Autor:

Čokoládové rohlíčky

Střední
Ingredience
Nutela
nebo jiná tekutá čokoláda
200 g
Cukr 1 lžíce
Máslo 100 g
Hladká mouka 300 g
Vejce 1 ks
Sůl  špetka
Vanilkový cukr 2 balení
Prášek do pečiva 1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Máslo utřeme s čokoládou a cukrem, přidáme vejce a vanilkový cukr, sůl a pečlivě promícháme. Pak postupně přisypeme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme hladké těsto.

Necháme v ledničce odpočinout, poté tvarujeme rohlíčky a pečeme na vymazaném plechu.

Horké rohlíčky můžeme obalit v cukru, jsou ale výborné i bez obalení.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Reklama
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Čokoládové rohlíčky

Komentáře

  1. jana ponáhlá   03.01.2007 | 14:05 | reagovat |

    Toto cukroví jsem pekla 15.12.2006 a rohlíčky do dnešního dne (3.ledna 2007) nezměkly. Postupovla jsem přesně podle receptu!Jsou to rohlíčkové "keksy".Část jsem jich plnila krémem a slepovala v touze po jejich změnkutí. Nezměkly. Asi mají být křupavé. U nás považujeme za dobré cukroví jinou kvalitu i chuť. Cukroví přesto nezatracuji.

  2. Blanka L.   13.12.2006 | 23:26 | reagovat |

    Včera jsem udělala těsto a dneska rohlíčky upekla. Trochu jsem měla problémy při válení rohlíčků. Těsto se mi rozpadalo. Tak nevím, kde jsem udělala chybu oproti Ádě Kopcové. Chuťově jsou vynikající. Uvidíme jestli se mi ještě trochu rozleží a změknou....

  3. Áda Kopcová   01.12.2006 | 15:11 | reagovat |

    Tak včera jsem je upekla.S těstem se dobře pracuje ,krásně vonělo a chutnalo.Já jsem je neobalovala v cukru .Tak zatím čekám až se trošku rozleží.Jinak jsou chutné a opravdu čokoládové.

  4. lu   13.12.2005 | 2:50 | reagovat |

    Misto nutelly jsem pouzila cokoladovou penu, nutelly je skoda na vareni a take je pomerne draha. A taky se podarilo. Pekla jsem asi trinact minut pri 170 stupnich. Dekuji za recept.

  5. Eva   08.12.2005 | 17:32 | reagovat |

    Jsou fakt výborné, manželovi chutnají víc než vanilkové :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web