Autor:

Koblihy Alice Horton (nesmažené)

Střední
Ingredience
Vejce 2 ks
Mléko 1 hrnek
Vanilková esence 1 lžička
Hladká mouka 4 hrnek
Prášek do pečiva 4 lžička
Sůl 1/2 lžička
Máslo
Na potření koblih
 
Cukr  
Skořice  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Ušleháme vajíčka do pěny, přidáme za stálého míchání cukr. Potom vmícháme mléko, rozpuštěné máslo a vanilku. Prosejeme dohromady mouku, kypřící prášek a sůl. Přidáme do ušlehané hmoty a promícháme. Zakryjeme a dáme do lednice na 30 až 60 minut. Předehřejeme troubu na 230 °C a vymastíme plech.

Těsto rozválíme, na pomoučeném vále, na 1,25 cm. Vykrájíme koblihy, s dírou, a klademe na plech asi 2,5 cm od sebe. Pečeme do zlatova asi 15 minut. Potřeme rozpustěným máslem a můžeme jen cukrovat nebo s přidáním skořice. (Na 1 hrnek cukru 1 lžíce skořice).

Je z toho zhruba 36 koblih. Alice doporučuje péct koblihy jen když je srdce plné lásky :-)
Z magazínu Soap world.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Zapečený květák Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák Články z

Komentáře k receptu: Koblihy Alice Horton (nesmažené)

Komentáře

  1. Jindriska   12.11.2010 | 11:38 | reagovat | závadný

    tyto koblihy jsou vyborne. :-)

  2. Dana Recová   08.05.2007 | 10:38 | reagovat | závadný

    je to obdoba babiččina receptu na "české vdolky", po upečení otočím kulatou sranou dolů, rovnou stranu potřu povidly (nebo rozvařenými jablky), pak dám 1 - 2 lžičky ochuceného sladkého tvarohu (obyčejná kostka tvarohu, cukr moučka dle chuti, 1 vanilkový cukr, trochu mléka a trochu rumu - rozmixuji, tak aby to bylo husté jako Pribiňáček a drželo na povidlech) a navrch těsně před podáváním ozdobím šlehačkou ve spreji.

  3. Jana Povolná   19.01.2007 | 20:06 | reagovat | závadný

    nejdřív se mi líbilo,že se koblihy nesmaží,ale pečou v troubě,ale vyšli mi z toho takové dosti tuhé kroužky,poživatelné jen první den.Pár jsem jich zkusila naplnit marmeládou jako klasické koblihy,ale ty dopadly ještě hůře (ty skoro vůbec nevyskočily),takže zbytek jsem dělala podle návodu s dírou uprostřed (ty docela vyběhly dobře),ale moc mě nenadchli...

  4. Eva Pikhartová   05.12.2006 | 12:29 | reagovat | závadný

    Děkuji.

  5. possum *   29.11.2006 | 15:14 | reagovat | závadný

    Tak tohle je americky recept, tudiz hladkou, protoze tam taky hrubou a polohrubou neznaji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web