Kuřecí maso je bílé a oproti vepřovému nebo hovězímu velmi lehké. Může se dusit, péct, smažit, grilovat, použít do salátů, jeho možnosti jsou zkrátka neomezené.
Při vaření z kuřecího masa je dobré znát, k čemu je jaká část masa vhodná a jak ji upravovat. Mezi neoblíbenější část patří stehna. Jsou šťavnatá a často se v celku grilují. Při vykostění se stehenní řízky mohou připravovat jako plátky.
Křidýlka a paličky se většinou grilují a jejich výhoda je šťavnatost a poměrně rychlá úprava. Proti tomu kuřecí prsa bývají suchá a při jejich přípravě je dobré s tím počítat a úpravu tomu uzpůsobit. Dělají se z nich nudličky, řízky, plátky, nebo se plní dalšími surovinami. Kuřecí droby a skelet se využijí třeba do polévky.
Na trochu oleje dám rozdusit 3 opravdu veliké cibule, když zhnědne, tak přidám vše ostatní nechám to podusit. Trochu podliji vývarem z masoxu a vše... více o Rychlé kuřecí ptáčky
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně... více o Grandiózní
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Takto připravené řízky osmahneme na másle a posypeme kari kořením. Přilijeme celou plechovku kukuřice i se... více o Kuře na kukuřici
Kuřecí prsa nakrájíme na silnější nudličky asi jako na čínu, dáme do misky, popepříme, posypeme kořením na kuře, kdo má rád, přidá trochu kari, lehce... více o Kuřecí kousky v bramborovém těstíčku
Kuřecí plátky, nejlépe stehenní, protože jsou šťavnaté, osolím, opepřím a posypu nějakým oblíbeným kořením, já používám nejraději Happygril od Avokáda... více o Kuřecí plátky na víně
Naklepeme si kuřecí stehna cca 120-150 g na 1 porci a okořeníme steakovým kořením, pokapeme olejem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 250 °C na... více o Tak tomu nikdo neodolá...
Na rozehřátém oleji a jedné lžíci másla opečeme osolené a opepřené kuře na obou stranách. Zakryjeme a dusíme až z prsíček teče bezbarevná šťáva (10... více o Kuře za 35 minut
Řízky naklepeme, obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka, které si připravíme z ušlehaných bílků, mléka, kari soli a tvarohu. Řízky pak ještě... více o Hedvábné řízky
Nejdříve na oleji zpěníme cibule nakrájené na 1/4 a palici česneku překrojenou napůl, přidáme citron rozkrojený také na 1/4, bobkový list, sůl, pepř a... více o Plněné citronové kuře
Na oleji zpěníme cibuli, pak přidáme koření a také necháme zpěnit. Slepici rozdělíme na porce a opečeme na směsi cibule a koření. Zalijeme vodou,... více o Slepice po indiánsku
V osolené vodě (může být i vegeta) uvaříme těstoviny a brokolici. Vaříme každé zvlášť! Mezitím na kostičky nakrájíme kuřecí maso a na oleji osmahneme... více o Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí
Každé stehno plošně rozřežeme na co největší tenký plát v kuse (ale lze i z jiného masa), posypeme grilovacím kořením, pomažeme hořčicí, položíme... více o Barevná stehna
Očištěná stehna s kůží osolit, opepřit, dát na dno vymazaného pekáčku, zalít pivem (můžeme ho postupně dolévat, ale lepší je ho nalét rovnou ihned).... více o Stehna na černém pivu
Kuře uvaříme a po vychladnutí vykostíme. Nakrájíme ho na porce a rozprostřeme po talíři, který předem ozdobíme listy hlávkového salátu. Mezitím... více o Milionářské kuře
Řízky naklepeme, osolíme. Nastrouhaný rokfór smícháme s nasekanými ořechy a směs rozdělíme na řízky. Potom je přehneme a sepneme párátkem. Řízky... více o Krůtí řízky s rokfórem
Maso nakrájet na kusy, naložit na chvíli do směsi: žloutky se solamylem, sůl, pepř, sójovka, worchestr. Pak ušlehat sníh z bílků a opatrně vmíchat do... více o Kuřecí prsa v těstíčku
Vymastíme pekáč a vyložíme jej plátky anglické slaniny. Na ně naklademe naklepané, osolené a okořeněné plátky kuřecího masa. Povrch pokryjeme opět... více o Kuře podle Lucky
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky stejně tak i tyčinky a pórek. V pánvi wok rozehřejeme olej, dáme maso, osolíme a opékáme do růžova. Přidáme koření... více o Kuřecí mls
Kuře vykostíme, nakrájíme na drobno. Smažíme na másle asi 15 min., přidáme ostré karí. Poté přidáme na drobno nakrájený pórek a žampiony a nakonec... více o Vietnamské kuře
Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji s česnekem a solí (5 min.). Přisypeme karí a nadrobno nakrájené brambory. Přidáme kousky masa, podlijeme 2... více o Ostré somálské karí
Kuře rozporcujeme na menší kousky. V pekáčku rozpustíme máslo a porce kuřete na něm z obou stran lehce opečeme, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli... více o Kuře na pivu se šlehačkou
Nejdříve si připravíme mleté maso obvyklým způsobem jako na sekanou. Potom do něj vmícháme na hrubo překrájená drůbeží játra. Vykostíme kuře, osolíme,... více o Plněná kachna
Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli... více o Kuře v římském hrnci pečené na bramborách
Všechny ingredience na marinádu smícháme a potřeme jí kuřecí stehna. Necháme min. 2 hodiny uležet, nejlépe přes noc. Dáme na plech i s marinádou a... více o Strouhanková kuřecí stehýnka
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Nejlépe přes noc. Na marinádu smícháme bílé jogurty, vajíčko, prolisované stroužky česneku a... více o Naložené řízky v jogurtové marinádě
Do vymazaného pekáčku dáme oloupaná pokrájená rajčata, nakrájené papriky a cibuli. Na tuto vrstvu rozložíme brambory na plátky, posypeme kořením a... více o Zapečené kuře II.
Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte pekáček olejem a dejte na dno kousky kuřete, kůží dolů, v jedné vrstvě. Smíchejte všechny ingredience vyjma... více o Thajské kuře
Kuřecí prsa rozklepeme tak, aby se z nich později dala utvořit kapsa. Osolíme, opepříme, vložíme nakrájené olomoucké tvarůžky, pórek, kápii a zabalíme... více o Kuřecí kapsy s olomouckými tvarůžky
Nakrájíme cibuli na půlkolečka a poklademe jím dno hrnce, dále dáme uvařené brambory (dělám je přes kolečko jako na bramborový salát), osolíme,... více o Zapečené brambory v římském hrnci
Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme. Pokud necháváme kost, lehce ji odřízneme od masa a naklademe na vyšší plech nebo pekáček. Na každou... více o Kotletky na leču
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, opaprikujeme. Velký kus alobalu, přeložíme na polovinu, na alobal položíme 1 plátek uzené slaniny, na slaninu položíme... více o Cikánské kuře
Kuřecí nebo krůtí maso naklepeme, nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na trošce másla. Špenát rozmrazíme, vodu slijeme a povaříme se smetanou,... více o Falešné gnocchi s kuřetem a špenátovou omáčkou
Kuřecí prsíčka očistíme a odblaníme, pokrájíme na jemné nudličky. Maso osolíme a lehce obalíme v solamylu. Maso orestujeme na rozpáleném oleji.... více o Kuřecí masíčko Mezi nebem a zemí
Řízky naklepeme a osolíme. Jednu stranu potřeme bohatě česnekem, na česnek přilepíme plátek sýra a obalíme v trojobalu. Smažíme na oleji. Místo... více o Kuřecí smaženky se sýrem a česnekem
Z kuřete odstraníme kůži, naporcujeme na malé porce, osolíme ze všech stran a potřeme česnekem. Mísu z varného skla vymažeme olejem, na dno... více o Císařské kuře
Kuřecí prsa naklepeme, okořeníme a na pánvi (nejlépe na té, kterou můžeme dát i do trouby) opečeme dozlatova. Hermelín podélně rozřízneme tak, že nám... více o Kuřecí steak s hermošem a brusinkami
Játra nakrájíme na kousky, mrkev na nudličky, cibuli a slaninu na kostičky. Na lžíci oleje nebo sádla dáme opražit cibuli a slaninu. Přidáme játra a... více o Játra v sýrové omáčce
Kuřecí prsa rozklepeme tak, aby se z nich později dala utvořit kapsa. Osolíme, opepříme, vložíme nakrájené olomoucké tvarůžky, pórek, kápii a zabalíme... více o Smradláček chlupatého řidiče z náklaďáku
Stehna krátce orestujeme v pekáči na oleji, vyndáme a z mouky a másla ve výpeku uděláme světlou jíšku. Přidáme lečo, dále asi 4 dcl vody, osolíme,... více o Kuře a la Burgas
Krůtí prsa rozřízneme a naklepeme, aby nám vznikl plát. Osolíme, opepříme, vložíme plátek šunky, nakrájenou sterilovanou broskev a zasypeme strouhanou... více o Krůtí kapsa dle Radka
Kuře uvaříme s kořenovou zeleninou, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a tymiánem. Měkké maso "rozcupujeme" nikoliv nakrájíme a zalijeme... více o Kuřecí salát Abraham
Kuře vykostíme a rozkrájíme maso na malé kousky asi tak 1x1 cm. Zalijeme omáčkou, malinko osolíme a necháme uležet 1/2 hodiny, nejdéle do druhého dne.... více o Kuřecí kousky
Nálev - suroviny smícháme dohromady a přidáme červený olej (osmahneme 2 lžíce oleje s trochou pálivé papriky). Nálev promícháme s masem, přidáme... více o Čínský kuřecí salát
Kuře rozkrojíme podél hřbetu a rukou naplocho roztlačíme. Ze všech stran okořeníme a osolíme. Hřbetem dolů položíme na vymazaný pekáček a zatížíme... více o Předpečené kuře
Kuřecí plátky posolíme a naskládáme do pečící misky. Nakrájíme na hrubo cibule a necháme zpěnit na oleji (oleje může být míň), přidáme kečup a necháme... více o Kuřecí plátky podle Makulky
Na pekáček dáme trochu oleje, poklademe na plátky nakrájenou cibulí, dále poklademe plátky uzeného bůčku, houby a na to dáme osolené a okořeněné řízky... více o Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou
Prsíčka si nakrájíme na jemné nudličky a okořeníme je steakovým a pepřovým kořením. Zprudka je orestujeme a přidáme na kostičky nakrájený hermelín,... více o Excelentní zážitek
Prsíčka nakrájíme na kousky, na oleji orestujeme do měkka. Přidáme na kolečka pokrájený pórek a cibuli. Zalijeme smetanou a chvilku podusíme. Ochutíme... více o Kuřecí soté se smetanou
Vše smícháme v těsto. Na rozpálené pánvi osmahneme placky - cca 5 placek, na které ještě za tepla rozetřeme kečup, posypeme cibulí a strouhaným sýrem.... více o Bramborová placka s masem
Prsa nakrájíme na hrubší plátky, potřeme olejem, obalíme v grilovacím koření a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Do smetany přidáme na jemno... více o Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou