• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Mezi recepty na sladkosti najdete i takové, které se staly legendami a pro svou oblibu obletěly celý svět. Pokud chcete sáhnout po jistotě, vyberte si z receptů, jejichž kvality již historie prověřila.

Mezi klasikou najdete třeba italské dokonalé tiramisu nebo jemnou panna cottu. Francouzi, kteří si jídlo umí skutečně vychutnat, světu dali lehoučké makronky, nadýchanou čokoládovou pěnu nebo slavné madlenky, jemné sušenky připomínající tvarem mušličky.

Mezi klasiku, kterou pro změnu prověřily naše domácí generace, patří rozhodně Míša řezy. Připomínají tvarohový nanuk Míša, který se začal vyrábět už v roce 1962 a patří dodnes mezi nejoblíbenější. Právě podle něj dostaly Míša řezy své jméno.

Tiramisu Panna Cotta Míša řezy Banány v čokoládě Krtkův dort Perník Soufflé Čokoládová pěna Brownies Makronky Koblihy Madlenky Cheesecake
Malinová srdíčka

Malinová srdíčka

Vymícháme máslo, cukr, žloutky, skořici a sůl, zapracujeme mouku s práškem a vymícháme. Odložíme na hodinu do chladu. Potom vyválíme, vykrajujeme... více o Malinová srdíčka

Marcipánové datle

Marcipánové datle

Datle rozkrájíme po délce a vyjmeme pecku. Marcipán smícháme s cukrem a šťávou, ušouláme šulánek, který krájíme šikmo na kousky dlouhé jako datle. Do... více o Marcipánové datle

Francouzská srdíčka

Francouzská srdíčka

Desku posypeme práškovým cukrem a na něm rozválíme těsto 2-3 mm silné. Přes sítko posypeme celé vrstvou kakaa (aby nebylo těsto vidět). Potom z obou... více o Francouzská srdíčka

Vánoční roláda krále Erika

Vánoční roláda krále Erika

Předehřát troubu na 180 °C, přidat mouku, kterou jsme smíchali s kakaem a pak přesypali přes síto, přidat rozpuštěné máslo. Dát do 23x33 cm roládové... více o Vánoční roláda krále Erika

Fíkový salám

Fíkový salám

Fíky umeleme, přidáme cukr, mleté ořechy, žloutek, na nudličky nakrájené mandle, na drobné kostičky nakrájenou kůru a vanilkový cukr. Dobře promícháme... více o Fíkový salám

Šarlota s pudinkem

Šarlota s pudinkem

Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme tři lžíce chladné vody, cukr a sůl. Našleháme je do pevné pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a promícháme... více o Šarlota s pudinkem

30 minut
Vánoční čokoládový chlebíček

Vánoční čokoládový chlebíček

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Vejce rozmícháme s cukrem krupice ruční metličkou (nešleháme!), potom přidáme a zamícháme čokoládu s... více o Vánoční čokoládový chlebíček

Rozinkáčky

Rozinkáčky

Ořechy a rozinky umeleme na mlýnku na maso. Umletou hmotu dáme na vál a přidáme k ní cukr a žloutky. Zpracujeme v těsto, při propracování podsypeme... více o Rozinkáčky

60 minut
Kokosové košíčky

Kokosové košíčky

Zpracujeme na vále v těsto, které necháme asi 30 minut uležet. Potom naplníme vymaštěné formičky košíčků těstem ve slabé vrstvě. Do syrových košíčků... více o Kokosové košíčky

Košíčky s krémem a ovocem

Košíčky s krémem a ovocem

Těsto: přísady zpracujeme v míse a vtlačíme do formiček (košíčků). Pečeme do růžova, ještě teplé vyklopíme a necháme vychladnout. Krém: mléko, cukr,... více o Košíčky s krémem a ovocem

Moravské ořechové košíčky

Moravské ořechové košíčky

Těstem naplníme košíčky kousek pod okraj (trochu se zvednou) nádivku vytvoříme tak, že utřeme máslo, cukr a žloutky. V druhé misce ořechy a bílek a... více o Moravské ořechové košíčky

30 minut
Kokos v mléčné čokoládě

Kokos v mléčné čokoládě

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr a vanilkový cukr a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Necháme vychladnout a přidáme kokos.... více o Kokos v mléčné čokoládě

Pražská brusle

Pražská brusle

Těsto vyválíme na 2 placky, které upečeme na vymazaném kokosem vysypaném plechu. Jednu placku polijeme horkým krémem (všechny ingredience na krém... více o Pražská brusle

Ořechová roláda (Dr.Oetker)

Ořechová roláda (Dr.Oetker)

1. Bílky ušleháme do pěny. Do bílkové pěny zašleháme za stálého míchání postupně žloutky. Cukr, mouku a kakao prosejeme a za pomoci elektrického... více o Ořechová roláda (Dr.Oetker)

Opilé řezy II.

Opilé řezy II.

Pečlivě smísíme máslo, cukr, žloutky, kakao, mouku a prášek do pečiva(PRDOPEČ). Ze šesti bílků ušleháme sníh, smícháme s výše uvedenou hmotou, dáme na... více o Opilé řezy II.

Šohajdy  - košíčky

Šohajdy - košíčky

Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr a kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme! Rozpuštěnou čokoládovou hmotu nalijeme asi v 1/2 cm... více o Šohajdy - košíčky

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Vypracujeme těsto, vyválíme ho a vykrajujeme z něj menší kolečka, která klademe na plech. Zpracujeme nádivku - z bílků ušleháme sníh nad parou (2... více o Myslivecké knoflíky

50 minut
Tatranské pracny

Tatranské pracny

Tatranky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. Formičky na pracny vymažeme rozehřátou Omegou, naplníme těstem... více o Tatranské pracny

60 minut
Ořechové rohlíčky vánoční

Ořechové rohlíčky vánoční

Cukr, bílky (nešlehané), ořechy, vaříme ve vodní lázni (občas zamícháme) až je to tuhé, sklovité, voní ořechy. Přidáme hrst strouhanky a buď necháme... více o Ořechové rohlíčky vánoční

30 minut
Dort všeho druhu

Dort všeho druhu

Do mísy dáme žloutky, cukr a vanilín, utřeme do světla a přidáme změklé máslo. Může být částečně rozehřálé. Potom přidáme kysanou smetanu, šlehačku... více o Dort všeho druhu

Nebe v "hubě"

Nebe v "hubě"

Vše zpracujeme v těsto, které necháme pár hodin v lednici. Potom vyválíme asi 2-3 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme malá kolečka (asi 3 cm), která... více o Nebe v "hubě"

Malinový dortík

Malinový dortík

Korpus: oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme tuhý sníh, do kterého přidáme 3 lžíce cukru. Vmícháme mouku, žloutky a kypřící prášek. Vymažeme a... více o Malinový dortík

40 minut
Maminčiny vanilkové rohlíčky II.

Maminčiny vanilkové rohlíčky II.

Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. Suroviny pak zpracujeme dohromady. Utvoříme váleček, který rozdělíme na čtvrtiny. Znovu vyválíme a... více o Maminčiny vanilkové rohlíčky II.

Řezy s vitamínem

Řezy s vitamínem

Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme kakao, olej a vodu. Potom vmícháme mouku s práškem. Těsto vlijeme na vymazaný plech a upečeme. Necháme vychladnout.... více o Řezy s vitamínem

Pomerančová bábovka

Pomerančová bábovka

V míse utřeme máslo s polovinou cukru do pěny. Pak postupně přidáváme vejce, kysanou smetanu, rozinky, ořechy a mouku s práškem. Husté těsto vlijeme... více o Pomerančová bábovka

Závin na dva způsoby

Závin na dva způsoby

Mouku dáme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme ocet, žloutek, nastrouháme tuk, rozdrobíme tvaroh a zpracujeme vláčné těsto. Bochánek... více o Závin na dva způsoby

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Dobře zpracujeme mouku, máslo, cukr, vajíčko a vanilkový cukr. Těsto necháme 1-2 hodiny v chladu. Náplň: ořechy umeleme, smícháme je s citronovou... více o Oříškové rohlíčky

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Těsto: suroviny zpracujeme a vtlačíme do formiček (košíčků) upečeme při 175 °C asi 10-15 minut. Ořechová náplň: vše smícháme. Utvoříme kuličky, které... více o Košíčky isidor

10 minut
Domácí "listové" těsto

Domácí "listové" těsto

Tuk nastrouháme do mouky, přidáme tekutinu, ocet a sůl a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme chvíli v ledničce odležet ... více o Domácí "listové" těsto

60 minut
Maminčiny vanilkové rohlíčky I.

Maminčiny vanilkové rohlíčky I.

Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým... více o Maminčiny vanilkové rohlíčky I.

Vanilkové nebe

Vanilkové nebe

Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho nechte dojít pokojové teploty. Nesmí... více o Vanilkové nebe

Skleničková bábovka

Skleničková bábovka

Všechny suroviny metlou pořádně rozšleháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v troubě asi při 180 °C.... více o Skleničková bábovka

20 minut
Vánoční čokopohár

Vánoční čokopohár

Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme na mírném ohni. Poté vmícháme žloutky, směs odstavíme a šleháme do husta. Postupně přidáváme... více o Vánoční čokopohár

Štrůdlička s pudinkem

Štrůdlička s pudinkem

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho za občasného zamíchání trochu vychladnout. Větší polovinu těsta rozválíme a vyložíme jím... více o Štrůdlička s pudinkem

60 minut
Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Na kvásek rozpustíme ve vlažném mléce rozdrobené droždí a 1 lžičku cukru. Přikryté necháme asi 10 minut kynout. Do mísy dáme mouku, 180 g másla, sůl,... více o Klasická vánoční štóla

20 minut
Ořechové vosí úly

Ořechové vosí úly

Uvedené suroviny na těsto se zpracují. Utvoří se kuličky, jež se zlehka obalí v mletém cukru a vtlačením do formičky vytvarujeme vosí hnízdo. Suroviny... více o Ořechové vosí úly

Risalamande

Risalamande

Den předem namočit mandle, ať jde slupka lehce sloupnout a mandle jsou bílé a křehké. V kastrole přivést vodu do bodu varu, přidat opranou rýži a za... více o Risalamande

Jablkový perník II.

Jablkový perník II.

Vajíčko a cukr ušleháme do pěny a pomalu přidáváme olej. Do hmoty střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do perníku a sodou nebo... více o Jablkový perník II.

20 minut
Banánová buchta II.

Banánová buchta II.

V míse rozmačkáme banány, přidáme mouku, cukr, olej, vejce, mléko a prášek. Všechno zamícháme a nalijeme na menší plech (používám pečicí papír -... více o Banánová buchta II.

Pudinkový dort

Pudinkový dort

Piškoty slepíme marmeládou a položime na dno dortové formy. Na piškoty položíme okapané ovoce a zalejeme pudinkem, který jsme si připravili s 0,5 l... více o Pudinkový dort

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Žloutky ušleháme s krystalovým cukrem, přidáme 10 lžic vody a 10 lžic oleje, prášek do pečiva a hladkou mouku. Postupně zamícháme ušlehaný sníh.... více o Ovocný koláč III.

40 minut
Skořicové hvězdy z Německa

Skořicové hvězdy z Německa

Z bílků šleháme sníh a postupně do něj přidáváme cukr, až vznikne hustá hmota. 2 lžíce této hmoty si odložíme stranou. Do zbytku vmícháme skořici a... více o Skořicové hvězdy z Německa

Perníková roláda

Perníková roláda

Vše zpracovat v hutnější těsto a na noc šoupnout do ledničky. Druhý den vyválet placku jako na štrůdl, potřít vrstvou povidel, posypat ořechy a... více o Perníková roláda

20 minut
Bílá čokoládová pěna

Bílá čokoládová pěna

Čokoládu rozlámeme na malé kousky. Při mírné teplotě ji rozpustíme ve smetaně s likérem. Nevaříme! Směs nalijeme do mísy, přikryjeme průsvitnou fólií... více o Bílá čokoládová pěna

Štóla s marcipánem a kandovaným ovocem

Štóla s marcipánem a kandovaným ovocem

Z 0,8 dl vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a mouky připravíme kvásek. V míse promícháme mouku, sůl, citronovou kůru a oba druhy cukru, přilijeme... více o Štóla s marcipánem a kandovaným ovocem

Štóla marcipánová ovocná

Štóla marcipánová ovocná

Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na... více o Štóla marcipánová ovocná

140 minut
Marcipánová štóla

Marcipánová štóla

Droždí rozpustíme v teplém mléce a prohněteme s moukou, tukem, cukrem, solí a vejcem. Přikryté necháme kynout asi 60 minut. Meruňky a pistácie... více o Marcipánová štóla

70 minut
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na... více o Drážďanská štóla

Von Trapp apple strudel

Von Trapp apple strudel

Nastavíme troubu na 200 °C, rozehřejeme máslo, smícháme všechny ingredience (kromě másla a moučkového cukru smícháme). Z balíčku těsta oddělíme 8... více o Von Trapp apple strudel

Mléčný koláč z fillo těsta

Mléčný koláč z fillo těsta

Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm cukr, pomalu přisypeme krupici a uvaříme. Necháme prochladnout a vmícháme vejce a vanilku. Na pomazaný plech dáme... více o Mléčný koláč z fillo těsta

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • ...
  • 145
  • Další stránka

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Poslední sledované recepty

52
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Ovesná kaše tak, jak ji dělám já
Ovesná kaše tak, jak ji…
32
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné…
30
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy „To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

„To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Zvíře, které uvidíte jako první, prozradí hodně o vaší osobnosti!

Zvíře, které uvidíte jako první, prozradí hodně o vaší osobnosti!

  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact