• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Články
  • Vizitka
  • Nejnáročnější recepty Česka? Jednoznačně moučníky!

Nejnáročnější recepty Česka? Jednoznačně moučníky!

PR článek
| 17. 9. 2013
Vizitka
Nejnáročnější recepty Česka? Jednoznačně moučníky!

Během června a července se mohli všichni milovníci domácího vaření přihlásit do soutěže organizované značkou Jar Platinum na webu www.recepty.cz. Soutěž si kladla za cíl najít ten nejnáročnější recept. Vítězové získali účast na kulinářském workshopu vedeném českým šéfkuchařem, který zastřešil kampaň značky Jar Platinum, Radkem Šubrtem.

Soutěž odhalila ty nejnáročnější recepty připravené v domácích kuchyních. Kritériem výběru však byla i jejich složitost co do množství použitého nádobí. Soutěžící měli možnost zvolit si tři kategorie – polévky, hlavní chody a dezerty.

Na konci klání vybral zkušený šéfkuchař Radek Šubrt třicet nejnáročnějších receptů. Třicet finalistů poté pozval na svůj kulinářský workshop, který se konal v polovině srpna v Praze. Která kategorie je českou „královskou disciplínou“? Dezerty! Zde je jeden z vítězných receptů.

Karamelové větrníky

Těsto:
300 ml vody
125 ml oleje
250 g hladké mouky
6 vajec
špetka soli

Vanilková náplň:
500 ml mléka
1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku
100 g curku moučky
100 ml smetany ke šlehání

Karamelový krém a poleva:
750 ml smetany ke šlehání
250 g cukru krystal

Postup:

Na přípravu karamelu nechte rozpustit v nerezovém hrnci cukr. Až zezlátne, pomalu vmíchejte - nejlépe kovovou metličkou - 500 ml smetany ke šlehání. Vzniklou směs, která se může na první pohled zdát vlivem teplotního šoku poněkud tuhá, nechte za stálého míchání rozpustit a promísit se. Přelijte ji do studené nádoby a počkejte, až vychladne. Na šlehání bude muset být opravdu studená.

Mezitím si připravte korpusy větrníků. 300 ml vody smíchejte s olejem a přiveďte k varu. Přidejte sůl a do směsi najednou vsypte mouku a míchejte ji. Za pár minut vytvoříte kompaktní těsto, které poměrně dobře drží pohromadě. Na dně pravděpodobně vznikne napálená vrstvička, která signalizuje, že postupujete správně! Těsto přemístěte do mísy a míchejte, dokud nezchladne na teplotu, kdy vám při hnětení nebude jeho teplota vadit. Optimální je přibližně 37°C. Rukama pojte těsto postupně s každým ze šesti vajec. Dejte si načas a vpravte jedno za druhým do těsta.

Nyní na plechu z těsta vytvořte úhledné “hroudičky”. Nechte kolem každé dost místa, aby v troubě vykynuly. Trouba by měla být rozehřátá na 180 – 200°C. Po vložení plechu s větrníky troubu v první fázi (přibližně 15 minut nebo než větrníky začnou zlátnout) neotevírejte! Udělejte to nejdříve za 25-30 minut. Po dopečení těsto co nejdříve překrojte vroubkovaným nožem horizontálně napůl.

Zatímco budou přepůlené větrníky chladnout, připravte si krémy. Začněte náplní z vanilkového pudinku (pokud jste si karamel nepřipravili den předem, v tuto chvíli bude ještě pravděpodobně chladnout :) ), která vytvoří první vrstvu, a proto musí být hutnější než horní nadýchaná karamelová šlehačka.

Připravte si hustý pudink a po jeho zchladnutí jej smíchejte se 100 ml dotuha vyšlehané šlehačky. Karamelovou smetanu, která by již v tuto chvíli měla být vychlazená, rozdělte na dvě poloviny. Do jedné z nich zamíchejte 250 ml smetany na šlehání. Dávejte pozor, aby se “nezdrcla”. Vše vyšlehejte do tuhé karamelové šlehačkové pěny, kterou můžete zpevnit ztužovačem. Nyní můžete začít plnit nejdříve vanilkovou a poté karamelovou náplní. Posledním krokem je namočení horních polovin větrníčků v druhé polovině karamelové smetany, kterou můžete pro větší pro větší hustotu svařit s trochou cukru.

Pokud se rozhodnete tento recept vyzkoušet doma a stale se ptáte, co má Jar Platinum a vaření společného, vaše otázka bude jistě zodpovězena. Příprava domácích specialit jde ruku v ruce s horami špinavého nádobí a jejich následné umývání může být větší výzvou než samo vaření. Jar Platinum přináší nejsilnější čisticí sílu v historii značky Jar. Nabízí čisticí efekt srovnatelný s celonočním namáčením již za 10 minut. Jar Platinum nyní přináší také nové kapsle do myčky, které čistí nejen nádobí, ale také filtr myčky.


Sledujte Jar na Facebooku a oslavte chvilky v rodinném kruhu u stolu plného výtečného jídla!

Nový Jar Platinum na ruční mytí nádobí je dostupný ve 2 variantách: Lemon & Lime a Arctic Fresh.
Doporudoporučené maloobchodní ceny: 720 ml - 49,90 Kč; 480 ml - 389,00 Kč

Jar Platinum - kapsle do automatické myčky nádobí
Doporučené maloobchodní ceny: 20 ks – 179 Kč; 30 ks – 249 Kč; 40 ks – 319 Kč; 50 ks – 379 Kč, 70 ks – 499 Kč

Doporučené maloobchodní ceny se mohou u jednotlivých prodejců lišit.

Videa z akce najdete zde:

Unknown media type: html

Unknown media type: html

Unknown media type: html

Unknown media type: html

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Poslední sledované recepty

24
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
20
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
19
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
19
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
18
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Vizitka
  • Nejnáročnější recepty Česka? Jednoznačně moučníky!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact