Karbanátky ze syrových ryb na kyselo

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      kg ryby bílé, 4-5 nebo lze použít i menší množství
    • 3
      ks cibule
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 2
      lžíce koření na ryby
    • 500
      g strouhanka podle potřeby
    • 2
      ks vejce
    • 5
      ks paprika
    • ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ryby očistíme - nevaříme je, zbavíme ploutví, páteře a hlavy. Tak vytvoříme z ryb filety, které pak nameleme na masovém strojku. Přidáme pepř, sůl, rybí koření, cibuli najemno nakrájenou, 2 syrová vejce, majoránku. Směs důkladně prohněteme. Do vzniklé hmoty přidáme tolik strouhanky, aby karbanátky držely pohromadě. Pak je usmažíme na stolním oleji nebo na sádle dle chuti.
2
Svaříme asi 3 l vody, do vody přidáme ocet, sůl (lák uděláme kyselejší). Pak nakrájíme papriky na 1 cm široké proužky a cibuli na půlměsíčky. Na dno sklenice vložíme hrst nakrájené cibule a papriky, vložíme karbanátky na stojato tak, aby držely ve stoje. Posypeme mletým pepřem, tento postup opakujeme dokud není sklenice plná, nakonec končíme cibulí a paprikou. Pak zalijeme horkým lákem a zavřeme sklenice.
3
Necháme alespoň 14-21 dní uležet.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.