Bubliny

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 23
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,3
      l smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužený tuk
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kolečka nebo oválky, upečeme při 220 °C. Cukroví se při pečení nafoukne. Upečené obalíme ihned v cukru.
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Thegrie
    Thegrie |

    28. 11. 2010 15:42

    Moc dobré, ale nedávám tam ztužený tuk, nějak mi pak po něm "smrdí". Takže dávám Heru nebo máslo a jsem nadmíru spokojena. Dělávala je moje babička a stojí vážně za to. :-)

  • Věra
    Věra |

    11. 12. 2007 10:25

    Dělám podobné těsto (zde šlehačkové cukroví), možná je tam o malinko menší rozdíl v podílech surovin, ale mě se vždy povedly. Z tohoto těsta chci vyzkoušet trubičky. Nemuselo by to být marné.

  • Týna
    Týna |

    11. 12. 2007 09:11

    Taky se mi nenafoukly,ale jinak jsou celkem dobré,zkusím dát příště méně mouky,jinak nevím,kde jsem udělala chybu.

  • Marcela Burešová
    Marcela Burešová |

    7. 12. 2007 15:20

    Dneska jsem je dělala - mám recept, kde se dává jen 450 g hl. mouky. Jsou super, s těstem se pracuje velice lehce, krásně se nafoukly. Také strouhám 100% tuk - lépe se těsto zpracuje.

  • Kateřina Candrová
    Kateřina Candrová |

    14. 9. 2007 21:05

    bohužel se mi nepovedly. Nenafoukly se mi. Ale nakonec se přeci jen snědly.

  • Markéta
    Markéta |

    18. 12. 2006 08:09

    Pekla jsem je o vikendu a moc me nenadchly. Podle tech komentaru jsem cekala neco lepsiho. Ale sni se urcite, to nemam strach :o)

  • zalinka
    zalinka |

    15. 12. 2006 16:17

    Jak asi tlusté těsto mám vyválet?

  • Dana H
    Dana H |

    15. 12. 2006 10:08

    Bubliny jsou super, dělala jsem je už několikrát, mňam! taky jsem zkusila naplnit marmeládou, jakoby mušličky. manžel prohlásil, že takovou dobrůtku dělávala jeho babička, tak jsem našplhala :-)

  • Jana Kasparova
    Jana Kasparova |

    13. 12. 2006 23:35

    Dekuji !!!

  • Anonym
    Anonym |

    13. 12. 2006 19:53

    Jano K. stoprocentní tuk nastrouhejte na jemném struhadle

  • Jana Kasparova
    Jana Kasparova |

    13. 12. 2006 19:23

    Potrebuji radu, mam ten tuk omega rozpustit nebo rozmnelnit jako treba maslo?

  • Lucie Roskanukova
    Lucie Roskanukova |

    12. 12. 2006 15:00

    Jsou vyborne,ale nenafoukly se mi vsechny.Nevite,cim to muze byt??

  • Lucie Roskanukova
    Lucie Roskanukova |

    12. 12. 2006 15:00

    Jsou vyborne,ale nenafoukly se mi vsechny.Nevite,cim to muze byt??

  • Anonym
    Anonym |

    9. 12. 2006 12:10

    Moc nám chutnají

  • Alina
    Alina |

    4. 12. 2006 20:21

    Ivo pečou se do růžova, záleží na druhu trouby, na výšce těsta , troubu neotevírat, pečivo se nafoukne a zrůžoví, myslím tak 8 minut, ale záleží na síle vyválených druhů apod.

  • Iva
    Iva |

    4. 12. 2006 19:23

    Jak dlouho se pečou?

  • Monika
    Monika |

    4. 12. 2006 17:36

    Paní Vencová, včera jsem upekla bubliny dle Vašeho receptu. je to vynikající cukroví. Musela jsem je schovat, protože jinak by do svátků nevdržely. Děkuji za báječný recept.

  • Renca
    Renca |

    29. 11. 2006 20:16

    Tak jsem dnes delala, ale nafoukly se mi jen nektere. A taky jsem je hned horke obalovala v cukru div jsem si prsty nespalila ale cukr mi na nich nedrzi :-(Tak nevim v cem jsem udelala chybu

  • Natalie Holá
    Natalie Holá |

    29. 11. 2006 17:38

    Moc se mi povedly, vyzkouším i ve slané verzi, posypané sýrem, tak to dělá moje kolegyně

  • Alina
    Alina |

    28. 11. 2006 16:41

    Jsou výborné, skladování jím nevadí, mám to vyzkoušené

  • Eva Skálová
    Eva Skálová |

    28. 11. 2006 11:26

    mám dotaz: mohu tyhle bubliny udělat už na začátku prosince, budou na Vánoce dobré, když budou už tři týdny staré?

  • Anonym
    Anonym |

    13. 11. 2006 19:53

    výborné, krásně se dělá

  • Fleur
    Fleur |

    27. 8. 2006 19:27

    Na kremrole je také dobré, potom vykrajuji kolečka a plním ořechovou nebo makovou náplní také moc dobré

  • Monika
    Monika |

    27. 8. 2006 19:05

    Přidávám se k Simče, kremrole z tohoto těsta jsou nepřekonatelné. Já z něj dělám i klasický závin, slané záviny, slané koláče, šátečky... Nahrazuji jím těsto listové. Dá se udělat cca na 3 dny dopředu, nádherně se rozvaluje. Když ho chci nadýchanější, přidám trochu prdopeče.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    27. 8. 2006 14:39

    Tak jako vánoční cukroví se to u nás moc neujalo, ale z tohoto těsta upečené kremrole jsou naprosto nepřekonatelné.... Takže těsto několikrát překládám a rozvaluji jako listové, pak vyválím, rádýlkem nakrájím na pruhy asi 3cm x 10-12cm a namotávám na trubičkové formičky. Potřu rozšlehaným žloutkem a po upečení plním bílkovým sněhem.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    10. 8. 2006 06:16

    Vyzkoušela jsem a moc nám chutnalo.Určitě bude patřit mezi naše oblíbené vánoční cukroví.Dávám 1.

  • Zapletalka
    Zapletalka |

    12. 7. 2006 21:25

    od vánoc peču už asi popáté a stále nám chutná, výborné jsou ke zmrzlině, udělám je v tomhle velkém množství, zavřu do krabice a máme je při ruce, když nás přepadne chuť na sladké

  • Emila
    Emila |

    1. 2. 2006 21:42

    Paní Hano Janů - děkuji za výborný nápad s těmi vajíčky na velikonoce. úplně si to dovedu představit, budou to takové nafouklé ocukrované oválky

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    1. 2. 2006 19:24

    pekla jsem na Vánoce a mělo úspěch, na Velikonoce z toho vykrájím vajíčka, krásně se těsto při pečení nafoukne, tak to bude hezké

  • Michaela Smutna
    Michaela Smutna |

    28. 12. 2005 05:10

    Beba - na Slovensku se tuko Omega hovori Iva alebo Cera.

  • kartlia
    kartlia |

    14. 12. 2005 14:54

    Díky za výborný recept

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    12. 12. 2005 10:20

    Super. Doporucuji i zacatecnikum. Je to moc dobre a navic rychle. Pekla jsem asi 8 minut a kousky se daji skladat hned vedle sebe, protoze se nafouknou jen do vysky.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    11. 12. 2005 02:35

    Právě jsem upekla jednu dávku "pro regiment", polovinu jsem obalila ve skořicovém a druhou polovinu ve vanilkovém cukru. Chutnala jsem to hned po upečení (mlsná a zvědavá) a mám z toho takový rozpačitý pocit... Nevím, co to udělá po rozležení, nevím, jak to bude chutnana jiným členům rodiny, ale mně to přijde moc moučný... Uvidím, dám později vědět....

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    9. 12. 2005 21:05

    Jsou rychle, chutnali vsem hned po upeceni, dekuji za recept. Davam 1!

  • Anonym
    Anonym |

    9. 12. 2005 10:14

    Omega je Ztužený pokrmový tuk - v ČR např. i Ceres Soft, bílý tuhý tuk

  • Alis
    Alis |

    9. 12. 2005 10:12

    Bebo - vykrajují se malé tvary, pečou se v troubě a pak se obalují v cukru a dávají se mezi vánoční cukroví, o žádné buchty se nejdená ani se pečivo nesmaží

  • beba
    beba |

    9. 12. 2005 09:47

    Vykrajuje sa to maličké a konzumuje ako zákusok, alebo ako buchty alebo koláče? A pečie sa to v rúre alebo smaží? A koľko to pred vianocami treba piecť dopredu?

  • beba
    beba |

    9. 12. 2005 09:43

    Čím sa dá nahradiť tuk Omega? Na Slovensku som ho nevidela a nepoznám jeho zloženie, takže neviem, aký mám miesto neho kúpiť.

  • Vlasta
    Vlasta |

    8. 12. 2005 22:39

    Máslo do tohoto těsta není dobré, tvary musí vyskočit a být uvnitř duté a to se s máslem nedocílí

  • Michala
    Michala |

    8. 12. 2005 18:59

    Dá se tuk Omega nahradit máslem?Dík za odpověď.

  • Alis
    Alis |

    7. 12. 2005 23:29

    Všem doporučuji, dávám 1 a zítra dělám další dávku

  • Fleur
    Fleur |

    3. 12. 2005 11:26

    Krásně se dělá a je moc dobré a takové hezké kulaťoučké, doporučuji a dávám 1 s hvězdičkou

  • NMarta
    NMarta |

    21. 11. 2005 17:55

    Obalovala jsem i ve skořicovém cukru a taky chutnalo!

  • Alina
    Alina |

    21. 11. 2005 17:00

    Také je to můj oblíbený recept, máme ho rádi

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    21. 11. 2005 13:17

    Jani, dekuji za tip, nase rodina je "regiment", takze zarazuji pecept pani Vencove do oblibenich:-))

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    21. 11. 2005 09:01

    Skvělý předpis, zařazuji na vánoce už tradičně, jen mu říkáme "puchejře". Jednoduché, rychlé, dobré, skvělá náhrada za pracné boží milosti. Z téhle dávky je jich navíc jak pro regiment. Zkuste! Dávám za 1.