredience rozmícháme v rozpuštěném tuku. Nalijeme do formiček... více o Domácí čokoláda III.

Domácí čokoláda I.

Domácí čokoláda I.

Tuk rozpustíme ve vodní lázni a po lžících přidáváme smíchané přísady. Mícháme dokud se cukr dobře nerozpustí a hmota není hladká. Nevaříme! Hotové... více o Domácí čokoláda I.

Čokoládový salám

Čokoládový salám

Čokoládu necháme na horké plotně změknout, přidáme cukr, mandle a vejce. Těsto zpracujeme do formy salámu, necháme ztuhout a obalujeme v moučkovém... více o Čokoládový salám

Čokoládové kuličky obalované v kokosu

Čokoládové kuličky obalované v kokosu

Piškoty rozdrtíme, nejlépe válečkem. Z piškotů, cukru, 100% tuku, vejce, kakaa a ořišků vypracujeme za pomocí rumu těsto, ze kterého tvarujeme kuličky... více o Čokoládové kuličky obalované v kokosu

Čokoládové ovoce

Čokoládové ovoce

Polevy rozpustíme každou zvlášť ve vodní lázni. Omyjeme hroznové víno, rozstříháme je na menší porce a necháme okapat. Kiwi oloupeme, rozčtvrtíme a... více o Čokoládové ovoce

Čokoládové dukáty

Čokoládové dukáty

Sušenky válečkem rozdrtíme. Čokoládu nakrájíme na hrubé kostky a rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme rozpuštěnou... více o Čokoládové dukáty

Čínské čtverečky

Čínské čtverečky

Máslo dobře utřeme a postupně do něj zašleháme cukr, vejce, med, mandle a kakao. Okořeníme (dost výrazně!), zahustíme moukou a necháme odpočinout v... více o Čínské čtverečky

Cukrovinky s kandovaným ovocem

Cukrovinky s kandovaným ovocem

Zpracujeme na vále v těsto. Necháme odležet. Vyválíme plát, vykrajujeme kolečka nebo oválky, upečeme v mírné troubě. Hotové slepíme džemem, polijeme... více o Cukrovinky s kandovaným ovocem

Bubliny

Bubliny

Zpracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kolečka nebo oválky, upečeme při 220 °C. Cukroví se při pečení nafoukne. Upečené obalíme ihned v cukru.... více o Bubliny

Brabantské dortíčky

Brabantské dortíčky

Spojíme v těsto, vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrajujeme malá kolečka. Po upečení slepujeme Nugetou (Nutelou), potřeme čokoládovou polevou a... více o Brabantské dortíčky

120 minut
Boží milosti II.

Boží milosti II.

Mouku promícháme s práškem do pečiva, prosejeme na vál a uděláme důlek. Přidáme smetanu, rum, žloutky, sůl a vše promícháme. Vypracováváme těto, až se... více o Boží milosti II.

Banánky I

Banánky I

Smícháme těsto a na masovém strojku (dělá se i kokosové) na dýlku ukazováčku děláme banánky (nejširší zubatý-hřeben). Upečeme při 160-180 °C. Pak... více o Banánky I

Bílé nepečené kuličky

Bílé nepečené kuličky

2 dcl vody svaříme s dětskou krupičkou na hustou kaši, necháme vychladnout, pak vmícháme máslo, cukr, kokos, rum (tresť). Tvoříme kuličky které... více o Bílé nepečené kuličky

Babiččiny vánoční rohlíčky

Babiččiny vánoční rohlíčky

Nejprve si odvážíme suroviny - měly by mít pokojovou teplotu. Připravíme si kvásek - do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme kávovou lžičku cukru, lžíci... více o Babiččiny vánoční rohlíčky

Andělská očka

Andělská očka

Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na... více o Andělská očka

Aninky

Aninky

Kvasnice dáme do dvou lžic mléka se špetkou cukru a zadělámena kvásek. Mleté ořechy, anýz, citron zamícháme do mouky. Přidáme kvásek a nakonec máslo a... více o Aninky

Bratislavské rohlíčky

Bratislavské rohlíčky

Utřeme máslo se žloutky, přidáme nevykynutý kvásek a nakonec mouku. Těsto na vále dobře vypracujeme, hned bez kynutí a uděláme 2 dlouhé válečky, které... více o Bratislavské rohlíčky

Míša řezy od Verči

Míša řezy od Verči

Ze žloutků, cukru a oleje ušleháme těsto. Poté vmícháme mouku, kakao a trochu prášku do pečiva, pořádně ušleháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.... více o Míša řezy od Verči

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • ...
  • 145
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Poslední sledované recepty

93
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
36
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
31
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
29
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
21
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact