Autor:

Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 300 g
Vejce 3 ks
Cukr 200 g
Voda 7 lžíce
Prášek do pečiva 3/4 ks
Olej 200 ml
Čokoláda na vaření
nahrubo nasekaná
80 g
Krém
Pomazánkové máslo 2 ks
Trvanlivá šlehačka v krabičce 2 ks
Moučkový cukr 4 lžíce
Kakao
na posypání krému
 
Ingredience
Švestkový kompot 1 sklenice

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Kompotované švestky přes noc naložíme v rumu.
Ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přidáme ostatní ingredience, čokoládu vmícháme nakonec a těsto nalijeme do vymazaného, kokosem vysypaného plechu a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme cca 25 min. při 180 °C, ke konci teplotu trochu snížíme.
Pomazánková másla vyšleháme, přilijeme šlehačky a cukr a ušleháme do hmoty.
Na vychladlý korpus poklademe na kousky nakrájené „opilé“ švestky, na ně natřeme krém a ten posypeme přes cedníček kakaem.
Vložíme do lednice, necháme rozležet nejlépe do druhého dne. Rumovým „nálevem“ ze švestek lze pokapat korpus, než na něj poklademe švestky.
Pro děti tenhle dezert moc vhodný není.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Piškot s opilými švestkami a lehkým krémem

Komentáře

  1. Vlaďka Dary   07.03.2008 | 12:46 | reagovat | závadný

    Jestli použijete višně nebo švestky,to je jen na vás,samozřejmě to lze:)

  2. Monika2   06.03.2008 | 21:21 | reagovat | závadný

    Napadlo mě, zda by se nedaly takto využít višně v rumu?

  3. Jana Remková   05.03.2008 | 22:20 | reagovat | závadný

    Luxusní věc,dávám za 1.Dělala jsem to na menší pekáček,protože se mi zdálo,že stačí malý pekáč na 3 vejce.Tak těsto tak akorát,pěkně se upeklo,ale toho krému je hodně,to je na větší pekáč,takže pokud by někdo použil menší,stačilo by 1 pomazánkové máslo a 1 šlehačka.Jen pro zajímavost,rum,který nám zbyl po švestkách jsem ještě použila na čaj s rumem a byl vynikající!Díky za recept.Jana

  4. věrka   03.03.2008 | 16:39 | reagovat | závadný

    výborné!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web