Kuřecí plátky v Lučině

Hodnocení:

Moje:

75 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek kuřecí maso
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko
    • 2
      ks lučina
    • 7
      ks žampiony
    • sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lučinu rozmícháme s mlékem na hustší kašičku. Osolíme, opepříme a přidáme drobně nakrájenou cibuli. Kuřecí plátky mírně naklepeme a namočíme do směsi z lučiny alespoň na jednu hodinu. Poté plátky vložíme do pekáčku, pomažeme zbytkem lučiny s mlékem, posypeme drobně nakrájenými žampióny a pečeme, nejprve přikryté cca 30 minut a pak odkryté ještě 10 minut. Po odkrytí pokličky lze pokrm ještě posypat strouhaným eidamem a nechat dopéct.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nikol
    Nikol |

    28. 9. 2011 12:09

    Já k cibuli přidala i česnek a jednou jsem místo žampionu použila rajčata na kolečka nakrájené. Taky vynikající. :-)

  • Anonym
    Anonym |

    10. 12. 2006 08:34

    Jak velké lučiny?Díky

  • ANNA POLÁKOVÁ
    ANNA POLÁKOVÁ |

    28. 11. 2006 14:59

    Super, dávám 1! Cibulku na jemné kolečka lehce pokapanou sojovkou jsem ještě přidala k žampionkům. Nemělo to chybu!