Autor:

Jahodový moučník

Střední
Těsto
Žloutek 5 ks
Moučkový cukr 250 g
Rostlinný olej 1 dl
Voda 1 dl
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1/2 ks
Citronová kůra  
Kakao 2 lžíce
Bílek 5 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a kakao. Z bílků ušlehámu tuhý a zlehka jej vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na pomaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Mezitím si prosladíme jahody (pokud jsou větší rozpůlíme je). Slijeme z nich šťávu, přidáme maizenu a svaříme. Vychlazené zamícháme do předem utřeného másla s cukrem. Upečený a vychlazený moučník potřeme slabě vrstvou krému, na něj naklademe vedle sebe jahody, celé zatřeme zbylým krémem a nakonec celé zalejeme čokoládou (může se dělat i z kompotovaného ovoce např. ananasem).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Čokodortíčky s lentilkami [NEJLEPŠÍ RECEPTY] Bleskové, nepečené, bezlepkové, bezvaječné cukroví Články z

Komentáře k receptu: Jahodový moučník

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web