Základní máslový krém

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g tuk
    • 80
      g cukr moučka
    • 1
      ks vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přidáním různých přísad do základního krému získáme celou řadu dalších druhů krémů.
2
VANILKOVÝ - do základního krému přidáme vanilinový cukr, příp. pár kapek vanilkové esence.
3
KAKAOVÝ - do základního krému přidáme 1 lžíci kakaa
4
NUGÁTOVÝ - přidáme 3 - 5 lžic Nugety. V tomto případě můžeme při přípravě základního krému
5
použít méně cukru. Naopak můžeme přidat nastrouhané mandle nebo oříšky.
6
ČOKOLÁDOVÝ - vmícháme po částech 50 g změklé nebo nastrouhané čokolády
7
KÁVOVÝ - přidáme 1 lžíci silné černé nebo instantní kávy
8
KOŇAKOVÝ - po částech vmícháme 3 lžíce hustého vaječného koňaku.
9
KOKOSOVÝ - přidáme 4 lžíce strouhaného kokosu. Také můžeme přidat trochu rumu, který ale
10
přidáváme po kapkách.
11
MANDLOVÝ - přidáme 4 lžíce oloupaných jemně nastrouhaných mandlí a pro výraznější chuť i
12
trochu mandlového likéru.
13
OŘECHOVÝ - vmícháme 3 - 5 lžic jemně nastrouhaných nebo umletých vlašských ořechů nebo
14
lískových oříšků
15
OVOCNÝ - přidáme 2 lžíce zavařeniny nebo na drobné kousky pokrájené kandované nebo dobře
16
okapané kompotované ovoce.
Zařazení: Moučníky Nepečené
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nikola
    nikola |

    1. 7. 2016 16:49

    sabčo díky zkusím ho ;-)

  • Skypy
    Skypy |

    19. 2. 2016 04:52

    ;-)

  • Chitush
    Chitush |

    17. 10. 2015 12:01

    Asi jo, ale plně s Vámi souhlasím je to celkem otrava číst takové ,,recepty,,

  • Lucie
    Lucie |

    15. 5. 2015 15:31

    Super krém,děkuji

  • Mirth
    Mirth |

    27. 3. 2015 16:14

    Jako krém je dobrý, ale to je proboha takový nepřekonatelný problém napsat k receptu 1 větu typu "ušleháme máslo s cukrem a do této hmoty vmícháme vychladlý pudink, který jsme připravili z mléka a jednoho sáčku pudinku?"... :-\ O:-)

  • Iveta
    Iveta |

    16. 8. 2014 21:04

    Je vyborny <3 .. opravdu se musi studeny nebo vychladly pudink.. delala jsem rovnou z dvojite davky...mnamka..

  • anonym
    anonym |

    23. 3. 2014 14:48

    Díky moc jste skvělý :-) :-)

  • zvokon
    zvokon |

    12. 1. 2014 16:18

    Pekne blby recept. Vsechno v hajzlu.

  • zuza
    zuza |

    22. 12. 2013 11:04

    Když se krém zdrcne, stačí nahřát ve vodní lázni a znovu vyšlehat. Popřípadě znovu vychladit.

  • mhanuliatko
    mhanuliatko |

    26. 3. 2013 20:46

    Kiki, mohu se zeptat, kolik cukru davate do vašeho kremu?

  • Sabca
    Sabca |

    31. 1. 2013 14:39

    Nesmíte to máslo dávat do horkého pudingu... Ja ho delam tak, ze si ze 600/700ml mleka a dva vanilkove pudingove prasky a 4 lzice cukru uvarim puding. Po uvareni posypu povrch vanilkovym cukrem a pak jej vliju do mixeru a mixuji do vychladnuti. Po te pridam 600g masla nakrajeneho na kousky a vysleham.. a hotovo... pak z nej muzu udelat klidne i ovocny, orechovy, kavovy, proste libovolny krem. Davat do horkeho pudingu maslo je pitomost =-O ... pak to neni zakladni krem maslovy, ale uz nejake jine nahrazky...

  • Kiki Picklová
    Kiki Picklová |

    10. 12. 2012 16:02

    Já si krém dělám tak, že si 3 balíčky pudinkového prášku uvařím do hustého pudinku v 1L mléka. Těsně před tím jak dovařuju pudink, přidám cukr moučku a vařím minututku. Stlumím plamen a vezmu si mixér - ruční a máslo - Heru a nebo Stelu - ostatní tuky, másla a margaríny se vám zdrcnou. Ještě do teplého pudinku zašlehávám roztopené máslo a šlehám max.5minut. Zde přidávám buď aroma - jaké chci a nebo barviva. Takto uvařený krém si vliju do misky a nechám zchladnout. Když je krém už schladlý dám jej na celou noc do lednice ztuhnout. Na druhý den je krásně vláčný a tuhý - vhodný na cukroví, dorty, dezety, zákusky, prostě na vše. :) Navíc nechutná jako hrudky másla a nebo hrouda pudinku. :) :-) Ja libo banánový krém - pudink volím banánový + rozmačkám 1 banán do pudinku. Je libo jahodový krém - volím jahodový pudink + jahodovou marmeládu s kouskjy jahod zašlehávám do pudinku. Je libo pořádně čokoládový krém - pudinky volím čokoládové + při vaření a šlůehání vložím mléčnou čokoládu - jak bude chladnout, vždy přidávám nasekou čokoládu - tak vznikne krém s kousky čokolády. Je libo nugátový - pravý krém - volím nugátové pudinky + vmíchám jak se vaří 3kostky nugetek - bonboniera, jak nemáte, přidám 2-3PL dobré nugety (Nutela) - tady nedávám moc cukru. A jesště se s vámi musím podělit o bezvadnou zkušenost, loni jak jsem dcerce dělala dort (tak aby byl barevný) udělala jsem si základní smetanový pudink, rozdělila jsem si ho na dvě půlky, do jedné zašlehávala jahodovou marmeládu + červené barvivo - aby byl krém výraznější a druhou půlku jsem si ochutila 4 PL švestkovými povidly a k tomu modré barvivo. Krémy suprově ladily a mezi světlým korpusem vypadaly zajímavě. :) :) Snad se vám mé receptíky budou hodit. :)

  • Kristýna
    Kristýna |

    27. 10. 2012 17:46

    Nejdrive se musi uvarit pudink podle navodu ale jen v 250 az 300ml mleka. Pri vychladnuti se obcas promicha. Behem chladnuti se utre maslo s cukrem a kdyz je pudink vychladli tak se po lzickach prida do utreneho masla s cukrem. A zakladni krem je hotov.

  • lusynda
    lusynda |

    3. 9. 2012 13:11

    hrúúúza mléko a tuk oddělené a zdrclé !!!

  • Anna
    Anna |

    23. 5. 2012 14:49

    Máte pravdu. Hrůza !!!

  • Natalie
    Natalie |

    23. 5. 2012 14:48

    Mě to taky nejde !!!!! Také řídký krém a zdrclé máslo !!!!!!!!!

  • Hana
    Hana |

    13. 12. 2011 19:13

    Katastrofa! Řídký krém, zdrclé máslo...