V menu týdne jsou obsazeny všechny kategorie na celý týden??? Krásné, moc krásné, tomu říkám využití kapacity! Děkuji a přeji pěkný slunečný den. K. :-)
Vzhľadom na to, že autor menu dne svoju robotu evidentne odflakáva a jeho nadriadeným to vôbec nevadí, prestala som svoje názory ohľadne týchto veľdiel písať. Veď na čo strácať čas a hádzať hrach na stenu, keď to kompetentných vôbec nezaujíma. Už sa len v pondelok pozriem (ak tu už vôbec je) na menu a žasnem, čo zase vypadlo z autora. Ale menu na tento týždeň ma skutočne zdvihlo zo stoličky. Dať na Zelený štvrtok mäso a na veľkonočný piatok veľkonočnú nádievku s údeným mäsom už nie je neschopnosť, ale totálne ignorantstvo a vrchol drzosti. O tom, že ma to vôbec neprihlasuje natrvalo a tento kratučký príspevok som písala desať minut, lebo to stále zamŕzalo ani nehovorím. Predtým to bol pohodový a osobitý web bez problémov. Teraz je to jeden z mnohých, ničím výnimočný. Ale hlavne, že reklamy sa na človevka vyvalia hneď po kliknutí. Ste perfektná ukážka toho, že peniaze nezaručia kvalitu. Predošlí majitelia to robili „na kolene“, ale s láskou a s vedomosťami. Ako je to robené teraz radšej ani nekomentovať.
Přesně tak, jak píšete - je to pouze inspirace, nikdo se jí nemusí striktně řídit. :-) Na webu je spousta dalších receptů, mezi kterými si jistě každý najde ten, na který má zrovna chuť či který se hodí pro danou příležitost. Přeji hezký den! :-)
Vaše reakce mě opravdu nepřesvědčila, že jsem tu na správném místě. Menu nevnímám jako návod na oběd dne, ale jako inspiraci pro daný den - ať už oběd (hl. jídlo), večeři (polévka), odpolední svačina pro děti (dezert) anebo ona chuťovka na pěkný večer u vína s přáteli.. V odpovědi vašeho kolegy Vlasty z 25. 10. 2011 zaznělo krásné: "Odhoďte předsudky a svět bude veselejší ;-) " - ale chápu - je to pro Vás práce navíc. :-\
Dobrý den, děkujeme za zájem o náš web. O dalším chodu (např. chuťovka) zatím neuvažujeme. Tři chody jsou na menu dne opravdu dostatečné. A za sebe si nejsem moc jist, co vůbec jako chuťovku do menu dne počítat. Co se týče šipek, beru podnět v potaz - do budoucna to zkusíme vylepšit, aby se práce v menu dne trochu zpříjemnila. Přeji hezký víkend.
Dobrý den, tvarohový dortík je v menu jen jednou, a to ve středu. V pondělí je sice v ingrediencích také tvaroh, ale hlavní surovinou jsou tu hrušky. K hlavnímu jídlu přidáváme vždy buď předkrm/polévku a nebo dezert, protože 2 chody jsou (kor ve všední den) už tak dost vydatný oběd. :-) Pouze v neděli bývá někdy menu dne tříchodové. Přeji hezký den!
2. No a kdybyste ke každému dni přidali ještě kategorii "chuťovka" ;-) , to by bylo dokonalé.
3.A poslední věc, která mi dlouho znepříjemňuje používání vašich stránek je opět v menu. Rozkliknu si menu na celou stránku, dnes je pondělí a já se chci podívat, co bych mohla vařit v neděli. Chtěla bych kliknout na neděli a ne se neustále posouvat šipkami... Když se potom vracím zpět, vyplivne mě to opět na pondělku, přestože jsem ještě chtěla prozkoumat to druhé jídlo na neděli. Takže opět šipkami... Vyzkoušejte si to. Není to nic příjemného.
Kdyby nebylo na světě nic horšího, než tohle, to by bylo krásně na světě. :-) Jen bych si přála, když už to děláte, abyste to dělali dobře, ke spokojenosti nás všech.
Pěkný víkend, Kateřina.
Dobrý den, mám pro vás pár podnětů na vylepšení funkcí tohoto webu.
1. Bylo by dobré přehodnotit způsob výběru receptů do menu týdne - 3x TVAROHOVÝ zákusek v menu týdne? - to je i na mě moc a to je miluju. Nepochopila jsem, proč když má menu týdne definované tři položky (polévka, hl.jídlo, dezert) proč jsou vždy zadány jen dvě (pravidelně na střídačku). Je to škoda prostoru, když už to tam máte, ať je to využíváno maximálně. Př.: mám chuť v pátek upéct dezert, ale musím hledat v jiných dnech.
Další jsou v následujícím komentáři - neprošlo mi to protispamovou ochranou...
Klári, u nás sa hovorí, že na Nový rok nemá byť operenec a ryba, aby šťastie neodletelo alebo neodplávalo.
Úplne súhlasím, než takáto diletantská práca, to radšej žiadna rubrika. Tento týždeň zase perla za perlou
- v pondelok krevety, v utorok losos - utorok, samozrejme, bez polievky, ale za to s dezertom (po sviatkoch ideálne), dva dni po sebe drahé a v podstate podobné suroviny
- v stredu polievka z kyslej kapusty (že nedávno sa asi väčšina prejedla kapustnice nevadí, však?), hlavné jedlo z 8 rajčín - v januári úplne ideálna surovina čo sa týka kvality i ceny
- piatok - sekaná a dezert - taký dobre kalorický
.- sobota - rajčinová polievka, že v stredu bolo s rajčinami hlavné jedlo nevadí, však? a plus rajč. pretlka v hlavnom jedle - nemám slov na tú pestrosť - a hlavné jedlo z hov. mäsa, že v piatok bolo mäso tiež nevadí
- toto všetko je ale nič, lebo nedeľa je ako vždy skutočná perla - lístové šátečky s červenou repou môžu byť vhodné ako večera pre milovníkov repy, ale ako obed a ešte k tomu v nedeľu? Toto mi už vážne pripadá ako naschvál. Keby študenti hotelovej školy, alebo učňovky takto navrhli obed v nedeľu, tak by dostal vyučujúci infarkt. Môj muž má cviklu rád, ale keby som mu toto dala na obed, a ešte k tomu v nedeľu, tak by si myslel, že som mala chvíľkovú stratu príčetnosti. Ináč, po lístkovom ceste ešte aj dezert, to už nie je čo dodať. Ale pri troche rozmýšľania (aj taká činnosť existuje, pán Novák) stačilo presunúť sobotňajšie hlavné jedlo na nedeľu, a v sobotu dať niečo rýchle a ľahké po piatkovom mäse. Ale ako hovorím, to by bolo treba rozmýšľať nad tým čo dať do menu týždňa, ale to sa evidentne podľa každotýtdených veľdiel nejako autorovi nechce. Som zvedavá, aké perly budú na budúci týždeň.
Všetky komentáre sú veľmi trefné a čo horšie, aj pravdivé. Len žial p. Novák nestíha výhovorkami, tak radšej napíše, že komu to nevyhovuje, nemusí sa toho držať. Lenže potom tá rubrika je tu zbytočná.
Prajem pekného silvestra a nie, že si dáte tú hus, lebo Vám všetkým uletí šťastie <:-) <:-) :'( :'( :'( :'(