Květák po čínsku

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřová kýta (300-400 g)
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      stroužek česnek
    • zázvor - mletý
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2,5
      dl vepřový vývar (Masox)
    • 1
      ks květák (Menší)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme sojovou omáčku, rozetřený česnek, trochu mletého zázvoru, posypeme škrobovou moučkou, přiklopíme a necháme asi 1 hodinu v chladnu odležet.
2
Mezitím si očistíme květák a rozebereme jej na růžičky. Na pánvi rozehřejeme olej, maso v něm po částech opečeme a ihned vyjmeme. Do pánve vložíme růžičky květáku a rovněž je opečeme. Potom ke květáku přidáme opečené maso, podlijeme vývarem a podusíme do změknutí.
3
Hotový pokrm podáváme s dušenou rýží, rýžovými nudlemi nebo s bramborovými hranolky.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Luthien
    Luthien |

    21. 3. 2007 07:28

    Výborný recept! Jen jsem vepřové maso vyměnila za krůtí prsa, aby se to trochu odlehčilo a bylo to vynikající.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 5. 2006 12:19

    Dekuji za moc dobre kvetakove jidlo. Dneska se je chystam pripravit znovu a i kdyz nemam zazvor, tak to urcite bude stejne dobre jako minule. Jeremy