Výborné jablečné řezy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Britney

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      ks moučkový cukr
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Krém
    • 0,5
      ks máslo
    • 3
      lžíce cukr 2-3
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 0,3
      l mléko
  • Navrch
    • jablka 5-7 ks
    • čokoládová poleva nejlépe z pytlíku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme sníh, žloutky utřeme s cukrem a pak postupně přidáváme ušlehaný sníh a mouku s práškem do pečiva. Z mléka, 2-3 lžicemi cukru a pudingem v prášku uvaříme puding.
2
Musíme rychle pudink míchat protože použijeme jen 1/4 l mléka. Vychladlý prošleháme s máslem. Vychladlý piškot potřeme pudinkovým krémem, posypeme jemně nakrájenými jablky na plátky (nedoporučuju strouhat) a ozdobně pokapeme čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Jana Kulakevičová
    Jana Kulakevičová |

    21. 11. 2007 16:06

    taky si myslím že by to šlo špatně krájet...ale kdyby se to nastrouhalo tak by to asi šlo...

  • Jana
    Jana |

    20. 11. 2007 09:19

    Určitě bude záležet na druhu jablek. S těmi, které máme my na zahrádce (ale na odrůdu se mě neptejte, kdysi nám známý přeroubal nevalné letní jablko) si to umínm představit docela dobře. Naše jablka OPRAVDU NEZHNĚDNOU a NEOVADNOU ani za 2-3 dny a jsou křehoučká a sladká....Jistě je to ale moučník k rychlejší spotřebě a ne k snídani na celý týden.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    19. 11. 2007 16:24

    To už je lepší do horkého pudinku vmíchat nakrájená jablka nadrobno . A ještě lepší dát na piškot vrstvu podušených jablíček s rumem a skořicí a pak teprve vrstvit dál.

  • Zdenka Matušková
    Zdenka Matušková |

    19. 11. 2007 15:33

    Asi bych si nahoře uměla představit spíš broskvový kompot nebo třeba banány.

  • Zdeňka ze Z
    Zdeňka ze Z |

    19. 11. 2007 11:54

    Jak vypadají tepelně neupravená jablka druhý den ? A jak se krájí tvrdé jablko, když je pod ním pudinkový krém ?