Autor:

Lilkové čatní

Střední
1 hrnek = 250 ml
Lilek
nakrájené
4 hrnek
Vinný ocet 3 hrnek
Cibule
červená i bílá - nadrobno nakrájená
1 hrnek
Hnědý cukr
jemný
1/2 hrnek
Česnek
(celé paličky)
2 ks
Sezamový olej 3 lžíce
Sezamová semínka 2 lžíce
Sůl 2 lžíce
Mletá paprika 2 lžíce
Chilli papričky 1 ks
Kmín 1/2 lžíce

Postup přípravy:

Lilky posypeme solí a vypotíme. V kastrolu na oleji orestujeme semínka, kmín a bez semen nakrájenou chilli papričku.

Přidáme lilky, cibuli, nasekaný česnek a vaříme 5 minut. (Mícháme).

Přidáme ocet a vaříme 20 minut. Pak cukr, papriku a sůl a dál vaříme asi 35 minut.

Ihned plníme do čistých, teplých sklenic, uzavřeme, postavíme na víčko a až po vychladnutí uložíme na měsíc uložíme.

Poznámka: tohle je recept z Hrničkové kuchařky - opsaný, jen jsem si dovolila změnit některá slovní spojení. Ale, já udělala obměnu: dala jsem místo hnědého cukru fruktozu, přidala slunečnicová semínka, a ty chili papričky dala 2. Olej jsem použila slunečnicový a ocet bazalkový. Zdá se mi zbytečná i doba posledního vaření, takže ta poslední fáze mi trvala jen 5 min., ne 35. Jinak to vidím na skvělé další čatní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Lilkové čatní

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web