Labužnický hermelín

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: MoncaNiky

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g hříbky
    • 100
      g šunka
    • 4
      ks hermelín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 150
      ml mléko
    • 50
      ml pivo
    • strouhanka
  • Omáčka
    • 100
      ml smetana
    • 1
      ks hermelín
    • 1
      lžíce bylinky
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájenou šunku a hříbky. Hermelín podélně rozkrojíme a vydlabeme střed. Spodní část plníme zchladlou náplní a přiklopíme vrškem. Jemně přitiskneme.
2
Do větší misky prosijeme mouku, přidáme vejce, mléko a pivo. Rozmícháme na těstíčko. V něm opatrně namočíne hermelíny a opatrně obalíme ve strouhance. Dvakrát. Poté dozlatova osmažíme z obou stran. Vnitřky hermelínů dáme do kastrůlku, přidáme bylinky, zalijeme smetanou a osolíme. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Dohladka. Servírujeme smažené hermelíny se sýrovou omáčkou.
3
Jako příloha se podávají buď vařené nebo opečené brambory ve slupce
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra

Komentáře k receptu

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    9. 2. 2010 17:03

    Doporučila bych podobný - Plněný hermelín II. Ta II ....řekla bych bude méňe tučná a je to moooooc dobré

  • Helena Janíková
    Helena Janíková |

    8. 2. 2010 20:42

    tento recept byl před 14 dny v Babicových dobrotách