Autor:

Lískové nebo mandlové lupínky

Ingredience
Bílek 6 ks
Hladká mouka 150 g
Lískové oříšky
nebo neloupaných mandlí
150 g
Tuk
na vymazání formy
 
Hrubá mouka
na vysypání a pečící papír na plech
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Ušleháme tuhý sníh z bílků a do něj přimícháme postupně ostatní suroviny: cukr, mouku a ořechy (celé nepůlené). Vymažeme a hrubou moukou vysypeme formu na srnčí hřbet, těsto do něj nalejeme a dáme péct do předem vyhřáté trouby cca 10-15 minut. Špejlí zkoušíme, zda se těto nelepí a je upečené. Na povrchu by mělo zezlátnout. Upečený hřbet necháme vychladnout, pak vyklopíme a zabalíme do čisté utěrky a dáme do druhého dne odležet. (Trochu se to na tu utěrku přilepí, ale o nic nejde). Druhý den hřbet nakrájíme (nejlépe to jde kráječem, ale já se stejně pižlám nožem) na tenké plátky - lupínky, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dosušíme v troubě až začnou zlátnout (po ochutnání musí křupat).
Necháme je pak vychladit a pokud hned neskonzumujeme, tak se dají uchovat v plechové nebo plastové nádobce.
Na řezu to vypadá báječně a také to dobře chutná, akorát když se do toho pustíme u televize, je po srandě...:o))

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Lískové nebo mandlové lupínky

Komentáře

  1. dk   23.12.2012 | 20:52 | reagovat |

    neni napsane mnozstvi cukru.???

  2. Marsí   11.12.2007 | 14:38 | reagovat |

    Marie...Zdenka má pravdu..jde o to, aby to navlhlo, nikoli oschlo, takhle navlhnou i ty mandle nebo lískáče a jde to dobře krájet, oschlé by e to drolilo...:-))

  3. Zdena z JM   11.12.2007 | 13:30 | reagovat |

    Tohle cukroví dělám již několik let a kromě mandlí a lískáčů používám i vlašské ořechy.Vypadají na řezu zajímavě.A do utěrky se to balí pravděpodobně z toho důvodu, aby to neoschlo.Já to balím dokonce do vlhké utěrky.Celý srnčí hřbet do druhého dne jakoby navlhne a krásně se potom krájí.

  4. Marie   11.12.2007 | 12:28 | reagovat |

    prosim Vas k čemu je tam ta uterka?

  5. Kajka   06.04.2006 | 22:16 | reagovat |

    To znám, dělávám pravidelně na vánoce a je to výborné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web