Vepřová panenka na pepři, mrkvové chipsy, šťouchané brambory

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
1
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      plátek vepřová panenka medailonky
    • 3
      plátek máslo
    • 1
      ks cibule čtvrtka
    • 1
      ks mrkev menší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička uzený špek
    • 2
      ks brambory nové
    • 1
      dl voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si nakrájíme z vepřové panenky 3 medailonky (silnější plátek, který ve středu nařízneme, rozevřeme a vznikne nám "motýlek"), rozklepeme je pěstí, osolíme a opepříme z obou stran, necháme chvíli odležet.
2
Na pánvičce si rozehřejeme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a špek, smažíme do zlatova. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme cibulku a špek, bez přebytečného omastku (ten dále upotřebíme) a vše spolu zamícháme.
3
Na rozehřátou pánev s omastkem z cibulky a špeku dáme medailonky, z každé strany opékáme cca 2 minuty, těsně před dokončením přidáme na půl minuty mrkev, nakrájenou na tenké plátky (nudličky). Z pánve vše vyjmeme, vlijeme vodu a necháme odvařit, vznikne nám silná šťáva. Nakonec můžeme vše posypat bylinkami. Podáváme s bílým, suchým vínem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.