Autor:

Karbanátky se sýrem

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso - míchané 1/2 kg
Vejce 2 ks
Sýr 120 g
Petrželová nať 3 lžička
Koření na mleté maso 2 lžička
Pepř mletý
(ale spíš podle chuti)
1 špetka
Sůl
(opět podle chuti)
1 lžička
Vegeta
(nejlépe ta míchaná směs s mořskou řasou)
2 lžička
Strouhanka
(podle toho, jak moc je směs po promíchání řídká)
3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Mleté maso si vyndáme do větší misky. Přidáme obě celá vějce a řádně promícháme. Poté přidáme veškeré koření a petrželovou nať a opět pěkně zapracujeme. Koření (pepř, sůl, směs na sekanou či mletá masa a vegetu dáváme podle vlastní chuti a zvyklostí). Nakonec zapracujeme nastrouhaný sýr a podle toho, jak je směs řídká, doplníme strouhankou. Řádně propracovanou směs necháme cca 10 minut odpočnout. Poté vytvarujeme karbenátky (velikost podle vlastního uvážení), které obalíme ve strouhance a smažíme na větším množství sádla.

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo šťouchané brambory (nejlépe se sádlem a petrželkou) anebo bramborová kaše.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hovězí ragú se zeleninou Tip na sváteční oběd: skvělá chuť ragú Články z

Komentáře k receptu: Karbanátky se sýrem

Komentáře

  1. Pecanltm   30.09.2014 | 13:48 | reagovat |

    Jak tam může někdo napsat přidáme vegetu? :-$

  2. X   14.05.2012 | 13:03 | reagovat |

    Říká se jim holandské karbanátky nebo řízky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web