• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Rybí hody

Rybí hody

F.O.O.D.
| 20. 1. 2016
Gourmet
Rybí hody

Rybí maso je zdravé a mělo by se jíst alespoň dvakrát týdně. Přinášíme proto pár tipů na jeho úpravu.

Kapr pečený na víně

4–6 porcí - příprava: 45 minut

* 1/4 tmavého chleba
* olivový olej
* filety z 1 kapra
* sůl a pepř
* 6 šalotek
* 100 g slaniny
* šalvěj a petrželka
* 1 palice česneku
* 120 g másla
* 200 ml bílého vína

Chleba nakrájejte na krajíce a osmažte na oleji. Vyložte jimi pekáček nebo hlubší plech a poklaďte filety kapra, které jste pokrájeli na porce, osolili a opepřili. Posypte nahrubo nakrájenými šalotkami a poklaďte plátky slaniny a másla, šalvějí a petrželkou. Přidejte překrojenou palici česneku a pečte při 180 °C. Asi po 10 minutách podlijte vínem a pečte ještě 20 minut, podle velikosti porcí ryby.

Losos s fenyklem a žampiony

6 porcí - příprava: 20 minut

* 8 jarních cibulek
* 400 g žampionů
* 8 kořenů baby fenyklu
* rostlinný olej
* 1 kg filetu lososa s kůží
* sůl a pepř
* hladká mouka na obalení

Jarní cibulky spolu s očištěnými a nakrájenými žampiony a nakrájeným fenyklem orestujte na oleji a pak poduste. Filety lososa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na pánvi vedle zeleniny je restujte z každé strany asi 3 minuty.

Úhoři na kmíně

4–6 porcí - příprava: 45 minut

* 2 úhoři
* sůl a pepř
* 1 hrst kmínu
* hladká mouka na obalení
* 120 g másla
* 800 g brambor typu A, B
* 6 jarních cibulek
* pažitka

Vykuchané a stažené úhoře osolte, opepřete, okmínujte a obalte v hladké mouce. V pekáčku s trochou másla pečte asi 30 minut při 180 °C, podle velikosti ryby. Podávejte se šťouchanými bramborami. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě, rozšťouchejte je a smíchejte s na másle orestovanými nasekanými jarními cibulkami. Posypte pažitkou.

Unknown media type: gallery

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

5 minut
Zelené smoothie s pampeliškovými květy

Zelené smoothie s pampeliškovými květy

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

20 minut
Šeříkový sirup

Šeříkový sirup

Poslední sledované recepty

220
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Bezinkový sirup
Bezinkový sirup
42
Palačinky
Palačinky
42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Bezový sirup, džem i smaženky: 5 receptů z bezu, které znaly už naše babičky
Bezový sirup, džem i smaženky: 5 receptů z bezu,…
Variace na oblíbené mojito: s jahodami, okurkou, levandulí i kokosem
Variace na oblíbené mojito: s jahodami, okurkou,…
Věštění z jídla: Odhalte budoucnost pomocí cibule, bylinek nebo vařeného vejce
Věštění z jídla: Odhalte budoucnost pomocí cibule…
Jahody do truhlíku: Vypěstujte si sladkou úrodu i bez zahrady
Jahody do truhlíku: Vypěstujte si sladkou úrodu i…
AHA.cz Slováček utíká od Patrasové: Tajný azyl u blonďaté manažerky?

Slováček utíká od Patrasové: Tajný azyl u blonďaté manažerky?

Mimibazar Tip na víkend: Vypravte se na putování pražskými vinicemi a poznejte nepoznané

Tip na víkend: Vypravte se na putování pražskými vinicemi a poznejte nepoznané

Dáma.cz Co vás rozesmutní na základě vašeho znamení? Tyto spouštěče si hlídejte!

Co vás rozesmutní na základě vašeho znamení? Tyto spouštěče si hlídejte!

Blesk pro ženy Bohyně díky madeiře: Outfit s půvabnou výšivkou 3x jinak

Bohyně díky madeiře: Outfit s půvabnou výšivkou 3x jinak

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Čeho je moc... Těhotná Queen Plačková se vyfotila nahá!

Čeho je moc... Těhotná Queen Plačková se vyfotila nahá!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 15 otravných vět, které jste v dětství nenáviděli. Používáte je také?

15 otravných vět, které jste v dětství nenáviděli. Používáte je také?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která mají nálady jako na houpačce. Nikdy nevíte, jak budou reagovat

5 znamení, která mají nálady jako na houpačce. Nikdy nevíte, jak budou reagovat

Abecedazahrady Hořcový stromek: Jak na pěstování, aby bujně rostl a bohatě kvetl

Hořcový stromek: Jak na pěstování, aby bujně rostl a bohatě kvetl

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Rybí hody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí