Autor:

Zapečený a upečený ruský losos

Střední
Ingredience
Losos
plátky - dle počtu jedlíků
 
Cibule  
Paprika - žlutá  
Rajčata  
Sýr  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Plátky lososa očistíme, osolíme a položíme na pekáček. Na pánvi na trošce oleje zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibulku a papriku, vše rovněž podle chuti posolíme. Hmotou překryjeme plátky masa.

Další vrstvu tvoří rajčata nakrájená na kolečka. Jejich zářivou červeň překryjeme strouhaným sýrem, který je poslední vrstvou v naší sestavě. Vše dáme do předehřáté trouby a na 200 °C pečeme asi 15 minut - délka pečení záleží na síle plátků lososa. Pokud jsem použili podkovy, budeme péct spíše o něco déle.

Jedno doporučení na závěr - losos je sám o sobě dost tučný. Proto je třeba, co nejvíce šetřit olejem na smažení a tučností sýra. Třicetiprocentní sýr bohatě stačí. Jídlo i tak bude dost šťavnaté, ale nebude plavat v tuku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Zapečený a upečený ruský losos

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web