Rožmberské plněné řízky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřová kýta větší
    • hořčice plnotučná
    • hladká mouka
    • 4
      plátek ementál
    • 100
      g anglická slanina
    • rostlinný olej
    • petželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce potřeme hořčicí a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Doprostřed dáme plátek sýra, který obalíme slaninou, aby při smažení nevytékal. Potom maso přeložíme, sklepneme paličkou, zajistíme jehlicí nebo párátky, obalíme v mouce a vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme pomalu, pod pokličkou, aby se maso propeklo. Poté maso obrátíme a dosmažíme bez pokličky.
2
Hotové podáváme s různě upravenými brambory, obložené čerstvou zeleninou a posypané petrželkou.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.