Ardenský flambovaný Rumpsteak

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hovězí roštěná steaky min.3cm tlusté
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      lžička pepř celý
    • 1
      lžíce máslo
    • 20
      ml brandy
    • 150
      ml šlehačka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si odměřenou šlehačku, Brandy a zápalky, aby vše bylo po ruce. Ve velké pánvi na másle opečeme steaky prvně z jedné strany 4 minuty, přidáme cibuli, a maso opékame z druhé strany spolu s cibulí 3 minuty. Přidáme zelený pepř a opékáme ještě maximálně 1 minutu dál. Sejmeme z plotny, zapálíme si krbovou zápalku (nebo pro jistotu raději dvě) a v rychlém sledu zastříkneme maso Brandym a praktický ve stejném okamžiku jej zapálime. Nelekněte se, a to, co po malé chviličce ješte zbyde z plamenů, uhasíme šlehačkou.
2
Kdo chce může teď ještě maso vyjmout a přivést šlehačku k varu a provařit tak 2 minutky. Je to zejména vhodné pro ty, kteří chtějí zmírnit alkoholovou příchuť. Před podáváním se maso osolí.
3
Kvůli belgickému původu jídla jsou vhodnou přílohou třeba hranolky.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • ljllmzqvw
    ljllmzqvw |

    3. 11. 2013 02:49

    cp4ajG <a href="http://zduuwubmggly.com/">zduuwubmggly</a>, [url=http://abrmpqfvvzag.com/]abrmpqfvvzag[/url], [link=http://mkthtsmimrli.com/]mkthtsmimrli[/link], http://kqpzqjrhvlxp.com/