Autor:

Teplé slané vdolky s čedarem

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hladká mouka 315 g
Prášek do pečiva 2 lžička
Jedlá soda 1/2 lžička
Sůl
cca
1 lžička
Máslo 100 g
Sýr Čedar
nebo jiný podobný sýr
130 g
Vejce 1 ks
Kyselé mléko
(i trochu více)
200 ml
Sezamová semínka
(nemusí být)
3 lžíce

Postup přípravy:

Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl dát do kuchyňského robotu a promísit. Přidat máslo a pulzovat pár vteřin, až vznikne drobenka. Přidat vejce, 2 lžíce mléka a sýr - opět pulzovat. Začne vznikat lepkavé těsto. Přidat zbytek mléka, mixovat v robotu dokud se nezačne tvořit jednolitá koule. Přendat na vál a 6-8 x promíchat rukama. Těsto bude i potom lepkavé. Lžící (já používám kulatou naběračku na zmrzlinu), dělat bochánky a skládat na vymaštěný plech. Povrch sypat sezamem. Péci do zlatohněda 25-30 minut, při teplotě 180 °C.
Podávají se teplé k salátu, předkrmům nebo i jen tak.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Teplé slané vdolky s čedarem

Komentáře

  1. Jarka L.   20.09.2005 | 8:31 | reagovat | závadný

    Pokud vycházím z funcí mého robota, tak "pulzováním" by měly být myšleny krátké míchací intervaly. Pro tuto funkci je vybavena většina robotů tlačítkem, které udrží robot v chodu pouze při jeho tisknutí. Jakmile se tlačítka přestanete dotýkat, robot přestane míchat. Takže "pulzování" docílíte střídavým tisknutím a uvolňováním tlačítka. Tyto míchací intervaly jsou výborné právě pokud nechcete docílit úplné rozmíchání či rozsekání hmoty, ale pouze jemné smísení. Snad jsem to pochopila i vysvětlila správně :o)

  2. Airan Novakova   19.09.2005 | 16:45 | reagovat | závadný

    Nezlobte se, nerozumim tomu - co znamena "pulzovat" ? Tohle slovo slysim poprve, je to "michat" ?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web