Autor:

Bramborovo-cibulový(pórkový) koláč

Střední
Ingredience
Brambory
středně velké
4 ks
Vejce 1 ks
Česnek 2 stroužek
Hladká mouka 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Provensálské koření  
Zakysaná smetana 200 g
Tvrdý sýr
(eidam)
50 g
Cibule 2 ks
Olej
na vymazání
 
Mouka
na vysypání
 

Postup přípravy:

1) Brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu odstraníme, aby směs nebyla příliš tekutá.

2) Na brambory vyklepneme vejce a nasypeme hladkou mouku, vše promícháme.

3) Dále přidáme utřený česnek se solí, pepř a koření, vše opět promícháme.

4) Hotovou směs přendáme do předem vymazané formy a v troubě ji necháme předpéct při 220 stupních, dokud vše nezezlátne.

5) Sýr nastrouháme a promícháme se zakysanou smetanou. Tuto směs potom přeneseme na předpečený korpus. Nahoru rozložíme nakrájenou cibuli/pórek.

6) Koláč vrátíme do trouby a pečeme tak dlouho, dokud cibule/pórek nezezlátne.

7) Zdobíme zbylou smetanou a čerstvou zeleninovou oblohou a nastrouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Bramborovo-cibulový(pórkový) koláč

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web