Autor:

Ardenský flambovaný Rumpsteak

Střední
Ingredience
Hovězí roštěná
steaky min.3cm tlusté
2 ks
Cibule
středně velká
1 ks
Pepř celý 2 lžička
Máslo 1 lžíce
Brandy 20 ml
Šlehačka 150 ml
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si odměřenou šlehačku, Brandy a zápalky, aby vše bylo po ruce. Ve velké pánvi na másle opečeme steaky prvně z jedné strany 4 minuty, přidáme cibuli, a maso opékame z druhé strany spolu s cibulí 3 minuty. Přidáme zelený pepř a opékáme ještě maximálně 1 minutu dál. Sejmeme z plotny, zapálíme si krbovou zápalku (nebo pro jistotu raději dvě) a v rychlém sledu zastříkneme maso Brandym a praktický ve stejném okamžiku jej zapálime. Nelekněte se, a to, co po malé chviličce ješte zbyde z plamenů, uhasíme šlehačkou.

Kdo chce může teď ještě maso vyjmout a přivést šlehačku k varu a provařit tak 2 minutky. Je to zejména vhodné pro ty, kteří chtějí zmírnit alkoholovou příchuť. Před podáváním se maso osolí.

Kvůli belgickému původu jídla jsou vhodnou přílohou třeba hranolky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Ardenský flambovaný Rumpsteak

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web