Autor:

Lískové nebo mandlové lupínky

Ingredience
Bílek 6 ks
Hladká mouka 150 g
Lískové oříšky
nebo neloupaných mandlí
150 g
Tuk
na vymazání formy
 
Hrubá mouka
na vysypání a pečící papír na plech
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Ušleháme tuhý sníh z bílků a do něj přimícháme postupně ostatní suroviny: cukr, mouku a ořechy (celé nepůlené). Vymažeme a hrubou moukou vysypeme formu na srnčí hřbet, těsto do něj nalejeme a dáme péct do předem vyhřáté trouby cca 10-15 minut. Špejlí zkoušíme, zda se těto nelepí a je upečené. Na povrchu by mělo zezlátnout. Upečený hřbet necháme vychladnout, pak vyklopíme a zabalíme do čisté utěrky a dáme do druhého dne odležet. (Trochu se to na tu utěrku přilepí, ale o nic nejde). Druhý den hřbet nakrájíme (nejlépe to jde kráječem, ale já se stejně pižlám nožem) na tenké plátky - lupínky, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dosušíme v troubě až začnou zlátnout (po ochutnání musí křupat).
Necháme je pak vychladit a pokud hned neskonzumujeme, tak se dají uchovat v plechové nebo plastové nádobce.
Na řezu to vypadá báječně a také to dobře chutná, akorát když se do toho pustíme u televize, je po srandě...:o))

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Lískové nebo mandlové lupínky

Komentáře

  1. dk   23.12.2012 | 20:52 | reagovat |

    neni napsane mnozstvi cukru.???

  2. Marsí   11.12.2007 | 14:38 | reagovat |

    Marie...Zdenka má pravdu..jde o to, aby to navlhlo, nikoli oschlo, takhle navlhnou i ty mandle nebo lískáče a jde to dobře krájet, oschlé by e to drolilo...:-))

  3. Zdena z JM   11.12.2007 | 13:30 | reagovat |

    Tohle cukroví dělám již několik let a kromě mandlí a lískáčů používám i vlašské ořechy.Vypadají na řezu zajímavě.A do utěrky se to balí pravděpodobně z toho důvodu, aby to neoschlo.Já to balím dokonce do vlhké utěrky.Celý srnčí hřbet do druhého dne jakoby navlhne a krásně se potom krájí.

  4. Marie   11.12.2007 | 12:28 | reagovat |

    prosim Vas k čemu je tam ta uterka?

  5. Kajka   06.04.2006 | 22:16 | reagovat |

    To znám, dělávám pravidelně na vánoce a je to výborné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web