Autor:

Výborné jablečné řezy

Střední
Piškot
Vejce 5 ks
Moučkový cukr 5 ks
Polohrubá mouka 5 lžíce
Prášek do pečiva 1 balení
Krém
Máslo 1/2 ks
Cukr
2-3
3 lžíce
Vanilkový pudink 1 ks
Mléko 1/4 l
Navrch
Jablka
5-7 ks
 
Čokoládová poleva
nejlépe z pytlíku
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme sníh, žloutky utřeme s cukrem a pak postupně přidáváme ušlehaný sníh a mouku s práškem do pečiva. Z mléka, 2-3 lžicemi cukru a pudingem v prášku uvaříme puding.

Musíme rychle pudink míchat protože použijeme jen 1/4 l mléka. Vychladlý prošleháme s máslem. Vychladlý piškot potřeme pudinkovým krémem, posypeme jemně nakrájenými jablky na plátky (nedoporučuju strouhat) a ozdobně pokapeme čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Výborné jablečné řezy

Komentáře

  1. Jana Kulakevičová   21.11.2007 | 16:06 | reagovat | závadný

    taky si myslím že by to šlo špatně krájet...ale kdyby se to nastrouhalo tak by to asi šlo...

  2. Jana   20.11.2007 | 9:19 | reagovat | závadný

    Určitě bude záležet na druhu jablek. S těmi, které máme my na zahrádce (ale na odrůdu se mě neptejte, kdysi nám známý přeroubal nevalné letní jablko) si to umínm představit docela dobře. Naše jablka OPRAVDU NEZHNĚDNOU a NEOVADNOU ani za 2-3 dny a jsou křehoučká a sladká....Jistě je to ale moučník k rychlejší spotřebě a ne k snídani na celý týden.

  3. Zita Matejkova   19.11.2007 | 16:24 | reagovat | závadný

    To už je lepší do horkého pudinku vmíchat nakrájená jablka nadrobno . A ještě lepší dát na piškot vrstvu podušených jablíček s rumem a skořicí a pak teprve vrstvit dál.

  4. Zdenka Matušková   19.11.2007 | 15:33 | reagovat | závadný

    Asi bych si nahoře uměla představit spíš broskvový kompot nebo třeba banány.

  5. Zdeňka ze Z   19.11.2007 | 11:54 | reagovat | závadný

    Jak vypadají tepelně neupravená jablka druhý den ? A jak se krájí tvrdé jablko, když je pod ním pudinkový krém ?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web