Autor:

Lilkové čatní

Střední
1 hrnek = 250 ml
Lilek
nakrájené
4 hrnek
Vinný ocet 3 hrnek
Cibule
červená i bílá - nadrobno nakrájená
1 hrnek
Hnědý cukr
jemný
1/2 hrnek
Česnek
(celé paličky)
2 ks
Sezamový olej 3 lžíce
Sezamová semínka 2 lžíce
Sůl 2 lžíce
Mletá paprika 2 lžíce
Chilli papričky 1 ks
Kmín 1/2 lžíce

Postup přípravy:

Lilky posypeme solí a vypotíme. V kastrolu na oleji orestujeme semínka, kmín a bez semen nakrájenou chilli papričku.

Přidáme lilky, cibuli, nasekaný česnek a vaříme 5 minut. (Mícháme).

Přidáme ocet a vaříme 20 minut. Pak cukr, papriku a sůl a dál vaříme asi 35 minut.

Ihned plníme do čistých, teplých sklenic, uzavřeme, postavíme na víčko a až po vychladnutí uložíme na měsíc uložíme.

Poznámka: tohle je recept z Hrničkové kuchařky - opsaný, jen jsem si dovolila změnit některá slovní spojení. Ale, já udělala obměnu: dala jsem místo hnědého cukru fruktozu, přidala slunečnicová semínka, a ty chili papričky dala 2. Olej jsem použila slunečnicový a ocet bazalkový. Zdá se mi zbytečná i doba posledního vaření, takže ta poslední fáze mi trvala jen 5 min., ne 35. Jinak to vidím na skvělé další čatní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Lilkové čatní

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web