Autor:

Rychlá lilkovo-papriková večeře

Střední
Ingredience
Lilek 1/2 ks
Červená paprika 1 ks
Cibule 1 ks
Olivový olej  
Slanina  
Česnek 1 stroužek
Balkánský sýr  
Koření  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Cibuli nakrájíme a dáme osmahnout na olivovém oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájený lilek (i se slupkou, není nutno nechávat předem „vypotit“, ale kdo má čas, tak může).

Stáhneme plamen. Když je lilek moc suchý, tak ještě přikápneme olej - ale pozor lilek dost saje, tak abyste nepřemastili. Po chvíli přidáme papriku nakrájenou na kostičky a opékáme na mírném plameni. Můžeme na chvíli přiklopit a nechat dusit.

Když je vše měkké, přidáme koření a na kousky nakrájený česnek. Jako variantu je možno už na pánvi nebo až na talíři posypat rozdrobeným balkanským sýrem nebo sýrem feta - pěkně se na tom rozteče. Příloha: chléb, topinka, toast.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Rychlá lilkovo-papriková večeře

Komentáře

  1. Táňa K.   09.02.2009 | 17:27 | reagovat | závadný

    Včera jsem vyzkoušela a měli jsme prima večeři. Strávníků bylo více, takže jsem jídlo ukuchtila ze dvou lilků a navíc jsem přidala spařená a oloupaná rajčata, žampiony a pokrájené černé olivy. A nakonec hodně česneku. Jako přílohu jsme přikusovali pečené toasty potřené česnekovým máslíčkem. Ohromná dobrota.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web