• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Mezi recepty na sladkosti najdete i takové, které se staly legendami a pro svou oblibu obletěly celý svět. Pokud chcete sáhnout po jistotě, vyberte si z receptů, jejichž kvality již historie prověřila.

Mezi klasikou najdete třeba italské dokonalé tiramisu nebo jemnou panna cottu. Francouzi, kteří si jídlo umí skutečně vychutnat, světu dali lehoučké makronky, nadýchanou čokoládovou pěnu nebo slavné madlenky, jemné sušenky připomínající tvarem mušličky.

Mezi klasiku, kterou pro změnu prověřily naše domácí generace, patří rozhodně Míša řezy. Připomínají tvarohový nanuk Míša, který se začal vyrábět už v roce 1962 a patří dodnes mezi nejoblíbenější. Právě podle něj dostaly Míša řezy své jméno.

Tiramisu Panna Cotta Míša řezy Banány v čokoládě Krtkův dort Perník Soufflé Čokoládová pěna Brownies Makronky Koblihy Madlenky Cheesecake
Sladký banánový sen

Sladký banánový sen

Zpracujeme těsto na lívanečky a vykrajujeme z něj lžící lívanečky, které pečeme na mírném ohni. Čokoládu roztavíme se smetanou. Přidáme med. Nakrájené... více o Sladký banánový sen

Bábovičky se srdcem z bílé čokolády

Bábovičky se srdcem z bílé čokolády

Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).Tmavou čokoládu rozpustíme. Šest formiček o obsahu alespoň 100 ml vymastíme a vysypeme... více o Bábovičky se srdcem z bílé čokolády

Brownies

Brownies

Troubu rozehřejeme na 150 °C. Rozpustíme čokoládu a polovinu másla ve vodní lázni. Mezitím rozmixujeme cukr se zbytkem másla a postupně pak přidáme... více o Brownies

Ořechy s kávovou polevou

Ořechy s kávovou polevou

Strouhané ořechy, 200 g cukru, 2 lžíce marmelády 2 lžíce silné černé kávy, trochu vanilky a rum vypracujeme v těsto. Uděláme z něj kuličky, dovnitř... více o Ořechy s kávovou polevou

Čokoládové koule

Čokoládové koule

Strouhané mandle, 200 g cukru a bílek zpracujeme na těsto, a tvoříme z něho malé koule, do kterých vložíme po jedné višni a nacháme do druhého dne... více o Čokoládové koule

Bebe řezy II.

Bebe řezy II.

Ušleháme cukr a vejce a do směsi nasypeme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do pekáčku a pečeme do zhnědnutí.Zatím si připravíme z pudingů,... více o Bebe řezy II.

Francouzské karamelové kostky

Francouzské karamelové kostky

Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidáme olej, žloutky a zlehka přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao.... více o Francouzské karamelové kostky

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem, nakonec lehce zapracujeme sníh. Těsto nalijeme do vymazané... více o Francouzský hruškový koláč

Koláč z Margotky od Evky

Koláč z Margotky od Evky

Všechny přísady na těsto smícháme (těsto bude trochu hustší) a vlijeme na vymazaný a vysypaný (strouhanka, mouka) plech a upečeme. Tento koláč se... více o Koláč z Margotky od Evky

Hastrmani

Hastrmani

Ze 120 g másla, 200 g mouky, soli, cukru, mléka a droždí vypracujeme těsto. Dobře vypracované dáme do utěrky namočené ve studené vodě, zavážeme a... více o Hastrmani

Francouzský jablkový koláč

Francouzský jablkový koláč

Listové těsto rozválíme a vložíme do kulaté nízké formy, jablka oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Takto připravená jablka poklademe na těsto do... více o Francouzský jablkový koláč

Jablková buchta

Jablková buchta

3 jablka nastrouháme na hrubo a použijeme do těsta z výše uvedených surovin. Ze čtvrtého jablka vyndáme pouze jadřinec a jablko nakrájíme na kolečka... více o Jablková buchta

Hruškový sen

Hruškový sen

Med a hnědý cukr rozpusťte v červeném víně a přiveďte k varu. Pak přidejte koření a celé, oloupané hrušky a vařte dokud hrušky nezměknou (tedy do té... více o Hruškový sen

Mandlové pokušení

Mandlové pokušení

Rozdrťte mandlové sušenky, polovinu drti rozdělte do 2 skleniček a do každé přidejte polovinu malin. Muffin "natrhejte" na kousky a poskládejte do... více o Mandlové pokušení

Křupavé sušenky se zmrzlinou

Křupavé sušenky se zmrzlinou

Smíchejte máslo s cukrem, přidejte 75 g nasekaných ořechů, vejce, mouku, nastrouhanou čokoládu, špetku soli a droždí. Z těsta vyválejte 4 placky -... více o Křupavé sušenky se zmrzlinou

Kaštanový dort

Kaštanový dort

Vejce a 70 g cukru šleháme nad parou do zhoustnutí a necháme vychladnout. Potom vmícháme rozpuštěné, ale vychladlé máslo, strouhané ořechy, mouku a... více o Kaštanový dort

Vanilkové rohlíčky kakaové

Vanilkové rohlíčky kakaové

Vypracujeme těsto z mouky, másla, strouhaných mandlí, 90 g cukru, vanilkového cukru a kakaa. Pomocí stříkačky s hvězdičkou děláme na suchý plech... více o Vanilkové rohlíčky kakaové

Železničný koláč

Železničný koláč

Žloutky vyšleháme se 100 g cukru a kůrou. Střídavě přimícháváme sníh z bílků a mouku. Rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu vlijeme na vymazaný a... více o Železničný koláč

Jahelník se sušenými švestkami

Jahelník se sušenými švestkami

Jáhly spaříme vroucí vodou, propereme, vodu slijeme, přelijeme studenou vodou a dáme se spetkou soli do sádlem vymazaného hrnce. Zalijeme mlékem tak,... více o Jahelník se sušenými švestkami

Výborné buchty

Výborné buchty

Zaděláme kynuté těsto běžným způsobem, nezapomeneme na prášek do pečiva (díky němu zůstanou buchty krásně vláčné i druhý den). Necháme vykynout, poté... více o Výborné buchty

Ořechové rohlíčky II.

Ořechové rohlíčky II.

Tuhý sníh utřeme s cukrem a vmícháme ořechy, kakao a skořici. Z hmoty tvoříme malé rohlíčky (vál podsypáváme moučkovým cukrem) a ty potom pozvolna... více o Ořechové rohlíčky II.

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Do teplého mléka rozmícháme cukr krystal a přidáme droždí.Necháme vykynout.Na dno mísy dáme špetku soli, přidáme hladkou mouku, vejce,kvásek a... více o Meruňkový táč kynutý

Moravské koláče - 50 ks

Moravské koláče - 50 ks

Do teplého mléka rozmícháme cukr krystal a přidáme droždí.Necháme vykynout.Na dno mísy dáme sůl, přidáme hladkou mouku, vejce, kvásek a propracujeme... více o Moravské koláče - 50 ks

Košíčky s pařížskou šlehačkou

Košíčky s pařížskou šlehačkou

Zpracujeme těsto, vtlačíme je do formiček na malé košíčky a upečeme. Těsta dáváme málo, nabyde. Svaříme šlehačku s čokoládou a necháme do druhého dne... více o Košíčky s pařížskou šlehačkou

Dětský dort - ježek

Dětský dort - ježek

Těsto: bílky vyšleháme, přidáme krystalový cukr a došleháme na tuhý sníh. Do hotového sněhu opatrně vmícháme žloutky smíchané z troškou vody. Nakonec... více o Dětský dort - ježek

Jablkové měsíčky (i pro diabetiky)

Jablkové měsíčky (i pro diabetiky)

Z tvarohu, tuku, mouky a soli připravíme těsto a necháme odstát asi půl hodiny. Oloupaná a očištěná jablka nahrubo nastrouháme a promícháme s... více o Jablkové měsíčky (i pro diabetiky)

Vánoční hruškový závin

Vánoční hruškový závin

Fíky a datle nakrájíme na malé kousky a s rozinkami namočíme do rumu alespoň na 12 hodín. Potom je promícháme s nakrájenými hruškami (opět na malé... více o Vánoční hruškový závin

Jablkový dortík

Jablkový dortík

Vše smícháme, nalijeme do vymazané a vysypané velké dortové formy a upečeme na 200 °C. Vychladlý dort polijeme polevou a ozdobíme šlehačkou, oříšky... více o Jablkový dortík

90 minut
Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Z ingrediencí uděláme těsto podobné lineckému, rozdělíme na dvě části a jednu část obarvíme kakaem. Tmavé těsto vyválíme na tenkou placku a pomocí... více o Dvoubarevné jablkové řezy

Palačinky z jablkového těsta

Palačinky z jablkového těsta

Do klasického palačinkového těsta z mouky, mléka, vajec a oleje nastrouháme 2 větší oloupaná jablka na hrubo.Pak osmažíme. Mohou se plnit i marmeládou... více o Palačinky z jablkového těsta

65 minut
Cheesecake V.

Cheesecake V.

Nejdříve si uděláme jemné linecké těsto, které dáme do dortové formy (průměr cca 26-28 cm). Smícháme mouku, tuk, 10 dkg cukru moučka, dvě vejce a... více o Cheesecake V.

Nugátovo-oříškové věnečky

Nugátovo-oříškové věnečky

Z mouky, cukru, vanilkového cukru, másla a vejce vypracujeme těsto a dáme na 1 hodinu do chladničky. Těsto vyválíme silné asi 3 mm a vykrajujeme... více o Nugátovo-oříškové věnečky

Karamelové řezy III.

Karamelové řezy III.

Utřeme tuk, cukr, žloutky a kakao. Přidáme oříšky, mouky a sníh z bílků. Upečeme a dále už postupujeme jako u karamelových řezů II. Buchta se liší... více o Karamelové řezy III.

40 minut
Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Z uvedených přísad smícháme těsto (třeba ve šlehači nebo hnětači). Z těsta vyválíme rohlíčky a zploštíme je - lepší ale je těsto rozválet a vykrájet... více o Pařížské rohlíčky II.

90 minut
Linecké košíčky

Linecké košíčky

Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v mouce). Vytlačíme do krajů... více o Linecké košíčky

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Z mouky, prášku, cukru, oříšků, kávy, másla, žloutků a mléka vypracujeme těsto a dáme do chladu ztuhnout. Těsto vyválíme a formičkou vykrajujeme... více o Kávové slzičky

Sádlové koláčky II.

Sádlové koláčky II.

Smícháme mouku se solí, cukrem a kakaem, přidáme sádlo, a vypracujeme těsto. Necháme přes noc rozležet v chladničce. Z těsta tvoříme menší kuličky, do... více o Sádlové koláčky II.

50 minut
Rychlá bábovka II.

Rychlá bábovka II.

Žloutky šleháme s cukrem a olejem do pěny. Opatrně zašleháme horké mléko a ještě chvilku šleháme do pěny. Z bílků ušleháme sníh a střídavě s moukou,... více o Rychlá bábovka II.

Kefírová buchta IV.

Kefírová buchta IV.

Suroviny promícháme, nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a pečeme na 200 °C. Do těsta můžeme dát celá jádra z vlašských ořechů,... více o Kefírová buchta IV.

Koláč s mandarinkami a kysanou smetanou

Koláč s mandarinkami a kysanou…

Vejce, cukr, olej a mléko ušleháme, přidáme mouku a s práškem do pečiva. Nalijeme na plech. Uvaříme pudink a nalijeme horký na syrové těsto. Dáme péci... více o Koláč s mandarinkami a kysanou smetanou

40 minut
Sandokanovo oko

Sandokanovo oko

Suroviny na hmotu se rozmíchají v páře. Ingredience na nádivku se smíchají. Suroviny na polevu se nahřejí a smíchají. Na dno umělohmotných dolíků... více o Sandokanovo oko

Trojrohé čepičky

Trojrohé čepičky

Máslo a cukr utřeme, vmícháme mouku, vejce, kůru a sůl. Když je těsto suché a drobí se, přidáme lžičku studené vody. Necháme 30 minut odpočívat v... více o Trojrohé čepičky

Kakaové dortíčky

Kakaové dortíčky

Smícháme mouku, cukr, kakao, tuk, mleté mandle nebo ořechy, vanilkový cukr a žloutky. Necháme v chladnu odležet. Těsto vyválíme 1/2 cm silné a... více o Kakaové dortíčky

Vánoční kávové rohlíčky

Vánoční kávové rohlíčky

Kávu rozpustíme v 50 ml vody. Smícháme mouku, mleté mandle, oříšky, cukr, sůl, tuk a kávu a dobře těsto propracujeme. Odložíme na 1 hodinu do chladu.... více o Vánoční kávové rohlíčky

Moser - buchta

Moser - buchta

Těsto připravuji jako první, pak na chvíli dávám do lednice. Pudink smícháme se 2 lžícemi cukru, dáme do mléka a vaříme. Ke konci po troškách... více o Moser - buchta

Jogurtová buchta

Jogurtová buchta

Vymažeme máslem formu a posypeme kokosem nebo strouhankou. Smícháme vejce s cukrem a vše ostatní, dáme do trouby na 150 °C přibližně na 40 minut.... více o Jogurtová buchta

90 minut
Tunisian orange, almond cake

Tunisian orange, almond cake

Strouhanku smícháme s cukrem, mandlemi a práškem do pečiva. Následně přidáme olej s vejci. Jako poslední přidáme na jemno nastrouhanou kůru z... více o Tunisian orange, almond cake

Ovocný koláč na plech

Ovocný koláč na plech

V míse rozetřeme droždí s cukrem, polovinou vlahého mléka a trochou mouky na řidší těstíčko a necháme vykynout. Pak přidáme mouku se solí, citr. kůru,... více o Ovocný koláč na plech

90 minut
Dort Želvička

Dort Želvička

Uděláme klasický piškot tak ze 4 vajec (4 žloutky utřeme se 80 g cukru, přidáme 80 g krupičkové mouky a sníh z bílků). Nejprve natřeme na pečící papír... více o Dort Želvička

90 minut
Tvarohové šátečky III.

Tvarohové šátečky III.

Z tvarohu, mouky, hery a špetky soli uděláme těsto. Potom si těsto rozdělíme menší bochánky, které pak rozválíme na pomoučněném vále. Těsto rozdělíme... více o Tvarohové šátečky III.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • ...
  • 145
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Poslední sledované recepty

47
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
26
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
25
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
25
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
22
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Dohra Naked Attraction s uragánem Janou: Plácání po zadku a libůstky šedesátníků

Dohra Naked Attraction s uragánem Janou: Plácání po zadku a libůstky šedesátníků

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact