Znamkovani

Příspěvky mohou přidávat pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Pravidla diskuze

• 1. Nepište vulgární příspěvky
  • 2. Nespamujte
  • 3. Nelinkujte na jiné servery
  • 4. Nenabízejte věci k prodeji
všechna pravidla
  1. ČernáLuna   03.11.2011 | 18:13 | reagovat | závadný
    Mohla bych se zeptat? Zkusila jsem recept, který měl hodnocení za 3, já mu dala za 2 a po zaktualizování stránek měl po mém hodnocení výslednou známku 3-. Jak je to možné?

2. Vlasta Novák   04.11.2011 | 9:37 | reagovat | závadný
    Napište mi prosím, o jaký recept šlo. Děkuji
  3. ČernáLuna   09.11.2011 | 12:23 | reagovat | závadný
    Eishu

4. Vlasta Novák   09.11.2011 | 12:55 | reagovat | závadný
    A jste si opravdu jistá, že měl před Vaším hodnocením známku 3? Koukám na všechna hodnocení tohoto receptu a trojka z nich moc nevychází...
  5. ČernáLuna   10.11.2011 | 18:42 | reagovat | závadný
    Jo, ta trojka tam byla (a taky jsem se divila :)). Ale nemám to jak dokázat :) Tak to klidně pusťte z hlavy, možná to bylo něco mezi nebem a zemí, spojené s chvilkovou halucinací :)

6. Vlasta Novák   11.11.2011 | 16:05 | reagovat | závadný
    :) Kdyby se Vám ještě něco nezdálo, dejte vědět...nechám prověřit.
  7. Martin Navrkal   14.03.2011 | 9:55 | reagovat | závadný
    Dobrý den, přejít na systém hodnocení typu udělování pozitivních bodů ("líbí"), namísto klasických známek jako ve škole, by bylo možné, nicméně to skýtá jeden velký problém. Přišli bychom o všechna dosavadní hodnocení, která byla za ta léta receptům udělena. To znamená, že by se u všech receptů vlastně muselo začínat nanovo a to by, kromě uživatelů, jistě těžko nesli především autoři receptů. Abychom zabránili nesmyslnému pětkování, které se v poslední době rozmohlo, zavedeme systém kontroly, ve kterém budeme hned vidět kdo dává jaké známky, a pokud uvidíme, že se kumulují neopodstatněné pětky, budeme je moci hned snadno promazat. Tím bude hodnocení objektivnější. V průběhu tohoto týdne promažeme neopodstatněné pětky, které se vyrojily v posledních dnech a zjistíme, kdo je uděloval.
  8. Eva1   14.03.2011 | 11:01 | reagovat | závadný
    Nelze zveřejnit kdo ty pětky uděloval.
  9. stafl   14.03.2011 | 11:57 | reagovat | závadný
    Zajímalo by mne, jaká pravidla stanovite pro neopodstatněné pětky - abyste mi rozuměl - pokud ta pětka v hodnocení je, tak někdo ji použije třeba proto, že se mu jídlo nepovedlo, nechutnalo atd... Stejně si myslím, že známkování jako ve škole nikdy nebude objektivní. Co kdybyste ty známky proměnili na body a zavedli prostě bod za líbí a bod za nelíbí. Například - 1 - 5 bodů, 2 - 4 body. 3 - 3 body, 4 1 bod a 5 - 0 bodů. Tíak by už hodnocené recepty měly stejné ohodnocení jako u známek. Je to jen návrh, ale tak by se předešlo tomu, aby se začínalo od nuly. Samozřejmě ohodnocení bodů a známek jsem si ted vymyslela.
  10. Martin Navrkal   14.03.2011 | 12:59 | reagovat | závadný
    Spíše budeme sledovat, když někdo dává soustavně jen pětky v krátkém intervalu, nebo když někdo dává pětky jen někomu. Tak bude zřejmé, že jde o "záškodníka", který ty recepty opravdu nevařil a chce jen poškozovat ostatní. Určitě nebudeme chtít zabředat do diskuzí, jestli jedna ojedinělá pětka je zasloužená či ne, to se stejně nedá nijak objektivně posoudit. Spíš půjde o zamezování hromadných pětkování za účelem soustavně někoho poškozovat. O převední známek na body jsme takto uvažovali. Není to úplně špatné řešení, ale určitá informace se z toho hodnocení stejně ztratí. Má to další problémy, třeba že mezi nejlepší recepty se budou těžko dostávat nové recepty. Ty staré budou velmi zvýhodněny už jen tím, že jsou na webu dlouho a tak mohly nasbírat hodně bodů. Naopak ty nové recepty budou mít málo bodů a nikdy se nedostanou do top100. Museli by se za 4 a 5 dávat nejspíš mínusové body apod., což ovšem ještě více všechno zneprůhledňuje a myslím, že by to možná dost uživatelů naštvalo a odradilo. Změna hodnocení je na větší diskuzi a potřebovala by podporu napříč celou komunitou. Budeme rádi, když nám svoje názory na vylepšení hodnocení napíšete.

11. Ivana Samcová   12.03.2011 | 14:36 | reagovat | závadný
    Přiznávám se, že si známkování prakticky nevšímám. Ne, že bych nehodnotila. Hodnotím, ale důležitější je pro mne to, jak se mi recept líbí, pak případné komentáře, vlastně si ani neuvědomuji, že bych dělala něco,jen proto, že je to dobře hodnocené. Kolikrát jsem připravovala jídla bez jediného příspěvku a byla výborná! Žebříček nejlepších receptů jsem ani nesledovala. Něco jiného pro mne jsou ale mé recepty, samozřejmě jsem ráda, když chutnají a jsou pěkně oznámkované. Chápu, když pak někdo dostane špatnou známku, že ho to mrzí nebo docela naštve, když je to nespravedlivě nebo navíc bez vysvětlení. Zřejmě to někomu dělá dobře. Možná, že přidání bodu (za to, že chutnalo), po označení vyzkoušení pokrmu by ty nepřející vyřadilo. Zdravím. Ivana

12. Klára K.   11.03.2011 | 15:54 | reagovat | závadný
    Veľmi pekne rozvádzate túto diskusiu. Naozaj by bolo treba zaraziť to známkovanie od buka do buka. Já sa prikláňam k bodovaniu. Komu sa recept pozdáva, alebo ho vyskúšal, dá, alebo nedá bod a zabráni sa znehodnocovaniu receptov. =-O :-\
  13. stafl   11.03.2011 | 16:35 | reagovat | závadný
    přesně - je blbost známkovat - stejně se buď dá 1 nebo kule, kdo dá4? a proč jako? Ne, jen souhalsím, nesouhlasím, a inteligentní bodující přidá i např. - tohle tam nedám, u nás chutná tohle, nebo dělám jinak - takto... ;-) - přece jde o chutnost reccpetů a ne o soutěž kdo z koho...
  14. MartikK   11.03.2011 | 20:08 | reagovat | závadný
    Zcela souhlasím. Myslím si, že takovéto bodování by rozhodně lépe ukazovalo oblíbenost receptu.
  15. pippiva   11.03.2011 | 8:54 | reagovat | závadný
    Dobry den,mohla by se ,prosim,nejakym zpusobem vyresit situace ohledne znamkovani?Mohli by napriklad znamkovat jen prihlaseni uzivatele a jen po vyzkouseni?Tak,jak funguje vyzkouseni s oznamkovanim,stejne by melo platit i pro oznamkovani(napr.-nemuzu oznamkovat,pokud jsem nevyzkousel),tak by se mohlo zabranit tomu nekonecnemu petkovani,zobrazilo by se kazdopadne,kdo da jakou znamku a jen jednou(recept jste jiz hodnotil).Protoze se tady znamkuje jen tak pro srandu kralikum....kdyz uz chcete aby znamkovani fungovalo poctive.Krasny den preji.
  16. Eva1   11.03.2011 | 11:46 | reagovat | závadný
    Změnit systém bodování by bylo asi složité a nebylo by to hned. Co, tak pro začátek zablokovat účet tomu kdo to dělá, protože editoři to určitě vědí :-) :-) :-)
  17. stafl   11.03.2011 | 11:51 | reagovat | závadný
    To mi nepřipadá rozumné - vyřešilo by to spíš zrušení pětek, jen dávat body nebo ne - ale známky jako ve škole - mi přijde velice zastaralý způsob hodnocení, určitě není objektivní. Prostě mám dobrou náladu, dám za 1, mám horší - dám za 3, jsem nasr...písk... dám za 5 -j e to o lidech a nevypovídá to nic o kvalitě receptu. A i když to vyzkouším - zas je to jen o náladě nikoli o kvalitě. Osobně bych známkování zrušila.
  18. recepty73   11.03.2011 | 12:02 | reagovat | závadný
    Ahoj všem!Když se ale nezarazí to notorické pětkování,tak nevím co z receptů zbyde :-(.A jestli dává někdo za 5,jen proto,že se mu někdo nelíbí ... :-S ,že je zrovna jeho recept středem pozornosti,nebo proto,že jsem receptu poslal jedničku a pochválil jsem ho. Ten nápad:nevyzkoušel jsem-nemůžu oznámkovat se mi celkem líbí!
  19. stafl   11.03.2011 | 13:02 | reagovat | závadný
    Jirko, já bych nedávala známky - prostě - vyzkoušela jsem, dávám plus, nebo mám výhrady a konkrétně jaké - případně i výhrady při kladném hodnocení. Jinak se nevyzrálí jedinci (všimni si, jak mluvím slušně :-D ) budou vyžívat v dávání koulí, protože jim je paní učitelka dávala ve škole taky =-O
  20. recepty73   11.03.2011 | 14:08 | reagovat | závadný
    ...aha,chápu ;-)
  21. petr-bednar   11.03.2011 | 14:56 | reagovat | závadný
    A jak by takový model zabránil uživateli kliknout na "vyzkoušel jsem a dávám za 5" bez toho že by recept skutečně vyzkoušel? To by přece nic nevyřešilo. Leda bychom lidi nutili posílat fotky jako důkaz že recept skutečně uvařili. Nebo dokonce vzorky jídla :-)
  22. Zita Matejkova   12.03.2011 | 0:40 | reagovat | závadný
    Přesně tak, kdo chce psa bíti hůl si vždy najde. Je to o lidech a nikoliv o systému známkování. Podle mě to vzniklo tím, že se zde zavedl systém "oblíbenosti kuchaře" včetně toho co potřebuje, aby měl metál. Už i ve staré verzi receptů existovalo srážení dobrých receptů špatnou známkou, ale i když se postupně opět vrátil do top 100 receptů, nevadilo to tolik, jako když tady někdo vidí oblíbené kuchaře a jejich metály. Rozhodně to nedělá mladá generace. Recepty na jiných serverech lidi vyzkouší, pochlubí se jak to sám zhotovil a slušně poděkuje, v horším případě řekne, co se mu nepovedlo nebo nechutnalo, ale nehaní recept. Co chutná jednomu, nemusí chutnat druhému, ale to stále není důvod známkovat známkou nejhorší. Mluvím z vlastní zkušenosti třeba z MMB, kde jsou děvčata vděčná za dobrý recept a mile slovem pohladí, že byla třeba hvězdou oslavy atd., jiná slušně napíše, že se jí to nepovedlo, nebo že to moc nechutnalo. Recept mi tam vyzkoušelo přes 400 lidí a všem chutnal, tady ho dokáže znemožnit jeden člověk nejhorším hodnocením a to několikrát falešnými nicky a ještě u toho psát trapně nechutné komentáře pod neregistrovaným nickem, protože je to jen zbabělý závistivec. Takže nápravu si musí zjednat tito jedinci sami u sebe. Ale jak se praví - starého psa novým kouskům nenaučíš. I všechno špatné je k něčemu dobré, protože díky těmto nesvárům zde, mi dnes bylo nabídnuto vydat mojí knihu receptů od jednoho nakladatelství, takže mě vlastně ti "zlí" udělali nesmírnou radost. Tímto jim děkuji z celého srdce ;-) ;-)

23. Muller   13.03.2011 | 20:03 | reagovat | závadný
    Příspěvek byl 29.03.2011 15:12:50 smazán.

Vložit recept

Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Dialog
X