Rychlá lilkovo-papriková večeře

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks lilek
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks cibule
    • olivový olej
    • slanina
    • 1
      stroužek česnek
    • balkánský sýr
    • koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme a dáme osmahnout na olivovém oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájený lilek (i se slupkou, není nutno nechávat předem "vypotit", ale kdo má čas, tak může).
2
Stáhneme plamen. Když je lilek moc suchý, tak ještě přikápneme olej - ale pozor lilek dost saje, tak abyste nepřemastili. Po chvíli přidáme papriku nakrájenou na kostičky a opékáme na mírném plameni. Můžeme na chvíli přiklopit a nechat dusit.
3
Když je vše měkké, přidáme koření a na kousky nakrájený česnek. Jako variantu je možno už na pánvi nebo až na talíři posypat rozdrobeným balkanským sýrem nebo sýrem feta - pěkně se na tom rozteče. Příloha: chléb, topinka, toast.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    9. 2. 2009 17:27

    Včera jsem vyzkoušela a měli jsme prima večeři. Strávníků bylo více, takže jsem jídlo ukuchtila ze dvou lilků a navíc jsem přidala spařená a oloupaná rajčata, žampiony a pokrájené černé olivy. A nakonec hodně česneku. Jako přílohu jsme přikusovali pečené toasty potřené česnekovým máslíčkem. Ohromná dobrota.