Zapečený a upečený ruský losos

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • losos plátky - dle počtu jedlíků
    • cibule
    • paprika - žlutá
    • rajčata
    • sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky lososa očistíme, osolíme a položíme na pekáček. Na pánvi na trošce oleje zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibulku a papriku, vše rovněž podle chuti posolíme. Hmotou překryjeme plátky masa.
2
Další vrstvu tvoří rajčata nakrájená na kolečka. Jejich zářivou červeň překryjeme strouhaným sýrem, který je poslední vrstvou v naší sestavě. Vše dáme do předehřáté trouby a na 200 °C pečeme asi 15 minut - délka pečení záleží na síle plátků lososa. Pokud jsem použili podkovy, budeme péct spíše o něco déle.
3
Jedno doporučení na závěr - losos je sám o sobě dost tučný. Proto je třeba, co nejvíce šetřit olejem na smažení a tučností sýra. Třicetiprocentní sýr bohatě stačí. Jídlo i tak bude dost šťavnaté, ale nebude plavat v tuku.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.