Fritátové nudle - šnečci

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g hrubá mouka
    • sůl
    • 1
      vejce
    • 0,1
      l mléko
    • 40
      g tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháme a opékáme klasicky jako palačinky. Ještě horké svineme a krájíme na 0,5 cm silné šnečky, které znova opečeme po obou stranách. Uchováváme v suchu!!! Je možnost do těsta přidat např. zelenou petrželku.

Komentáře k receptu

  • Franta Michálek
    Franta Michálek |

    29. 7. 2015 12:51

    Název fridátové nudle nemá nic společného s "friťákem", ale je odvozen od slova fridatky, což jsou vlastně takové palačinky, dříve se jim říkalo česky svítek a byly základem pro výrobu různých vložek do vývarů. Ještě v Recepturách teplých pokrmů z roku 1964, a myslím, že i v mých ztracených učňovských z roku 1985, jsou pod názvem fridátové. Čeština se zjednodušuje (jsem za to rád), často dnes píšeme slova tak, jak je slyšíme, ale to neznamená, že se mění původ slov.

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    4. 11. 2011 14:31

    Opraveno, díky...

  • Ivo
    Ivo |

    4. 11. 2011 14:28

    Proboha, prosím, opravte si ten příšerný název "friDátové nudle" !!! Správný název je samozřejmě "friTátové nudle", protože se tyto nudle fritují, neboli smaží - tak proto ten název. Děkuji za všechny...