• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Mezi recepty na sladkosti najdete i takové, které se staly legendami a pro svou oblibu obletěly celý svět. Pokud chcete sáhnout po jistotě, vyberte si z receptů, jejichž kvality již historie prověřila.

Mezi klasikou najdete třeba italské dokonalé tiramisu nebo jemnou panna cottu. Francouzi, kteří si jídlo umí skutečně vychutnat, světu dali lehoučké makronky, nadýchanou čokoládovou pěnu nebo slavné madlenky, jemné sušenky připomínající tvarem mušličky.

Mezi klasiku, kterou pro změnu prověřily naše domácí generace, patří rozhodně Míša řezy. Připomínají tvarohový nanuk Míša, který se začal vyrábět už v roce 1962 a patří dodnes mezi nejoblíbenější. Právě podle něj dostaly Míša řezy své jméno.

Tiramisu Panna Cotta Míša řezy Banány v čokoládě Krtkův dort Perník Soufflé Čokoládová pěna Brownies Makronky Koblihy Madlenky Cheesecake
50 minut
Plněné ořechy

Plněné ořechy

Těsto plnit do vymazaných formiček a teplé vyklápět - ne horké. Druhý den plnit a možno obalovat v cukru smíchaném s kakaem. Z této dávky je asi 44 ks... více o Plněné ořechy

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Vše zpracovat v míse, tvořit kuličky, obalovat v krystalovém nebo perlovém cukru a nechat dva dny schnout. Těsto se méně lepí na ruce, pokud si ruce... více o Rumové kuličky II.

Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma... více o Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

Jahody Amaretto

Jahody Amaretto

Jahody zbavíme stopek, opereme, necháme okapat a nasáknout likérem. Vložíme je do misek a jednoduše doplníme Ramou Cremefine ke šlehání, kterou jsme... více o Jahody Amaretto

Výborný ovocný jogurtový koláč

Výborný ovocný jogurtový koláč

Do mísy prosijeme polohrubou mouku a přimícháme prášek do pečiva, přysypeme krystalový cukr, vyklepneme jedno vejce a přidáme lžíci oleje a bílý... více o Výborný ovocný jogurtový koláč

Plněné rohlíčky II.

Plněné rohlíčky II.

Ingredience smícháme - studený tuk rozsekáme, těsto se nenechá kynout. Rozdělíme ho na 5 bochánků a každý vyválíme dokulata. Rozkrojíme na 4 výseče a... více o Plněné rohlíčky II.

Výborné Raffaelo

Výborné Raffaelo

Sušenky rozdrobíme, přidáme cukr, sušené mléko, vodu a Heru. Uděláme těsto, které necháme cca 1/2 hod. v lednici. Potom z toho uděláme kuličky, které... více o Výborné Raffaelo

Japonský vítr

Japonský vítr

Korpus: z celkového množství upečeme dvě placky na menším pekáči nebo na klasickém velkém a po upečení překrojíme. Pečeme v mírně teplé troubě. Krém:... více o Japonský vítr

Krémový koláč s broskvemi

Krémový koláč s broskvemi

Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které vytvarujeme do kulaté koláčové formy. Na těsto vyrovnáme plátky broskví. V misce utřeme smetanu, žloutky,... více o Krémový koláč s broskvemi

90 minut
Jablkový koláč de luxe

Jablkový koláč de luxe

Vypracujeme hladké těsto, vtlačíme ho do formy a uložíme do lednice. Tři jablka nakrájená na tenké plátky vložíme do pánve s 1/2 zavařeniny a 4... více o Jablkový koláč de luxe

Borůvkové opojení

Borůvkové opojení

Tvaroh, máslo, cukr a žloutek s rumem našleháme a těsně před nalitím do formy lehce přimícháme část borůvek. Upečeme, dáme do lednice a necháme... více o Borůvkové opojení

Věnec Paříž - Brest

Věnec Paříž - Brest

Tento moučník získal jméno podle každoročního cyklistického závodu Paříž - Brest. Pokud máte doma nadšeného cyklistu, vřele doporučuji upéct na oslavu... více o Věnec Paříž - Brest

Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků. Těsto nalijeme do... více o Harlekýn s pařížskou šlehačkou

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

Rozinky namočíme do rumu a přidáme trošku vody, přivedeme k varu a necháme vychladnout, pak je scedíne. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme... více o Tvarohový nepečený dort

Super buchta

Super buchta

Olej, žloutky, cukr a sodovku vyšleháme do pěny, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a nahrubo nastrouhanou čokoládu.... více o Super buchta

Klášterní rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Pomocí strojku tvoříme z odpočatého těsta rohlíčky, které po upečení máčíme na koncích v čokoládě.... více o Klášterní rohlíčky

Plněné pařížské rohlíčky

Plněné pařížské rohlíčky

Vypracujeme těsto, necháme několik hodin odpočinout a pak jim plníme malé formičky na rohlíčky - mělce. Upečené plníme máslovým krémem a konce máčíme... více o Plněné pařížské rohlíčky

Sádlové tyčinky

Sádlové tyčinky

Zpracujeme na vále těsto a necháme několik hodin odpočnout. Přes tvořítko na mlýnku protlačujeme tyčinky, které po upečení slepíme marmeládou a konce... více o Sádlové tyčinky

80 minut
Punčové úly

Punčové úly

Máslo ušleháme s cukrem, přidáme marmeládu, vejce a kakao, přimícháme mléko a mouku s práškem do pečiva. Těsto rezetřeme na vymazaný a vysypaný plech... více o Punčové úly

Čokoládový moučník II.

Čokoládový moučník II.

Ve vodní lázni svaříme Heru, cukr, kakao a vodu (můžeme přidat dle chuti i trochu rumu). Po vychladnutí oddělíme šálek směsi stranou, zbytek smícháme... více o Čokoládový moučník II.

Angreštový koláč

Angreštový koláč

Všechny ingredience na těsto smícháme, nakonec přidáme okapaný angrešt s trochou šťávy z kompotu, těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a... více o Angreštový koláč

Sachrův moučník

Sachrův moučník

Heru utřeme s cukrem do pěny, přidáme celá vejce, vanilinový cukr, mouku s práškem do pečiva, kakao a jemně nastrouhaná jablka. Vše důkladně... více o Sachrův moučník

Tvarohový koláč III.

Tvarohový koláč III.

Tvaroh, cukr, vejce, krupičku a prášek do pečiva zpracujeme v míse (nejlépe rukou, neboť těsto je dost husté), nakonec můžeme do těsta přidat rozinky.... více o Tvarohový koláč III.

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Cukr ušleháme s máslem do pěny, přidáme ořechy, mouku a lehce vmícháme sníh z bílků. Upečeme na menším pekáči ve středně horké troubě, je to rychle... více o Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Oříškové laskonky

Oříškové laskonky

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce zamícháme cukr smíchaný s oříšky, potom mouku a nakonec opatrně přiléváme rozpuštěné, ale vlahé máslo.... více o Oříškové laskonky

Ledovky III.

Ledovky III.

Z mouky, změklého tuku, cukru a žloutků vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu přikryté fólií odpočinout v chladu. Pak vyválíme plát, formičkou... více o Ledovky III.

Florentýnky III.

Florentýnky III.

V hlubší pánvi rozpustíme Heru, zlehka na ní opražíme vločky a necháme vychladnout. Pak zamícháme všechny ingredience (vejce, cukr, mouku, prášek do... více o Florentýnky III.

45 minut
Oplatkový salám

Oplatkový salám

Nad párou rozpustíme tuk a mícháme s cukrem a vejci do zhoustnutí. Přidáme kakao, ořechy, rozinky a nakrájené ovoce, vmícháme nalámanou čokoládu a na... více o Oplatkový salám

Čokoládové košíčky

Čokoládové košíčky

Z čokolády a tuku připravíme polevu. Bílek, cukr a marmeládu vyšleháme do husté pěny. Do papírových košíčků nalijeme lžičku (nebo malou polévkovou... více o Čokoládové košíčky

Štafetky z cukrárny

Štafetky z cukrárny

Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažemem a vysypeme polohrubou moukou. Sníh z bílků smícháme s ostatními ingrediencemi a opatrně pečeme... více o Štafetky z cukrárny

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské ořechy a rozinky a přisladíme.... více o Jablečná buchta s pudinkem

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Na pudink... více o Rýžový srnčí hřbet

Sypaný jablečník

Sypaný jablečník

Krupici, cukr a mák smícháme dohromady a na vymazaný plech vrstvíme: 0,5 l směsi, jablka, 0,5 l směsi, jablka, 0,5 l směsi. Navrch nastrouháme celé... více o Sypaný jablečník

Lískové oříšky v těstě

Lískové oříšky v těstě

Vše smícháme, zpracujeme v hladké těsto, do kterého balíme lísková jádra. Po upečení obalíme v moučkovém cukru.... více o Lískové oříšky v těstě

Pražský moučník

Pražský moučník

Vejce s cukrem, olejem a vodou šleháme v míse šlehačem. Přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Hmotu rozetřeme na hlubší plech vymazaný tukem.... více o Pražský moučník

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Tatranky nastrouháme nebo rozemeleme a nasypeme do misky, přidáme změklé máslo, rum, moučkový cukr a vlažné mléko. Zpracujeme v pevné těsto. Tvarujeme... více o Kuličky z tatranek

Tvarohové šátečky IV.

Tvarohové šátečky IV.

Vypracujeme vláčné těsto, vyválíme na placku a rozkrájíme na čtverce. Naplníme tvarohovou náplní, rohy přehneme do šátečků, upečeme. Po upečení... více o Tvarohové šátečky IV.

Čokoládovo-oříškový fondán

Čokoládovo-oříškový fondán

Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do hrnce. Přilijeme kondenzované mléko, přidáme máslo a za stálého míchání necháme na mírném plameni rozpustit. Do... více o Čokoládovo-oříškový fondán

Sypaný jablčník

Sypaný jablčník

Krupicu, cukor a mak zmiešame dokopy a na vymastený plech vrstvíme: 0,5 l zmesi, jablká, 0,5 l zmesi, jablká, 0,5 l zmesi. Navrch postrúhame celé... více o Sypaný jablčník

Koláč tety Evi

Koláč tety Evi

Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pak přidáme vše ostatní(s mlékem opatrně,aby těsto nebylo moc řídké!!!). Těsto nalejeme do vymazaného vysipaného... více o Koláč tety Evi

Americká buchta

Americká buchta

Krupicový cukr, vejce a olej ušleháme a přidáme všechno ostatní. Vlejeme do vymazaného a vysypaného plechu s vysokým okrajem a pečeme při 180 °C.... více o Americká buchta

Jogurtové štrúdlíčky do ruky (a bez vajec!)

Jogurtové štrúdlíčky do ruky (a bez…

Tuk rozpustíme, necháme zchladnout a smícháme se vším ostatním. Z těsta můžeme buď udělat 3 klasické štrúdly na plech nebo potěšit děti a udělat jim... více o Jogurtové štrúdlíčky do ruky (a bez vajec!)

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku, ušlehaný sníh z bílků a sekané ořechy. Krém: šlehačku ušleháme se ztužovačem.... více o Moučník alá tiramisu

60 minut
Benátský mrkvový zákusek

Benátský mrkvový zákusek

Předehřejeme troubu na 180 °C. Nastrouháme mrkev a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu. Svaříme (3 minuty, malý plamen) rozinky a ananasový džus. V... více o Benátský mrkvový zákusek

Perníčky II.

Perníčky II.

Vše zamícháme, přidáme 5 lžic vlažného mléka a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout a poté vykrajujeme různé tvary.... více o Perníčky II.

Družičky

Družičky

Listové těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme na čtverečky nebo formičkou vykrájíme kolečka. Děláme-li čtverečky, tak do středu každého dáme náplň a... více o Družičky

20 minut
Řezy se žloutkovou polevou

Řezy se žloutkovou polevou

Máslo s cukrem umícháme do pěny, přidáme rum, mleté ořechy a promícháme. Nakonec zlehka přímícháme tuhý sníh z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na... více o Řezy se žloutkovou polevou

Rychlý moučník z toastovače

Rychlý moučník z toastovače

Je to skoro stejné, jako když děláme toasty se šunkou nebo zeleninou. Rozdíl je jen v ingrediencích. Toastové chleby potřeme máslem, na jeden dáme 2... více o Rychlý moučník z toastovače

Rychlý moučník III.

Rychlý moučník III.

Je to skoro stejné jako když děláme toasty se šunkou, nebo zeleninou. Rozdíl je jen v indegriencích. Toastové chleby potřeme máslem, na jeden dáme... více o Rychlý moučník III.

Perník s cuketou

Perník s cuketou

Postup přípravy: Celá vejce smícháme s mlékem, kakaem, rozehřátým tukem a cukrem. Nakonec přidáme oloupanou, nastrouhanou cuketu, spolu s moukou,... více o Perník s cuketou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • ...
  • 145
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Poslední sledované recepty

49
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
31
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
25
Míša řezy
Míša řezy
23
Krkovička pro vítanou návštěvu
Krkovička pro vítanou…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact