Autor:

Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 300 g
Vejce 3 ks
Cukr 200 g
Voda 7 lžíce
Prášek do pečiva 3/4 ks
Olej 200 ml
Čokoláda na vaření
nahrubo nasekaná
80 g
Krém
Pomazánkové máslo 2 ks
Trvanlivá šlehačka v krabičce 2 ks
Moučkový cukr 4 lžíce
Kakao
na posypání krému
 
Ingredience
Švestkový kompot 1 sklenice

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Kompotované švestky přes noc naložíme v rumu.
Ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přidáme ostatní ingredience, čokoládu vmícháme nakonec a těsto nalijeme do vymazaného, kokosem vysypaného plechu a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme cca 25 min. při 180 °C, ke konci teplotu trochu snížíme.
Pomazánková másla vyšleháme, přilijeme šlehačky a cukr a ušleháme do hmoty.
Na vychladlý korpus poklademe na kousky nakrájené „opilé“ švestky, na ně natřeme krém a ten posypeme přes cedníček kakaem.
Vložíme do lednice, necháme rozležet nejlépe do druhého dne. Rumovým „nálevem“ ze švestek lze pokapat korpus, než na něj poklademe švestky.
Pro děti tenhle dezert moc vhodný není.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Čokoládové suflé Recept na víkend: Dezert snů Články z

Komentáře k receptu: Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem

Komentáře

  1. Vlaďka Dary   07.03.2008 | 12:46 | reagovat |

    Jestli použijete višně nebo švestky,to je jen na vás,samozřejmě to lze:)

  2. Monika2   06.03.2008 | 21:21 | reagovat |

    Napadlo mě, zda by se nedaly takto využít višně v rumu?

  3. Jana Remková   05.03.2008 | 22:20 | reagovat |

    Luxusní věc,dávám za 1.Dělala jsem to na menší pekáček,protože se mi zdálo,že stačí malý pekáč na 3 vejce.Tak těsto tak akorát,pěkně se upeklo,ale toho krému je hodně,to je na větší pekáč,takže pokud by někdo použil menší,stačilo by 1 pomazánkové máslo a 1 šlehačka.Jen pro zajímavost,rum,který nám zbyl po švestkách jsem ještě použila na čaj s rumem a byl vynikající!Díky za recept.Jana

  4. věrka   03.03.2008 | 16:39 | reagovat |

    výborné!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web