Autor:

Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem

2400 kJ 574 kalorií kJ
60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí prsa
DLE VELIKOSTI
4 ks
Bazalka
LÍSTKY
4 ks
Sůl 4 špetka
Pepř mletý 4 špetka
Sušená rajčata
NAKLÁDANÁ V OLEJÍ
8 ks
Mozzarella 1 ks
Olivový olej 2 lžíce
Rýže na rizoto
V SYROVÉM STAVU NAPŘ ARBORIO
150 g
Dýně 300 g
Máslo
DO RIZOTA NA ZÁVĚR
30 g
Zeleninový vývar
NA OMÁČKU/ Na rizoto
1,5 l
Parmazán 100 g
Bílé víno - suché
na rizoto
150 ml
Smetana ke šlehání
na omáčku
100 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z rýže, Drůbeží

1. Očistit kuřecí prsa, rozdělit na cca 1,5 cm vysoké kousky, vložit do misky, opepřit, přidat nasekané lístky bazalky, lžící olivového oleje a může být i česnek, nechat cca 2 hod (může být i přes noc) marinovat.
2. Namarinovaná kuřecí prsa osolit, udělat v nich užším nožem tunýlek a plnit sušenými rajčaty a mozzarelou, naplněná prsa opékat na lžíci olivového oleje, mezitím si předehřát trobu na gril na 240 stupňů, opečená prsa vložit do pekáčku pokapaného olivovým olejem a péct cca 15-20 minut.
3. Mezitím na másle (lžička) opéct cca 150 g dýně, pak zalít cca 300 ml vývaru a dusit do měkka, rozmixovat, případně přisolit, opepřit a doředit dle chutí smetanou - a dýňová omáčka je hotová, možno na závěr vychutit lžičkou másla - omáčka se vyhladí, měla by mít trošku hustší konzistenci.
4. Rizoto - cibuli nakrájet na drobno a dát na olivovém oleji zesklovatět, zbytek dýně nakrájet na úzké nudličky a restovat s cibulkou, pak přidat rýži, restovat cca 2 min. než se rýže obalí olejem, pak zalít bílým vínem, které necháme vyvařit, pak zalévat postupně po částech vývarem a stále míchat, postup opakovat do změknutí rýže (dýně musí být opravdu na úzké nudličky, aby změkla ve stejnou dobu jako rýže), na závěr přisolit, opepřit, přidat parmezán nebo grana padano a cca lžíci másla na zahuštění.
5. Dobrou chuť. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web