• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Rybí hody

Rybí hody

F.O.O.D.
| 20. 1. 2016
Gourmet
Rybí hody

Rybí maso je zdravé a mělo by se jíst alespoň dvakrát týdně. Přinášíme proto pár tipů na jeho úpravu.

Kapr pečený na víně

4–6 porcí - příprava: 45 minut

* 1/4 tmavého chleba
* olivový olej
* filety z 1 kapra
* sůl a pepř
* 6 šalotek
* 100 g slaniny
* šalvěj a petrželka
* 1 palice česneku
* 120 g másla
* 200 ml bílého vína

Chleba nakrájejte na krajíce a osmažte na oleji. Vyložte jimi pekáček nebo hlubší plech a poklaďte filety kapra, které jste pokrájeli na porce, osolili a opepřili. Posypte nahrubo nakrájenými šalotkami a poklaďte plátky slaniny a másla, šalvějí a petrželkou. Přidejte překrojenou palici česneku a pečte při 180 °C. Asi po 10 minutách podlijte vínem a pečte ještě 20 minut, podle velikosti porcí ryby.

Losos s fenyklem a žampiony

6 porcí - příprava: 20 minut

* 8 jarních cibulek
* 400 g žampionů
* 8 kořenů baby fenyklu
* rostlinný olej
* 1 kg filetu lososa s kůží
* sůl a pepř
* hladká mouka na obalení

Jarní cibulky spolu s očištěnými a nakrájenými žampiony a nakrájeným fenyklem orestujte na oleji a pak poduste. Filety lososa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na pánvi vedle zeleniny je restujte z každé strany asi 3 minuty.

Úhoři na kmíně

4–6 porcí - příprava: 45 minut

* 2 úhoři
* sůl a pepř
* 1 hrst kmínu
* hladká mouka na obalení
* 120 g másla
* 800 g brambor typu A, B
* 6 jarních cibulek
* pažitka

Vykuchané a stažené úhoře osolte, opepřete, okmínujte a obalte v hladké mouce. V pekáčku s trochou másla pečte asi 30 minut při 180 °C, podle velikosti ryby. Podávejte se šťouchanými bramborami. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě, rozšťouchejte je a smíchejte s na másle orestovanými nasekanými jarními cibulkami. Posypte pažitkou.

Unknown media type: gallery

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

35 minut
Salát s rozpečeným kozím sýrem

Salát s rozpečeným kozím sýrem

40 minut
Jarní salát s grapefruitem a avokádem

Jarní salát s grapefruitem a avokádem

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

Poslední sledované recepty

78
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
68
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
54
Míša řezy
Míša řezy
53
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
43
Snadné čokoládové muffiny
Snadné čokoládové muffiny

Zajímavé články

6 potravin proti jarní únavě? Tyhle vás proberou raz dva!
6 potravin proti jarní únavě? Tyhle vás proberou…
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí štajryš nebo kuclíková polévka?
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec,…
Jarní alergie: Nahraďte drahé léky dobrým jídlem! Máme skvělé tipy, jak s alergií zatočit
Jarní alergie: Nahraďte drahé léky dobrým jídlem!…
Jak se vyrovnat se změnou času? Pomůže vám i správně zvolené jídlo
Jak se vyrovnat se změnou času? Pomůže vám i…
Medvědí česnek: Vše, co potřebujete vědět předtím, než utrhnete první list
Medvědí česnek: Vše, co potřebujete vědět předtím…
AHA.cz Bílá bez makeupu rozvířila vody: Co je to za bábu?

Bílá bez makeupu rozvířila vody: Co je to za bábu?

Mimibazar Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jakub Prachař: Sara se mnou lásku k divočině nesdílí

Jakub Prachař: Sara se mnou lásku k divočině nesdílí

Ženy.cz Nějak to zvládnu. Proč občas kývneme na práci, kvůli které se hroutíme, a jak říct ne?

Nějak to zvládnu. Proč občas kývneme na práci, kvůli které se hroutíme, a jak říct ne?

Blesk.cz Sexy Kardashianky tělo na tělo: Sestry v akci!

Sexy Kardashianky tělo na tělo: Sestry v akci!

SportRevue.cz Zrádci a krysy! 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy! 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz RECEPT: Segedínský guláš s knedlíkem. Naučte se ten jediný pravý

RECEPT: Segedínský guláš s knedlíkem. Naučte se ten jediný pravý

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká milostné dobrodružství a komu hrozí výpověď?

Horoskop na další týden: Koho čeká milostné dobrodružství a komu hrozí výpověď?

Abecedazahrady Jak a čím ohraničit záhony v zahradě? Inspirujte se v galerii!

Jak a čím ohraničit záhony v zahradě? Inspirujte se v galerii!

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Rybí hody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí