065/984/1-shutterstock_18504040.jpg

Lovy beze zbraní

30.11.2011 | F.O.O.D. | Ingredience

Název kdysi populárního televizního seriálu jsme si vypůjčili, abychom vás ujistili, že to, co uloví jiní, vy spolu s námi snadno a rychle přetvoříte v nádhernou ódu na podzimní hojnost. Hon na chutě začíná!

V poměru k vepřovému se zvěřina na náš stůl příliš často nedostává, v průměru ji zkonzumujeme desetkrát méně. Nabídka srnčího, jeleního, dančího, zaječího, stejně tak jako masa z divočáka, se ale neustále zvyšuje (i díky na farmách chované zvěři, jako jsou mufloni), a to je dobře. Zvěř žije v přirozeném prostředí a živí se přirozenou stravou, což se na kvalitě masa a jeho zdravých parametrech výrazně projeví. Týká se to dokonce i tuku ve zvěřině - obsah omega-3 mastných kyselin je skoro tak vysoký jako v mase lososa!

Jakákoli zvěřina si dobře rozumí s takzvaným divokým kořením (figuruje v něm například bobkový list a nové koření) a výraznými bylinkami, jako jsou rozmarýn a tymián. Její chuť odpíchne razantní, čerstvě mletý černý pepř a vyváží nasládlé chutě sušeného ovoce a zavařenin, proto je časté spojení se šípkovou omáčkou, sušenými švestkami či meruňkami.

Zvěřina se také velice dobře tráví. Při její přípravě je velmi důležité dodržování hygienických podmínek. Nakupujte tedy jen u ověřených dodavatelů a maso zpracujte co nejdříve. Zvěřinu je vždy potřeba dobře tepelně upravit (ve středu masa musí teplota i u kratších příprav dosahovat 80 °C), toto maso se nepodává krvavé.

Fotogalerie

066/984/1-shutterstock_18504040.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Poznáte kvalitní čokoládu? 3 tipy, jak se vyhnout náhražkám plným cukru!

26.04.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Mírní stres, přináší radost v podobě hormonu štěstí a nikdy se jí nepřejíte. Ano, řeč je o čokoládě! Naučte se, jak ji vybírat a jak jednoduše poznat, že se jedná o kvalitní výrobek.

Naučte se jíst červenou řepu: 6 sladkých i slaných receptů

17.02.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Pod tmavou slupkou se skrývá červená a skvělá řepa, které se mnozí z nás stále ještě obávají. Řepu známe ze školních jídelen, kde se podává především nakládaná nebo vařená. Vyzkoušejte ji tentokrát jinak!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web